22x Cadeau 30 jaar | Origineel verjaardagscadeau voor 30 jarige

Ken jij iemand die bijna 30 wordt? Daar hoort een bijzonder cadeau voor 30 jaar bij! 30 jarige stappen in een heel nieuw leven, ze krijgen andere interesses en richten zich op nieuwe dingen. Niet elke dertiger pakt het leven zo serieus aan, daarom hebben we cadeaus gevonden voor verschillende mensen, welke vindt jij het leukst?

Dertig worden, het is een grote mijlpaal voor heel wat mensen. Sommigen gaan spontaan even slikken bij de gedachte vaarwel te moeten zeggen tegen die “2”, anderen kijken uit naar wat die nieuwe levensfase met zich mee zal brengen. Hoe je het ook bekijkt, 30 jaar worden is een belangrijke verjaardag. En daar hoort een bijzonder verjaardagscadeau bij!

Wat is een leuk cadeau voor iemand die 30 wordt?

Of je nu net dertig wordt of al dertig(er) bent, dan ben je in een geheel nieuwe levensfase. Je bent al best volwassen, maar zo voel je je niet altijd. Een leuk cadeau voor iemand van 30 jaar kan je ook zo beschrijven: serieus, maar ook grappig. Zoals een usb-stick in de vorm van Baby Yoda: nuttig, maar licht absurd.

Natuurlijk geldt dat niet voor alle dertigers. Sommigen voelen zich volwassen en hebben alles goed op een rijtje. Dertigers hebben vaak kinderen, een eigen woning en een goede carrière. De leukste cadeau ideeën zijn dan eerder doordachte cadeaus, zoals een bon voor een weekendje weg of een goed boek. Ongeacht in welke categorie de dertiger zit waar jij een cadeau voor zoekt, wens hem of haar een gigantische happy birthday en een geweldig leuke verjaardag zoals alleen een dertiger die kan vieren!

22 keer een origineel cadeau voor 30 jaar

Leuke cadeaus voor iemand van 30 jaar kunnen heel wat verschillende dingen zijn. Alles hangt af van de ontvanger en wat voor persoon hij of zij is. Maar er zijn enkele dingen waar iedere dertiger wel blij mee zou zijn, omdat het gewoon heel gave en originele cadeaus zijn. Hieronder vind je de leukste cadeau ideeën met op een rijtje de fijnste verjaardagscadeaus.

1: Chocoladefontein

Een nuttig en leuk cadeau met een originele twist: een perfect cadeau idee voor een dertiger. Een chocoladefontein valt helemaal in die categorie en het is het ideale cadeau om een bijzondere gebeurtenis zoals je dertigste verjaardag te vieren.

Zo is dit een cadeau dat de ontvanger meteen op zijn feestje kan gebruiken, om samen met enkele vrienden te genieten van heerlijke chocolade. Als je op zoek bent naar een cadeau voor je beste vriendin, zal je met dit vast scoren.


2: Shit Happens gezelschapsspel

Een leuk verjaardagscadeau is er eentje die de ontvanger van oor tot oor doet grijzen. Dat krijg je zonder twijfel voor elkaar met hilarische partyspel. Je kan het met twee tot zes spelers spelen en zo allerlei dingen te weten komen over je vrienden, zoals: wil hij liever elke nacht in bed plassen of toch eerder zijn paps in z’n nakie zien?

Het spel is in het Engels, dus het niet geschikt voor iedereen, maar het is wel een leuk verjaardagscadeau voor dertigers die houden van gewaagde humor.


3: Boek over wijn en eten paren

Als je 30 jaar bent, hou je misschien wel van een dinertje met vrienden af en toe. Ook een lekker glas wijn hoort daar bij. Het is niet altijd te makkelijk de juiste wijn met het juiste voedsel te combineren. Met dit boek is dat verleden tijd.

Dit is een van de leukste cadeautips wanneer je een cadeau zoekt voor iemand die houdt van quality time met vrienden of familie en daar graag een bijzonder moment van maakt.


4: Bonbons

Chocolade smaakt altijd. Deze geschenkdoos met heerlijke en luxueuze pralines is een mooi cadeau voor iemand die houdt van lekker eten. Het is niet per se een origineel verjaardagscadeau, maar het is er wel eentje dat elke chocoladeliefhebber zal waarderen.

Het cadeau is bovendien al mooi ingepakt. Dit is een klein verjaardagscadeautje voor iemand die je wat minder goed kent, maar wel een leuk cadeau wil geven.


5: Katoenen shopper

Wil je een origineel cadeau dat tegelijk ook nuttig is? Een leuke katoenen tas met een erg leuk opschrift is mogelijk wat je zoekt. De tas is van mooie kwaliteit en heeft een inhoud van zo’n tien liter. Je kan het opvullen met allerlei kleine cadeautjes om er een cadeaupakket van te maken.

Dit is daardoor een leuk cadeautje dat je gewoon op zich kan geven, maar met wat extra moeite maak je er een heel doordacht en persoonlijk cadeau van.


6: Voetbad

Dit is een erg origineel cadeau dat een dertiger zonder twijfel zal leuk vinden. Het is een leuk cadeau voor wie na een lange werkdag graag even ontspant en wel houdt van wat me-time. Het is daarom ook een lief cadeau waar een mooie gedachte achter schuilt.

Wat verjaardagscadeaus voor iemand van 30 jaar betreft, kan het heel moeilijk zijn om het perfecte verjaardagscadeau te vinden, maar bij je vriendin of zus zal je hiermee zeker scoren.


7: Roman

Rond je dertigste ben je dan wel vaak met heel wat zaken bezig, maar er is gelukkig ook nog tijd voor hobby’s en ontspanning. Onder leuke cadeaus valt dus zeker ook een goed boek. Deze ambitieuze roman van Pieter Waterdrinker heeft een meeslepend verhaal dat de lezer in de ban houdt en even de dagelijkse sleur helpt te vergeten.

Je doet er een boekenwurm dus zeker een plezier mee. Boeken zijn misschien niet de meest originele cadeaus, maar het is wel een geliefd cadeau voor 30 jaar!


8: Weerstandsbanden

Heb je een vriendin die graag sport en binnenkort jarig is? Een leuk cadeau voor haar verjaardag is iets waar ze zich lekker sportief mee kan uitleven, zoals deze weerstandsbanden. De mooie pastelkleuren fleuren meteen op, ook wanneer ze misschien geen zin heeft om naar de fitness te gaan.

Opgelet: dit is een delicaat cadeautje dat bij sommige mensen in verkeerde aarde zou kunnen vallen. Geef het dus alleen aan iemand waarvan je weet dat hij of zij houdt van sporten.


9: Partyspel

Gezelschapsspellen zijn erg leuke cadeaus voor een verjaardag. Deze 30 Seconds is een soort van Hints, waarbij je binnen dertig seconden vijf begrippen moet proberen te omschrijven én raden. Het is een grappig spel dat je met liefst 24 mensen kan spelen, wat het een perfect cadeau maakt voor een jarige met heel wat vrienden.

Ken je iemand die houdt van humor en ook wat competitiedrang heeft? Dan is dit een geschikt cadeau voor 30 jaar als je te maken hebt met een grappig persoon. Bekijk hier meer leuke bordspellen als verjaardagscadeau.


10: Zelf whisky maken

Tegen je dertigste heb je meestal al wat alcohol geconsumeerd en hou je mogelijk wel van het verfijndere werk. Misschien ken je iemand die zijn verjaardag steevast viert met een glaasje goede whisky? Of zoek je een cadeau voor iemand die zelf graag de handen uit de mouwen steekt?

Een cadeaupakket om zelf whisky te maken is een leuk verjaardagscadeautje voor je vriend of partner, maar ook voor je broer of beste vriend.


11: Cadeaupakket Rituals

Het is altijd fijn als verjaardagscadeaus zowel nuttig als leuk zijn. Deze cadeauset van Rituals is een fijn cadeautje voor een vriendin of ook je beste vriendin. Er zitten enkele leuke en originele producten in het pakket, zoals een droge olie en pillow mist.

Een tof verjaardagscadeau waarmee de jarige even een moment voor zichzelf kan nemen en genieten van de heerlijke geur. Als je nog een cadeau voor haar verjaardag zocht, zal je vriendin of zus hier vast heel blij mee zijn. Cadeaupakketten zijn altijd een goede optie, omdat er altijd wel iets in zit wat de jarige goed kan gebruiken.


12: Blender

De meeste dertigers koken regelmatig en zijn ook vaak bezig met gezond eten. Een leuk cadeau idee kan zeker ook kwalitatieve keukenspullen zijn, zoals een goede blender. Smoothies en soep, maar ook pindakaas en zelfgemaakte ijscrème: wie ontvangt niet graag gadgets waarmee je je lievelingsmaaltijden in een handomdraai kan bereiden?

Dit is een top cadeau voor een verjaardag, maar ook prima geschikt voor kerst. Iedereen die dit onder de kerstboom vindt, krijgt gegarandeerd een glimlach op het gezicht.


13: Mini retro spelcomputer

Iets wat de meeste dertigers gemeen hebben, is nostalgie naar de jaren negentig. In die simpelere tijden was er geen smartphone, maar wel een GameBoy. Deze retro spelcomputer houdt het midden tussen die GameBoy en een hedendaagse Switch, en bevat liefst 150 spellen.

Het leuke retro beeld brengt iemand van 30 jaar meteen terug naar zijn of haar kindertijd. Een origineel cadeau waar je een jarige echt mee kan verrassen.


14: Feestdecoratie

Wanneer iemand 30 jaar wordt, komt er meestal een feest aan te pas. Ken jij een bijna-dertiger? Dan is het misschien een leuk idee om de jarige te verrassen met een verjaardagsfeestje. Met deze zwart en gouden decoratie zet je de “Dirty 30”-verjaardag meteen in de kijker.

Als je op zoek bent naar originele cadeau ideeën, zit je met dit cadeau op het goede pad. Hoe leuk is het dat je cadeau tegelijk je feest is? Zorg ervoor dat er snacks, drank en voldoende cadeautjes zijn voor de jarige om uit te pakken en hij of zij beleeft ongetwijfeld een top verjaardag.


15: Exploding Kittens

Deze Nederlandstalige versie van het populaire partyspel Exploding Kittens is geschikt voor vijf spelers: perfect dus voor een gezellige spelletjesavond onder vrienden. Dat maakt het een leuk cadeautje voor een verjaardag of om in te pakken en onder de kerstboom te leggen.

Dit is een goed cadeau voor mensen die houden van gezellige avondjes thuis met vrienden, maar ook voor iemand die wel te vinden is voor een grappig en absurd spel.


16: Baardgroeikit

Leuke gadgets vormen originele cadeaus voor dertigjarige mannen, maar ook verzorgende producten voor mannen kunnen geslaagde verjaardagscadeaus zijn. Ook gewoon zomaar kan je iemand vast blij maken met deze leuke baardgroeikit vol leuke producten.

Baardverzorging is iets wat mannen al eens durven te vergeten, maar het is zeker de moeite waard om zijn baard goed te verzorgen. Met deze kit wordt dat een fluitje van een cent.


17: Veldboeket

Een prachtig boeket bloemen voor je verjaardag, of gewoon zomaar, in ontvangst nemen: dat tovert altijd een glimlach op iemands gezicht. Bloemen vind je daarom ook in onze lijst met cadeau ideeën, want het is een cadeau dat altijd goed scoort.

Je beste vriendin, zus of nichtje hoeft geen groene vingers te hebben om dit boeket in leven te houden. De versgeplukte bloemen blijven lekker lang vers, zodat de jarige extra lang van haar verjaardagscadeau kan genieten.


18: Inspirerend boek

Dertigers hebben niet altijd alles op een rijtje en hebben nog best vaak onzekere momenten over wie ze zijn en wat ze nu eigenlijk precies willen uit het leven. Dit boek biedt een rustpuntje en een houvast voor iedereen die door een moeilijkere tijd gaat.

Als je een cadeau zoekt voor iemand die naar zichzelf op zoek is en hen wil inspireren, dan maak je hem of haar met dit lief verjaardagscadeau zonder twijfel blij.


19: Dartbord

Verjaardagscadeaus hoeven niet groot te zijn om leuk te zijn. Met dit compacte dartbord kan een dertigjarige zijn of haar studententijd herbeleven en zijn woonkamer omtoveren tot een kroeg. Het dartbord heeft een staander, zodat je het niet aan de muur moet bevestigen en gewoon overal kan spelen.

Dit is een leuk cadeau voor 30 jaar die al wel eens graag de gloriejaren herbeleven. Ook kinderen vinden dit dartbord helemaal te gek en spelen graag met de volwassenen mee!


20: 1 kg chocolade

Of je nu een geschenk voor kerst, voor een verjaardag of gewoon zomaar zoekt, deze pot van 1 kg zit boordevol kleine en heerlijke snoepjes om uit te pakken. Dat maakt het een heel leuk geschenk voor een vriendin, want ze kan zo van meer dan honderd cadeautjes genieten.

Een groot verjaardagscadeau is leuk, maar eentje dat je elke dag opnieuw kan uitpakken is nog veel leuker. Met dit cadeau maak je haar dag, zo’n honderd dagen na elkaar.


21: Stijltang

Zoek je een cadeau voor een vriendin of je zus? Een leuk cadeau voor haar verjaardag is een goede stijltang. Dat is een verjaardagscadeau dat ze nog jaren kan gebruiken. Hij is heel snel opgewarmd tot de gewenste temperatuur en gaat statisch haar tegen.

In de keramische platen zit arganolie verwerkt, wat ervoor zorgt dat haar haar gezond blijft. Voeg een kaartje toe met een persoonlijke tekst om dit een persoonlijk en lief cadeau te maken.


22: Who’s the Dude?

Dit grappig spel komt inclusief opblaaspop The Dude, waarmee je allemaal gekke situaties beleeft. Laat hem allerlei dingen nabootsen wat je tegenspelers moeten raden om het spel te winnen. Dit spel kan je met drie tot acht spelers spelen.

Het is een origineel en uniek partyspel en past perfect bij een prettig gestoorde dertiger die zijn verjaardag viert met vrienden en veel humor. Een perfect grappig cadeau voor 30 jaar!


Nog geen cadeau voor 30 jaar gevonden?

Bekijk meer cadeau inspiratie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *