25x Cadeau 5 jarige zoon | Origineel voor een jongen van 5 jaar

Zoek jij een cadeau voor jouw 5 jarige zoon? Een cadeau kopen voor een jongen van 5 jaar is niet zo makkelijk. Er is immers ontzettend veel speelgoed om uit te kiezen. Jongens van deze leeftijd zitten tussen kleuter en kind, ook daardoor is het niet zo eenvoudig om een geschikt cadeau te vinden.

Een leuk verjaardagscadeau voor jongens van 5 jaar moet iets zijn wat de ontwikkeling stimuleert, maar wat ook gewoon erg leuk is! Spelen is namelijk erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Kies dus voor geweldig speelgoed waarbij jongens van 5 jaar op een speelse manier kunnen leren, ontdekken en plezier beleven.

Wat is het favoriete speelgoed van 5 jarige jongens?

Jongens van 5 jaar spelen graag met allerlei speelgoed. Zo is buitenspeelgoed (denk: voetbal, skates, …) heel populair, net als het typische “jongensspeelgoed”, zoals Lego en Playmobil. Ook houten speelgoed en een leuk gezelschapsspel doen het goed bij een 5 jarige jongen. Een jongen van 5 jaar heeft ook graag speelgoed van zijn lievelingsfiguurtjes zoals Brandweerman Sam.

Een 5 jarige kan al volzinnen maken, de cijfers van 1 tot 10 herkennen, kent heel wat kleuren en heeft een oneindige fantasie. Ze hechten ook veel waarde aan sociaal contact. Speelgoed waarbij ze kunnen samenspelen met vriendjes of dat de verbeelding stimuleert, is dus heel goed voor kids van 5 jaar.

25x een leuk cadeau idee voor 5 jarige: Het mooiste speelgoed!

Het beste cadeau voor een 5 jarige zoon is niet altijd hét perfecte speelgoed, maar gewoon leuke en lieve cadeaus waar jonge kinderen plezier aan beleven. Wat dat precies is, hangt af van de 5 jarige in kwestie, maar hieronder vind je alvast de leukste cadeau ideeën voor jongens van 5 jaar. Van educatief speelgoed tot creatief speelgoed, de beste cadeaus vind je hier!

1: Educatief speelgoed

Tegen jonge kinderen moet je heel vaak nee zeggen. Ze willen dingen uitproberen, grenzen aftasten en stoppen daarbij nog eens van alles in hun mond. Hen uitleggen waarom iets niet mag, is voor hen abstract. Als je het kan tonen, blijft het ze veel beter bij. Laat ze bijvoorbeeld zien hoe gesmolten sneeuw eruitziet om te laten zienwaarom ze het niet mogen eten.

Een experimenteerset is daarom een perfect cadeau voor nieuwsgierige 5 jarige jongens. Zo kunnen ze zich vrolijk en veilig uitleven, en tegelijkertijd iets bijleren.


2: Iron Man figuurtje

De kans is zeer groot dat een jongen van 5 jaar fan is van superhelden. Of dat nu eentje van DC Comics of toch Marvel is (wie kan het nog bijhouden?), maakt weinig verschil, want waarschijnlijk wil hij ze toch allemaal.

Deze Iron Man (van Marvel, trouwens) heeft beweegbare armen en benen en is een erg leuk cadeau waarmee de meeste jongens zeker hun energie kwijt kunnen door de heldenavonturen na te spelen.


3: Dinosaurussen memory

Als er één ding is waar de meeste jongens van 5 jaar gek van zijn, dan zijn het wel dino’s. Memory is bovendien een van de beste cadeaus voor kinderen van die leeftijd, omdat het ook educatief speelgoed is. Ze zijn er ook echt goed in!

Met dit cadeautje leren ze ook de verschillende dinosaurussen te herkennen en benoemen. Dit is daarom erg leuk speelgoed en een geweldig verjaardagscadeau voor een jongen 5 jaar.


4: Hot Wheels racebaan

Auto’s zijn kenmerkend speelgoed bij jongens, dus met een racebaan of autoset van Hot Wheels heb je een heel goed cadeau in handen voor een 5 jarige. Dit is een wat groter cadeau, maar vormt een erg leuk verjaardagscadeau.

De racebaan is snel in elkaar gezet, zodat ze er meteen mee kunnen spelen. Van dit merk heb je verschillende sets waarvan je sommige kan combineren. Dit is erg leuk speelgoed dat voor heel wat jongens een top cadeau is.


5: Lego speelset

De ninja’s van Lego Ninjago zijn erg populair speelgoed bij jongens van 5 jaar en dus vormt het ook een erg leuk cadeau. De verschillende figuurtjes in deze set hebben allemaal hun eigen vechtspecialiteit, dus je kan ze laten trainen of zelfs duelleren.

Spelen met figuurtjes stimuleert de fantasie en laat kinderen allerlei verhalen ontwikkelen. Zo leren ze creatief denken en dat bevordert de ontwikkeling.


6: Boek

Ook jongens van 5 jaar lees je beter nog regelmatig voor. Voorlezen heeft immers heel wat voordelen, van een leuk ouder-kindmomentje tot bevordering van het spraakvermogen. Net nu een 5 jarige complexe volzinnen leert te vormen, blijft voorlezen dus ontzettend belangrijk.

Dit leuke boek vormt daarom een ideaal cadeau voor kleuters die binnenkort op school zullen leren lezen en schrijven. Het verhaal gaat over moedig zijn en hoe iedereen wel eens bang is.


7: Lego bouwelementen

De meeste 5 jarige jongens hebben al wat Lego in huis. Een perfect cadeau is dan een grote doos vol bouwelementen, zoals bouwstenen, ramen, deuren, maar ook wielen en ogen. Die kan je universeel gebruiken bij elke andere speelset van Lego, maar je kan ook allerlei constructies maken met de set zelf.

Er zitten instructies bij om per leeftijd iets leuks te maken, van een platenspeler tot een olifant. Dit is dus duurzaam speelgoed dat nog erg lang mee gaat. Lego blijft bovendien populair!


8: Leren schrijven

Kleuters van 5 jaar zullen binnenkort leren lezen en schrijven op school. Voor sommige kinderen kan dat best eng zijn. Maar een voorbereide kleuter is er twee waard! Een fijn cadeautje voor een 5 jarige jongen kan daarom een werkboekje zijn.

Daarin wordt op een speelse manier geleerd hoe hij een potlood of pen moet vasthouden en daar gecontroleerd lijnen mee trekken. Maak er een leuk moment van en zo zal elke 5 jarige jongen extra gemotiveerd zijn om te leren schrijven wanneer hij naar school gaat.


9: Speelgoed werkbank

Heel wat jongens houden van klussen, net zoals papa of mama. Met echte vijzen en boormachines spelen is net wat te gevaarlijk, maar met een speelgoed werkbank lukt dat ook prima. Deze werkbank heeft liefst 92 accessoires en verschillende powertools.

Dit is bovendien educatief speelgoed, waarmee een kind gereedschap leert kennen en hoe het te gebruiken. Daardoor vormt het een erg leuk cadeau voor een 5 jarige zoon of kennis.


10: Wie is het?

Een tof gezelschapsspel is een geweldig cadeau voor een vijfde verjaardag. Zeker een hilarische spel zoals Wie is het? doet het vast goed bij jongens van 5 jaar. Dit speelgoed bestaat al erg lang en is terecht nog steeds populair.

Het kind moet de geheime figuur proberen te ontdekken door gerichte vragen te stellen. Zo kan het kind al spelenderwijs leren op details te letten. Dit gezelschapsspel is een erg grappig cadeau en perfect voor een verjaardag of sinterklaas.


11: Constructieset

We zeiden het al: dino’s zijn hip. Nog leuker dan spelen met dinofiguurtjes is zelf een dino maken. Met deze metalen constructieset bouw je een stoere dino. Dat maakt het een erg leuk cadeau voor een jongen van 5 jaar.

Doordat er echte metalen moeren en bouten zijn, vraagt het wat behendigheid. Dit is voor sommige 5 jarige jongens mogelijk net wat te moeilijk, maar met hulp van mama of papa lukt het zeker wel.


12: Timmerset

Jongens houden wel van lekker spelen met hout en iets in elkaar zetten. Deze timmerset van SES Creative is daarom een erg geschikt cadeau voor een jongen van 5, of het nu een verjaardagscadeau of een kerstcadeau is.

Met de balkjes, lijm, nagels en zaag kan je allerlei dingen bouwen, zoals een huisje of een vrachtwagen. Bij dit houten speelgoed is hulp van volwassenen aangeraden.


13: Kleurboek Spider-Man

Een kleurboek is altijd een leuk idee om cadeau te geven. Zowel jongens als meisjes houden van kleuren. Het stimuleert de fantasie en kan ze lange tijd rustig bezighouden. Dit kleurboek met Spider-Man tekeningen is perfect voor een 5 jarige jongen.

Een mooie kleurprent kan je later op de koelkast hangen en geeft je kind een boost in zelfvertrouwen. Dit cadeau voor je 5 jarige zoon zorgt ervoor dat hij uren vol plezier heeft en kun je overal mee naartoe nemen.


14: Step

Een step is ontzettend populair buitenspeelgoed voor kinderen en daarom een heel goed cadeau voor een verjaardag, kerst of Sinterklaas. Voor sommige 5 jarige jongens is een step misschien nog net wat te groot, maar wanneer hij wat ouder is kan deze step nog erg lang gebruikt worden.

Het is een stevige, kwaliteitsvolle step die tot liefst 100 kilo kan dragen. Perfect om mee te racen en stunts uit te voeren. Een cadeau voor een 5 jarige zoon waar moeders vaak hun hart bij vasthouden, maar de jongen vindt het geweldig.


15: Lego Star Wars

Net zoals ze fan zijn van superhelden, is ook Star Wars erg geliefd bij 5 jarige jongens. Een leuk project is dan een figuur uit Star Wars nabouwen in Lego. Deze Boba Fett helm is perfect, want dat personage werd het afgelopen jaar weer erg populair.

Voor sommige 5 jarigen kan dit nog wat te moeilijk zijn, maar er zijn heel wat volwassenen die ook nog houden van Lego en Star Wars en dus zeker willen helpen.


16: Lego City

Zoek je een cadeau waar een 5 jarige meteen mee kan spelen, dan is deze speelset van Lego een betere optie. De mooie set bevat een boot, een duiker, een haai en allerlei schatten die je uit de diepte kan opvissen.

In elkaar zetten hoeft niet, dus het spelplezier kan meteen beginnen. Dat maakt het een leuk kerstcadeau of voor Sinterklaas.


17: Prentenboek

Jongens en meisjes van 5 jaar worden groter en daardoor wordt ook de wereld weer een stukje groter. Zo zullen ze leren dat die wereld ook best verwarrend en eng kan zijn. Een lief cadeau, en perfect voor een 5 jarige, is dit prachtige prentenboek van Oliver Jeffers.

Het is een mooi, fantasierijk en leerzaam boek dat op iedere boekenplank hoort en je kind al vanaf de start leert dat aardig zijn het beste is wat je kan doen.


18: Wereldbol met verlichting

Het hoeft niet altijd speelgoed te zijn als je een cadeau zoekt voor een 5 jarige. Een even leuk verjaardagscadeau kan iets origineel zijn, zoals deze wereldbol-lamp. Die ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook leerzaam.

Zo is de verlichting enerzijds decoratief, maar anderzijds helpt het om alle landen beter te kunnen vinden. Zo is het dus ook educatief speelgoed dat perfect is voor een jongen van 5 jaar.


19: Leerzame spelcomputer

De meeste spelcomputers zijn nog niet geschikt voor jongens van 5 jaar, maar toch zetten ze vaak Nintendo Switch of Playstation op hun verlanglijstje. Een leuk alternatief is deze leerzame spelcomputer. Die kan je makkelijk aan je tv koppelen en er zit een draadloze controller bij die gemaakt is voor kinderhandjes.

Het kind leert over vormen, kleuren en cijfers en traint meteen ook zijn motorische vaardigheden. Dat maakt dit educatief speelgoed dat een erg leuk en leerzaam cadeau vormt.


20: Fantasy Forts speelhuis

Creatief buitenspeelgoed waarbij zowel jongens als meisjes zich helemaal kunnen uitleven, dat vind je niet zo makkelijk. Fantasy Forts heeft heel wat verschillende sets waarmee ze allerlei verschillende constructies kunnen bouwen. Je krijgt een doos met stevige kartonnen platen, die je dan met klittenband aan elkaar kan verbinden.

Jongens van 5 jaar zullen vooral basisconstructies maken, maar het leuke aan dit speelgoed is dat ze er nieuwe, creatieve bouwsels kunnen mee maken wanneer ze wat ouder zijn. Dat maakt het een cadeau waar ze nu en jaren later nog mee kunnen spelen.


21: Zoek- en kleurboek

Cadeaus die je op meer dan één manier kan gebruiken zijn altijd leuk! Dit zoek- en kleurboek kan je gewoon inkleuren zoals je zelf wil, of je kan de opdrachten volgen. Dat maakt het interactief speelgoed dat leuk is voor een 5 jarige jongen of een wat ouder kind.

Bij dit cadeau heb je de hulp van volwassenen nodig om de opdrachten voor te lezen, wat het leuk maakt om samen te doen.


22: Dinosaurus in gips

Een creatieve manier om van dino’s een cadeau te maken, is door ze zelf te maken. Met deze set kan je drie dino’s uit gips maken en ze vervolgens beschilderen. Jongens van 5 jaar vinden het heerlijk om samen iets te doen en ze vinden ook dinosaurussen erg leuk, dus met dit cadeau sla je twee vliegen in een klap.

Dit is een perfect verjaardagscadeau, maar ook Sinterklaas is zeker welkom met dit cadeau in handen. Jouw zoon kan lekker kliederen op een creatieve manier!


23: Vriendenboekje

Een 5 jarige kleuter laat binnenkort de kleuterschool achterwege en gaat naar groep 1. Daardoor moet hij afscheid nemen van zijn vriendjes, maar kan hij ook heel wat nieuwe kinderen leren kennen.

Een perfect cadeautje is dan een vriendenboekje! De kinderen uit de kleuterklas kunnen het invullen, voor een mooie herinnering aan die leuke tijd. In de nieuwe klas kan je kind meteen de nieuwe kinderen leren kennen door ze het vriendenboek te laten invullen.


24: Voorleesboekje

Net omdat 5 jarige jongens binnenkort een grote verandering doormaken, is het goed om ze er al op voor te bereiden. Dit mooie voorleesboek leert ze dat verandering eng kan lijken, maar dat loslaten heel erg leuk kan zijn.

Daardoor vormt het een mooi cadeau voor een jongen van 5 jaar. Dit is zeker een van de leukste cadeau ideeën voor jongens én meisjes die wat bang zijn om naar groep 1 te gaan.


25: Speelgoedgeweer

Het leukste speelgoed voor jongens is vaak echt typisch jongensspeelgoed, zoals een speelgoedgeweer. Deze knaller heeft plaats voor 40 darts en je krijgt er 96 bij. Iets minder leuk om op te ruimen, maar wel heel cool voor een jongen van 5 jaar.

Dit is best een groot ding, dus het is misschien te zwaar voor sommige 5 jarigen, maar ze kunnen er wel nog jarenlang mee spelen. Ook leuk als je buitenspeelgoed als cadeau wil geven.


Nog geen cadeau voor je 5 jarige zoon of kennis gevonden?

Bekijk meer cadeau inspiratie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *