28x Buitenspeelgoed 7 jaar | Stimulerend en gegarandeerd plezier

Als je leuk buitenspeelgoed als cadeau zoekt voor een kind van 7 jaar, ga je vast “buitenspeelgoed 7 jaar” googelen. Zo kwam je waarschijnlijk ook terecht op onze pagina. We weten dat het niet altijd makkelijk is om een geschenkje voor een kind van 7 jaar te kopen. De meeste kids zijn echter wel heel blij met speelgoed, zeker als het buitenspeelgoed is. .

Als je speelgoed per leeftijd gaat bekijken, vind je bij kinderen van 7 jaar heel wat verschillende dingen. Van spelletjes waar ze jaren mee kunnen spelen tot trendy speelgoed dat ze misschien volgend jaar al niet meer leuk vinden. Om speelgoed te vinden waar een kind oprecht blij mee is, zetten wij alle leukste speeltjes en speelgoed op een rij.

Lees ook: Origineel cadeau voor een kind van 7

Wat voor cadeau koop je voor een 7 jarige?

Kinderen van 7 jaar zijn niet de moeilijkste om een leuk cadeautje voor te kopen. Speelgoed doet het altijd wel goed bij kids van 7 en 8 jaar. Er zijn natuurlijk heel wat verschillende soorten speelgoed. Het is daarom belangrijk dat je rekening houdt met de interesses van het kind. Ken je het kind niet heel goed? Dan is buitenspeelgoed altijd een goed idee, voor jongens en meisjes.

Educatief speelgoed

Educatief speelgoed helpt kinderen al spelenderwijs leren. Houten speelgoed en open-ended speelgoed vallen vaak in deze categorie, omdat het de fantasie stimuleert en hen tegelijkertijd verschillende vaardigheden aanleert. Het helpt enerzijds een kind iets nieuws aan te leren, anderzijds moet het wel nog steeds plezierig blijven.

Creatief speelgoed

Creatief speelgoed is speelgoed waarmee een kind zijn creativiteit kan aanspreken. Denk aan tekenen, knutselen, schilderen, maar ook een huttenbouwpakket van Fantasy Forts spreekt de creativiteit aan. Dit is speelgoed dat zowel voor jongens en meisjes van 7 jaar kan.

Speelgoed voor ontspanning

Spelen op zich is ook al heel goed voor de ontwikkeling van een kind. Buiten spelletjes spelen of samen met andere kinderen achter een bal rennen brengt een kind ook allerlei dingen bij, maar het helpt ze tegelijk ook te ontspannen. Na een lange week op school is dat ook best belangrijk. Denk hierbij aan voetballen, badminton, schommelen, …

Het leukste speelgoed voor 7 jarige

1: Skippybal

Een skippybal valt ongetwijfeld onder populair buitenspeelgoed. Het is al tientallen jaren populair speelgoed bij kinderen van alle leeftijden. Ook kinderen van 7 jaar zijn er dol op: springen, racen en lachen, wat is er leuker?

Deze springbal heeft een vrolijk regenboogpatroon, wat zowel voor jongens als meisjes kan. Kinderen die echt houden van buitenspelen en ravotten maak je hier zeker en vast blij mee.


2: Waveboard

Dit waveboard hoort bij het populairste speelgoed van het moment. Skaten was altijd best populair speelgoed, maar de unieke vorm van een waveboard zorgt ervoor dat je steeds vlot rijdt. Je hoeft je niet af te zetten zoals bij een gewoon skateboard.

Daardoor is het ook een geschikt cadeau voor iemand van 7 jaar. Je hoeft er immers niet heel gebalanceerd voor te zijn. Dit is een perfect cadeau voor kinderen die houden van skaten en/of snowboarden.


3: Kruiwagen en tuingereedschap

Kinderen van 7 jaar willen wel buitenspelen, maar weten niet altijd wat te doen. Als de ouders vaak in de tuin werken, is tuingereedschap op kindermaat een erg leuk cadeau. Zo kan het kind lekker met de ouders meedoen en hoeft hij zich niet te vervelen.

Het meest populair zal dit speelgoed niet bij elk kind van 7 jaar zijn, maar als je kids kent die graag buiten vertoeven en hun ouders helpen is dit een van de leukste cadeaus.


4: Houten bowlingspel

Houten speelgoed hoort bij het populairste speelgoed, omdat het zo duurzaam en veelzijdig is. Bowlen is leuk voor kids van alle leeftijden en zeker ook voor kinderen van 7 jaar. Een bowlingspel in hout is daarom erg leuk speelgoed en een net zo leuk cadeau.

Deze set van BS Toys in vrolijke kleuren is geschikt als binnen- en buitenspeelgoed. Er staan bovendien vrolijke gezichtjes op die je ondeugend uitdagen om ze omver te gooien!


5: Catchball

Buitenspelen is heel wat leuker met andere kinderen erbij. Er is veel buitenspeelgoed voor 7 jarigen die ze buiten kunnen doen, zoals voetbal, basket of ook catchball.

Een 7 jarige vindt catchball zeker en vast leuk. Het vangen van de bal met behulp van klittenband is erg leuk. Het is bovendien grappig én goed voor de conditie om achter de kaatsende bal te rennen.


6: Huttenbouwset

Een speelhuisje of een boomhut zijn erg populair buitenspeelgoed om kinderen van 7 jaar vaker te laten buiten spelen. Maar soms speel je een piraat en soms ben je een prins(es). Met dit Fantasy Forts-pakket kan je elke dag een andere hut bouwen.

Dit Fantasy Forts speelgoed is daarom perfect voor jongens en meisjes. Knutselen met Fantasy Forts bouwspeelgoed stimuleert de fantasie, maar ook de technische vaardigheden. Dit is een erg leuk cadeau voor een jongen of meisje van 7 jaar.


7: Badmintonset

Badminton is erg populair op vakantie, maar ook in eigen tuin is een potje badminton best leuk speelgoed. Voor jongens en meisjes van 7 jaar is badminton bovendien makkelijker dan tennis.

Ze kunnen samen met andere kinderen spelen, broertjes, zusjes of vriendjes. Ook met de ouders een partijtje badmintonnen kan best gezellig zijn!


8: Voetbal

Als je een cadeau zoekt voor een 7 jarige jongen, heb je het met deze klassieker misschien al gevonden. Ook meisjes houden wel van een leuke voetbalmatch. Er zijn vele soorten, maar een licht, klein exemplaar is perfect voor een kind van 7 jaar.

Heel wat kinderen hebben een bal op hun verlanglijstje, omdat ze ook vaak op school met andere kinderen balspelen doen. Je kan een 7 jarige daarom een fijne verrassing bezorgen door ze een geliefd cadeau te geven.


9: Glijbaan

Het meeste buitenspeelgoed is speelgoed waar kinderen van verschillende leeftijden zich mee kunnen amuseren. Zo is een glijbaan leuk voor kinderen van 7 jaar en 8 jaar, maar ook een peuter van 2 jaar kan zich amuseren met een glijbaan.

Dat maakt het een prima cadeau voor een gezin met meerdere kinderen. Er bestaan heel wat verschillende varianten. Deze heeft een waterfunctie, wat het extra leuk (en glad!) maakt in de zomer!


10: Stoepkrijt

Niet elk kind is uitbundig en houdt van buiten rondrennen. Maar ook de kinderen die liever lezen of tekenen kunnen buitenspelen. Stoepkrijt is voor die kids perfect speelgoed. Zowel meisjes als jongens kunnen zich creatief uitleven met dit leuke cadeau.

In plaats van op een klein velletje kunnen ze zich buiten creatief uitleven op een groot canvas. Er bestaan veel verschillende varianten stoepkrijt, maar deze heeft acht speciale krijtjes, samen met nog 56 andere heldere kleuren.


11: Frisbeespel

Een van het leukste speelgoed om samen met andere kids te spelen, is dit frisbeespel. Het is makkelijk genoeg voor kinderen van 7 jaar, maar het is ook een van de meer uitdagende en competitieve spelletjes. Dit is een leuk cadeau voor kinderen met broers of zussen.

Dit spel van BS Toys is bovendien een leuk spel om op een verjaardagsfeestje te spelen waar kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar zijn.


12: Inline skates

Inline skates blijven bij het populairste speelgoed horen. Het is leuk om te doen, alleen of samen met anderen, je krijgt er veel beweging door en het is geschikt voor jongens en meisjes. Het heeft dus vele voordelen.

Moderne toys en gadgets zijn ook best leuke cadeaus, maar de klassiekers zijn klassiek voor een reden. Een cadeau voor een kind van 7 jaar hoeft dus niet altijd de nieuwste hype te volgen.


13: Regenboog vlieger

Je zou het niet denken, maar vliegeren is niet alleen actief maar ook educatief speelgoed. De vlieger leren te beheersen is immers moeilijker dan je zou denken. Het is daarom goed speelgoed voor de ontwikkeling van een kind.

Met de beste vliegers kan je langer dan enkele minuten in de lucht blijven. Op een mooie dag met een sterke bries of tijdens een vakantie aan zee haalt een kind van 7 jaar dit cadeau snel boven.


14: Bellenblaaspistool

Bellen blazen is altijd fijn om te doen. Als je dat echter ‘next level’ wil doen, gebruik je een bellenblaaspistool. Zo hoeft het kind zelfs niet meer te blazen. Gewoon op een knopje duwen en je krijgt een kleurrijke bubbelshow te zien.

Met bubbels spelen is leuk voor een peuter, maar zeker ook voor een kind van 7 jaar. En dat geldt zeker wanneer dit coole pistool ermee gepaard gaat.


15: Trapeze schommel

Buitenspeelgoed zoals een schommel en glijbaan zijn leuk om in eigen tuin te hebben. Dan hoeft het kind immers niet de straat op of hoef je niet steeds naar het park of de speeltuin te gaan. Maar… alleen wat schommelen kan na een tijdje wat vervelen.

Een leuk alternatief is deze trapeze schommel. Dankzij de turnringen kan je er echt op klimmen en turnen. Het biedt dus veel variatie en is leuk voor jongens en meisjes. Dit is een van de leukste cadeaus voor kinderen die houden van tuimelen, springen en circustrucs.


16: Waterbaan

Niets leuker dan op een mooie zomerdag buitenspelen. Of toch! Buiten met water spelen is héérlijk voor kinderen van 7 jaar. Nog veel leuker is speelgoed waarmee je zowel binnen als buiten met water mee kan spelen.

Met deze waterbaan kan je dus een kind van 7 jaar een topverjaardag bezorgen, want de baan kan je zelf in elkaar knutselen (het is dus ook een beetje bouwspeelgoed). Je kan het geheel bewaren in een handige koffer.


17: Parachute

Dit parachutespel van BS Toys is een leuk spel voor kinderen van 7 jaar om samen met andere kinderen te doen. Ze leren samen te werken om de bal in de lucht te houden en samen voor één doel te gaan. Een erg leuk spel voor op een verjaardagsfeest of voor op school.

Ook eronderdoor rennen of er een tent van maken is hilarisch. Dit is een van de leukste cadeaus, omdat het zowel educatief als ontspannend speelgoed is. Perfect als buitenspeelgoed voor 7 jaar!


18: Step

Kinderen hebben weinig voertuigen om zich mee voort te bewegen. Naast inline skates en fietsen zijn er niet erg veel opties. De step is weer erg populair tegenwoordig en we begrijpen wel waarom. Het kan voor een kind van 7 jaar heerlijk zijn om lekker snel rond te racen.

Deze step is geschikt voor meisjes en jongens en is opvouwbaar. Hij kan dus makkelijk mee in de auto of tram. Dankzij de antisliplaag is het ook een veilige step.


19: Bromtol

Een bromtol is een soort van gemotoriseerde draaitol en is al tientallen jaren geliefd speelgoed. Als je nostalgisch speelgoed zoekt als cadeautje, is dit een goede optie. Het is leuk voor jong en oud!

Het assortiment speelgoed is zo ontzettend groot dat het moeilijk kiezen wordt. Klassiekers behoren tot het populairste speelgoed om een reden. Je kan er dus weinig mee verkeerd doen.


20: Knikkers

Een leuk klein cadeautje voor kids van 7 jaar is misschien wel het populairste speelgoed ooit: knikkers. Zelfs onze ouders en grootouders speelden graag met knikkers. Ook de 7 jarigen van vandaag vinden het leuk speelgoed.

Deze set knikkers weegt in totaal liefst 1 kg en bevat vier verschillende varianten. Knikkers zijn perfect buitenspeelgoed, dus vormen ze zeker een goed cadeau voor een kind van 7 jaar.


21: Spikeball

Spikeball is een combinatie van volleybal en handbal, gecombineerd met een trampoline. Het is een leuk spel voor twee tot vier spelers, dat zowel voor volwassenen als kinderen die graag bewegen en springen geschikt is. Ideaal buitenspeelgoed voor 7 jaar.

Dit is perfect speelgoed om op het strand of in het park mee te spelen, met vrienden of familie. Het vraagt in het begin wat behendigheid, maar eenmaal je het onder de knie hebt, is het erg leuk om te doen.


22: Pijl en boog

Ken je een kind die grote fan is van Robin Hood of Katniss Everdeen? Met deze pijl en boog kan je dan iemand een perfect cadeau bezorgen. Voor 7 jarigen is deze speelgoedversie de ideale manier om boogschieten onder knie te krijgen.

Dit is een leuk cadeau voor dat avontuurlijke meisje of die stoere jongen die minder fan zijn van Barbie, Disney Frozen of Playmobil.


23: Jeu de boules

Een set met jeu de boules ballen is een leuk geschenk voor kinderen die vaak gaan kamperen of naar het strand gaan. Op vakantie hoort een partijtje petanque er immers altijd bij. Voor veel kids vormt het later dan ook een fijne jeugdherinnering.

Deze set bevat zilverkleurige ballen, wat ze goed zichtbaar maakt, ook in hoger gras. Je krijgt er een handig opbergtasje bij. Dat is een plus, gezien 7 jarigen nogal verstrooid durven te zijn!


24: Tafeltennis batjes

Net zoals badminton is tafeltennis een leuke sport om op vakantie te beoefenen, maar ook in eigen tuin is het leuk om te doen. Een sportieve 7 jarige vindt het vast een fijn cadeautje om te krijgen. Deze set bevat twee batjes en drie balletjes.

Ook als je geen échte tafeltennistafel hebt, kan je alvast oefenen op een gewone tafel. Het is eens wat anders dan Lego of Playmobil! In sommige wijken staat een tafeltennis tafel in een speeltuin of op een schoolplein waar je ook gebruik van zou kunnen maken.


25: Blikgooien

Nostalgische spelletjes zijn ook vandaag nog populair bij jong en oud. Zowel meisjes als jongens houden van de simpele spelletjes van vroeger. De grote rode blikken zijn makkelijk te stapelen, ook voor kleine kinderhanden.

Eenmaal gestapeld, nodigen ze gewoon uit om omver te knallen! Te gek buitenspeelgoed voor 7 jaar en zelfs tot 99 jaar oud! Ook bordspellen zijn een groot succes bij kinderen. Deze kunnen ook buiten op een picknick kleed worden gespeeld.


26: Vliegende bal

Wat we vroeger kenden als een hackey sack, is nu een Flying Ball. De bal met ledlichtjes blijft door het mechanisme binnenin zweven. Daardoor is het een veel uitdagender spelletje geworden. Het is ook veelzijdiger, want de bal zal niet snel vervelen.

Dit is bovendien best educatief speelgoed, gezien het de oog-handcoördinatie verbetert. Kleine vingers kunnen niet in contact komen met het mechanisme, maar dit speelgoed hou je wel beter uit de buurt van huisdieren.


27: Nerf geweer

Dit is nu eens écht speelgoed voor jongens van 7 jaar waarmee je iemand een echt fijne verjaardag kan bezorgen. Deze Nerf heeft plaats voor 15 darts die liefst 27 meter ver kunnen schieten.

Uiteraard vinden meisjes dit ook fijn speelgoed! Elk kind dat houdt van avontuur en actie kan je hiermee blij maken. Een perfect buitenspeelgoed voor 7 jaar!


28: Werpspel

Leuk voor kids van 7 jaar is speelgoed dat je samen met anderen moet beleven. Zo kan je dit werpspel met ringen wel alleen gebruiken, bijvoorbeeld om te oefenen, maar veel leuker is met vriendjes of familie. Iedereen wordt al snel fanatiek en dat maakt het net zo gezellig.

Dit is speelgoed dat je kind nog aan zijn eigen kleintjes later kan doorgeven, want ook dan zal het vast nog populair zijn.


Nog geen buitenspeelgoed voor 7 jaar gevonden?

Bekijk meer cadeau inspiratie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *