21x Cadeau voor mama in spé | Voor een aanstaande mama

Weet je hoe leuk het is een cadeau te kopen voor een mama in spé? Weinig zaken in het leven zijn namelijk mooier dan het krijgen van een kind. Het gevoel dat je hebt als je jouw baby voor het eerst vast hebt, is met niks te vergelijken.

Eigenlijk begint het feestje al tijdens de zwangerschap. De eerste maanden kunnen zwaar zijn met misselijkheid, en misschien moet je ook wel wennen aan het idee. Maar daarna wordt het steeds leuker. Daar kan jij aan meehelpen met een cadeau voor een mama in spe.

Wat koop je voor een aanstaande moeder?

Het grote voordeel voor jou is dat een cadeau voor een mama in spé best wel makkelijk te vinden is. Je hebt namelijk zo ontzettend veel om uit te kiezen. Kleding voor de baby is altijd goed. Net als een dagboek voor het eerste jaar, zodat de aanstaande moeder alle mooie momenten kan vastleggen. En vergeet bij je cadeaukeuze niet dat mama ook mag genieten.

Wat geef je aan een nieuwe moeder?

Een nieuwe moeder heeft het druk. Behalve dat een zwangerschap ook gewoon best druk is, moet er een kinderkamer komen. En een heleboel spullen. Een kinderwagen, maxi-cosi, buggy. Natuurlijk hoef je geen dure kinderwagen te geven, maar met kleertjes help je de mama in spé al behoorlijk. En het is ook altijd leuk om een hulpboekje te geven. Dit zijn grappige boekjes waar veel herkenbare situaties in voorkomen.

Wat geef je iemand die bijna gaat bevallen?

Een dikke buik, een schoppende baby en een harde buik die best pijn kan doen. Een aanstaande mama die bijna gaat bevallen, heeft het zwaar. Je kunt haar verblijden met een leuk cadeau. Dit kan functioneel zijn, zoals een draagzak of een naambordje voor de baby. Maar ook iets ontspannends zoals een massage aan huis of een filmpje in de bioscoop, als dat nog gaat.

Wat koop je voor je vriendin die zwanger is?

Een kraammand is ideaal om te kopen voor je zwangere vriendin. Daar stop je allerlei leuke spullen in, die bestemd zijn voor de eerste weken na de geboorte. Babykleding, een fotoalbum, of sokjes. Dit zijn leuke cadeaus voor in een kraammand. Een zwangerschapsfotoshoot is overigens ook bijzonder om te geven en te krijgen. Het is heel persoonlijk, en levert prachtige foto’s op.

21x Cadeau voor mama in spé

Als mama in spé heb je het zoals gezegd zwaar, maar je wordt ook best wel verwend. Er zijn zoveel verschillende ideeën, dat je altijd wel een mooi cadeau kunt vinden voor een moeder in spe. Inspiratie is altijd welkom. En die ga je krijgen met deze 21 cadeautips.

1: Het 9 maanden invulboek

Dit cadeau geef je aan een mama in spé die net zwanger is. In het 9 maanden invulboek kan de aanstaande moeder alles vastleggen dat ze gaat meemaken. Dan kan je denken aan de eerste echo, de eerste trapjes die ze in de buik voelt, en de laatste fase.

Behalve dat je zelf van alles kunt invullen, staan er ook allerlei handige tips en verhalen van andere zwangere vrouwen in. Leuk en leerzaam om deze door te nemen.


2: Zwangere buik gipsafdruk

Een zwangerschap lijkt met die 9 maanden lang te duren. Toch is het, echt waar moeders in wording, snel voorbij. Hoewel er momenten zijn dat je de zwangerschap bijna vervloekt, is het een mooie tijd. Die op een unieke manier kan worden vastgelegd.

Hiermee kan de moeder in spé zelf een gipsafdruk van haar zwangere buik maken. Het gipsverband is voor iedere zwangerschapsbuik geschikt. Of je nu in verwachting bent van een tweeling of nauwelijks een buik hebt. En met het schuurpapier kan de gipsbuik mooi worden afgewerkt.


3: Baby Hartje monitor

Een van de mooiste momenten tijdens een echo is het kloppende hartje van de embryo te horen. Met de LoBy® Doppler is het mogelijk om op ieder moment de hartslag van het kindje te beluisteren. Een mooi cadeau voor een mama in spé waardoor ze niet meer op de echo hoeft te wachten om dit mooie moment te beleven.

De doppler maakt gebruik van geluidsgolven. Op een groot LCD scherm kan de hartslag worden afgelezen. Via de ingebouwde speaker is de hartslag te beluisteren. Leuk voor de zwangere vrouw om met haar partner te doen, en daarmee is dit ook een mooi cadeau voor een aanstaande papa.


4: Zwangerschaps bal

Het is belangrijk om fit te blijven tijdens de zwangerschap. Met een speciale trainingsbal voor tijdens de zwangerschap doe je een aanstaande moeder een groot plezier. Deze bal is namelijk te gebruiken tijdens en na de zwangerschap.

Tijdens de zwangerschap kan de bal gebruikt worden om de druk in de onderrug te verminderen. En als de moeder in spé de weeën voelt opkomen, kan de zwangerschapsbal deze opvangen. Als de baby geboren is, kan de moeder de bal gebruiken om te wiegen, met de baby op schoot.


5: Het Zwangerschapshandboek

Oei ik groei heeft al veel ouders door moeizame periodes heen gesleept. Dit handboek begint trouwens al ruim voor de bevalling. Het gaat over de eerste 1001 dagen na de bevruchting. Vaak leuk om te lezen, en ook handig, omdat ouders hun baby zo beter kunnen begrijpen.

Het is geschreven door Xaviera Plooij. Zij is geholpen door meer dan 70 experts, waaronder gynaecologen, fysiotherapeuten en hoogleraren.


6: Klei afdruk kraamcadeau

Een van de meest originele mommy to be cadeautjes. Uiteraard voor een aanstaande mommy die al zwanger is. Met de baby fotolijst is het heel eenvoudig om een gipsafdruk te maken van een handje en een voetje. De twee foto’s maken de lijst helemaal compleet.

Geen nood als dit cadeautje voor een mama in spe een beetje ingewikkeld overkomt. Online is een Nederlandse instructievideo te vinden. En het is eenvoudig om deze leuke herinnering voor later te maken.


7: Bio-Oil Huidverzorging

Praktische cadeaus doen het altijd goed bij vrouwen die zwanger zijn. Deze bio-oil huidverzorging is perfect om striemen op de buik tegen te gaan. Die striemen ontstaan omdat de huid van de buik behoorlijk wordt uitgerekt. Sommige vrouwen vinden dit er niet mooi uitzien.

Deze olie is overigens ook te gebruiken voor littekens en andere oneffenheden in de huid. De geur is aangenaam en zacht, en zeker niet overheersend.


8: Babybel Zwangerschap Sieraad

Het bekende t-shirt met de tekst ‘baby on board’ is best bekend. Een andere manier om de wereld te laten weten dat je zwanger bent, is door een babybel te dragen. Dit is een leuk sieraad dat laag op de buik wordt gedragen.

Behalve dat de babybel door de buitenwereld kan worden gezien, heeft ook de nog niet geboren baby hier iets aan. Deze leert het geluid herkennen, waardoor de baby na de bevalling meteen rustig wordt na het horen van deze bekende klanken.


9: Babynamen boek (voor jongens en meisjes!)

Een van de belangrijkste eerste taken van ouders in wording. Het verzinnen van een goede babynaam. Vroeger heette iedereen Jan of Piet en Truus of Maria, maar tegenwoordig zie je allerlei namen voorbij komen. Voor nieuwe ouders is het zaak om de juiste keuze te maken.

Daar gaat dit cadeau zeker bij helpen. Hier staan 10.000 jongensnamen in, en evenveel meisjesnamen. Leuk voor het zwangere koppel om hier samen doorheen te bladeren.


10: Buikband voor zwangere vrouw

Een zwangerschap is mooi, maar niet alles is rozengeur en maneschijn. Het kan best spannend zijn, en zeker als het kindje groeit en daarmee ook de buik gaat groeien, kan de zwangere vrouw flink wat pijn krijgen. Deze buikband verlicht de pijn.

De buikband geeft steun aan de onderkant van de buik en zorgt ervoor dat de zwangere vrouw de juiste houding aanneemt. Met een buikband ontlast je niet alleen je buik, maar ook je rug en bekken. De huid rekt minder uit, waardoor deze na de bevalling eerder de oude vorm heeft aangenomen.


11: Knuffeltje en Schoentjes

Een leuk kraam cadeau voor een mama in spé die in verwachting is van een jongetje. Het is een mooi pakket met daarin de eerste sneakers en een muziekspeelmobiel voor in de box. Het knuffeltje is een lachende ster en kan zomaar het eerste vriendje van de baby worden.

Dit cadeau voor een mama in spe is een mooie aanvulling op de kleding die al door de ouders zelf is gekocht. En aan knuffels hebben jonge kinderen nooit een gebrek.


12: Relax Kruidenthee doos

Ontspanning is altijd belangrijk, de zwangerschap vormt daar geen uitzondering op. Dat kan met zwangerschapsyoga, maar ook op een eenvoudige manier. Met een overheerlijke kop thee. In deze doos zitten 45 zakjes biologische thee die ervoor zorgen dat de zwangere vrouw volop kan ontspannen.

De box is met kunde samengesteld. De Pukka Relax Selectiebox heeft kalmerende theeën die zwangere vrouwen over moeilijke momenten kunnen tillen.


13: Naïf cadeauverpakking

De Naïf Mini Set zit vol met verzorgingsproducten voor kinderen. Perfect voor in de kraammand. Naïf is ideaal voor kinderen, omdat er alleen natuurlijke producten in verwerkt zijn. In deze set zitten 4 natuurlijke babyproducten die de huid voeden en verzorgen.

Je kunt de set overigens ook gebruiken om de eerste haartjes op een goede manier te behandelen. Er zit een bodylotion in, een huidcrème, shampoo en een wasgel.


14: Gezichtsmaskers voor ontspanning

Een cadeau hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Deze gezichtsmaskers kosten weinig, maar gaan de zwangere vrouw veel plezier doen. Tijdens de zwangerschap (en daarna) kan het lastig zijn om als kersverse moeder tijd voor jezelf te houden.

Deze gezichtsmaskers zorgen voor de nodige ontspanning. Ideaal tijdens de zwangerschap. Maar ook in de eerste maanden na de bevalling. Vrije momenten zijn dan schaars. Met een gezichtsmasker kan er even lekker worden ontspannen.


15: Nijntje Giftset

Nijntje. Wie kent het niet? In deze cadeauset zit een knuffel, een rammelaar en een klein knuffeldoekje. Dit alles zit in een mooie opbergdoos. Leuk voor in een kraampakket, omdat de kleine spruit er vanaf dag 1 van kan genieten.

Dit is volledig veilig voor de baby, omdat alle artikelen gemaakt zijn van zacht materiaal. Het vriendelijke konijntje genaamd Nijntje zal nog wel vaker voorbijkomen in het leven van de baby. Deze set is een prima eerste kennismaking.


16: Zwangerschaps en voedingskussen

Comfort is aan het einde van de zwangerschap lastig te vinden. De baby wordt steeds groter en als zwangere vrouw heb je af en toe het gevoel dat de baby geen kant meer op kan. Dit zwangerschaps- en voedingskussen is een mooie steun. En niet alleen tijdens de zwangerschap.

Je kunt het namelijk ook prima gebruiken om de baby na de geboorte te voeden. Het kussen wordt dan om de buik en onder de borst gelegd. Hier kan het babytje in alle rust drinken. Dit is een cadeau waar iedere zwangere vrouw blij van wordt.


17: Little Dutch Memorybox

De babytijd moet je koesteren. Maar dat valt verre van mee. Als ouder kan het namelijk best lastig zijn om echt te genieten. Het gaat namelijk maar door, van slaapje naar voeding en dat nog vijf keer op een dag. Toch is de eerste periode ontzettend leuk, en verdient deze tijd (en de baby) het om vastgelegd te worden.

Dat kan met de Little Dutch Memorybox. In de box zitten allerlei spullen waarin eerste herinneringen kunnen worden bewaard. Een envelop voor het eerste haarlokje, of een katoenen zakje voor de eerste schoentjes. Het is een volle box, met allerlei leuke verrassingen.


18: Pampertaart Uiltje

De befaamde en populaire luiertaart mag niet ontbreken in de lijst met cadeautjes voor een mama in spé. Deze pampertaart heeft de vorm van een uiltje. Het fijne is dat de set meerdere kleuren heeft, waardoor het niet uitmaakt als je nog niet weet of het een meisje of een jongetje wordt.

Er zitten 14 luiers in, 2 paar sokjes, 2 ballonnen, meerdere doeken en een babylepel. Een luiertaart valt altijd in de smaak, en deze fleurige in de vorm van een uil helemaal.


19: Massage apparaat

Let op, dit is een cadeau voor na de zwangerschap, en niet tijdens. Dit massage apparaat mag namelijk niet op de buik worden gebruikt. Het is bedoeld om cellulitis en huidstriemen tegen te gaan. Met 2500 trillingen per minuut gaat dat wel lukken.

Behalve de functionaliteit is het ook buitengewoon aangenaam om van dit apparaat een spannende massage te krijgen. Er zitten verschillende koppen bij, waardoor vrijwel alle lichaamsdelen kunnen worden gemasseerd.


20: Mijlpaaldeken voor de baby

Een bijzonder cadeau is deze mijlpaaldeken voor de baby. Hierop kunnen moeders en vaders de leukste en mooiste momenten van de baby vastleggen. De deken heeft de vorm van een regenboog. De deken is gemaakt van zacht fleece en kreukt nauwelijks.

Het is een set van drie, met naast de deken in de vorm van een regenboog ook een wolkje en een pijl. Dit is een zeer geschikt cadeau voor als je iets origineels wilt geven.


21: How about Mom

Wat aanstaande moeders nog niet weten is dat ze veel gevraagd en nog meer ongevraagd advies gaan krijgen. Daardoor zie je soms door de bomen het bos niet meer. In het boek ‘How about Mom’ staan veel ervaringen van andere moeders.

Het is geschreven door Anna Jacobs en is behalve adviserend ook eerlijk. Dat is juist fijn, omdat je niet altijd hoeft te horen dat het allemaal zo leuk. Juist aan een open verhaal heb je op zo’n moment meer. Dat vinden moeders in spé in dit boek.


Bekijk meer cadeau inspiratie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *