20x Cadeau voor iemand die het moeilijk heeft | Steun en support

Een cadeau voor iemand die het moeilijk heeft is een van de mooiste cadeaus om te geven. Juist in zware tijden is een steuntje altijd welkom. Dit kan steun in de vorm van een figuurlijke knuffel zijn, maar een cadeau is ook een heel mooi gebaar. Nu is het best lastig om een goed cadeau te bedenken.

Gelukkig zijn er veel mooie cadeautjes om te geven aan iemand die het moeilijk heeft. Dankzij deze lijst ga je een dierbare een mooie ondersteuning bieden.

Wat geef je iemand om te steunen?

Er zijn natuurlijk verschillende manieren waarop je een familielid, vriend of kennis kunt steunen. Dit kan in het geval van het overlijden van een dierbare zijn, of bij een ziekte. Maar het hoeft zeker niet altijd een ernstige ziekte of overlijden te zijn.

Een cadeau voor iemand die het moeilijk heeft kan ook een steuntje zijn voor iemand die eenzaam is, of die in de winter altijd een beetje somber is. In ieder geval is het voor jou zaak om goed op de situatie in te springen. Mooie ervaringen doen het altijd goed, en dierbare herinneringen in een cadeau zijn ook altijd een goed idee. En soms is het gebaar al meer dan voldoende.

Wat geef je iemand die ernstig ziek is?

Iemand die ernstig ziek is, heeft behoefte aan een cadeau dat hem of haar vrolijk maakt. Even de dagelijkse ellende vergeten. Dit kan dus van alles zijn. Een voorbeeld is samen naar een theatervoorstelling gaan. Maar een doos met lekkere chocolade kan net zoveel doen.

Het doel van een cadeau voor iemand die het moeilijk heeft, is om een glimlach op het gezicht te krijgen. Een leuk gezelschapsspel of een mooie ingelijste foto van jullie tweeën zijn ook altijd leuke ideeën.

Hoe kan je iemand helpen die het moeilijk heeft?

Dat kan heel goed in de vorm van een cadeau. Persoonlijk overhandigen of opsturen, de verrassing en het daarbij passende blije gevoel is altijd goed. Het kan trouwens ook een kaartje zijn of een videoboodschap. Voor de persoon die het moeilijk heeft, is het gevoel dat iemand aan hem of haar denkt het belangrijkste.

Een luisterend oor kost je helemaal niks en kan ontzettend fijn zijn. Even het hart luchten en geen oordeel van de ander krijgen. En met cadeaus die ervoor zorgen dat er even niet aan de pijn wordt gedacht, verricht je een hele goede daad.

20 Cadeaus om iemand op te beuren in een moeilijke tijd

Zoals gezegd zijn er veel cadeaus die je kunt geven aan iemand die het moeilijk heeft. In deze top 20 staan allerlei leuke ideeën. De tips zijn lekker verschillend, waardoor er voor jou altijd meerdere bruikbare cadeautips tussen staan.

1: Pukka Thee Doos

Kerst is bij uitstek een moment waarop mensen die het zwaar hebben een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Deze theedoos komt uit de Kerstcollectie van Pukka. Er zitten allerlei soorten winterthee in. Biologische kruidenthee die je binnenste letterlijk en figuurlijk verwarmen.

En als de 30 theezakjes op zijn, is het nog altijd een hele fraaie theedoos die mooi op tafel staat en altijd bijgevuld kan worden. Je steunt met dit cadeau niet alleen een dierbare, maar ook de planeet. Pukka is namelijk aangesloten bij 1% for the Planet en Fair for Life gecertificeerd.


2: Bruisballen set

Deze set bruisballen is altijd een goed cadeau voor iemand die het moeilijk heeft. Lekker ontspannen in bad en even de stress en pijn van je afspoelen. Deze set bruisballen helpt daarbij. Er zijn verschillende aroma’s en kleuren, zoals lavendel en munt.

De bruisballen zitten vol etherische oliën, waardoor ze behalve voor een heerlijke geur ook voor een ontspannend en rustgevend gevoel zorgen. Aan de vorm kan de ontvanger zien dat het een gebaar uit liefde is. De bruisballen hebben namelijk de vorm van een hartje. Daarmee geef je letterlijk een hart onder de riem.


3: Een doosje vol geluk

Een moment is zo voorbij, een herinnering is voor altijd. In dit doosje van geluk zitten allerlei mooie spreuken. Met een pincet haal je op gevoel een rolletje uit de doos. De spreuk op het papiertje is de inspiratiebron voor de dag die komen gaat.

Er zitten prachtige spreuken tussen. Wat denk je van: ‘Vandaag houd ik meer van je dan gisteren, maar minder dan dat ik morgen zal doen’. Het mooie van dit cadeau voor iemand die het moeilijk heeft is dat het iedere dag voor een mooi moment zorgt.


4: Aroma Diffuser

Een aroma diffuser verspreidt een aangename geur door een ruimte. Het werkt heel simpel. In de aroma diffuser doe je water, en 2 tot 3 druppels van een lekker geurtje. Dit kan een etherische olie of een geurolie zijn. Vervolgens wordt de lucht met pufjes in de ruimte geblazen.

Dit zorgt voor rust en ontspanning. Al veel gebruikers hebben ervaren dat ze rustiger worden dankzij een diffuser. Je hebt er ook nauwelijks omkijken naar. Er zit een groot reservoir onder de diffuser, waardoor deze nauwelijks bijgevuld hoeft te worden. Behalve dat het goed is voor ontspanning, werkt een aroma diffuser ook tegen een droge huid, gebarsten lippen en een verstopte neus.


5: 14 Etherische olien

Ideaal voor in een aroma diffuser, of om als massageolie gebruikt te worden. Deze set van 14 etherische oliën is gemaakt van de beste natuurlijk grondstoffen. Ze komen uit geneeskrachtige planten en hebben een stimulerende en genezende werking.

De oliën zijn overigens ook in bad te gebruiken. Ze werken kalmerend en verminderen stress. 14 verschillende aroma’s, met ieder een eigen kracht. Pepermunt heeft bijvoorbeeld een stimulerende werking, limoen werkt verkwikkend en bergamot zorgt voor een lekkere energieboost. Iemand die niet zo lekker in zijn vel zit, kan met behulp van etherische oliën meer energie uit de dag halen.


6: Doos met chocolade

Heel wat anders, maar eigenlijk altijd een goed cadeau. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, omdat bijna iedereen blij wordt van chocolade. Dat komt door een stofje waardoor je hersenen endorfine aanmaken. Daar worden mensen vrolijk van.

Daarbuiten is het gewoon lekker. Dit is een lekker gevulde doos met chocolade. Er zitten 167 lekkere chocolaatjes in. Al met al een zeer geschikt cadeau voor iemand die het moeilijk heeft.


7: Set met Geurkaarsen

Lekkere aroma’s hoeven niet alleen uit diffusers te komen. Deze set geurkaarsen van WoodWick kan een woonkamer vullen met heerlijke geuren. Het is een mooi geschenk voor allerlei gelegenheden, en dus ook voor iemand die het moeilijk heeft.

Een kaarsje aan, lekkere geuren om je heen en alleen of met dierbaren op de bank. De kaarsen zorgen voor de steun die hard nodig is. Als deze kaarsen branden, is het net een knisperende open haard.


8: Zoutlamp Himalaya zout

Een zoutlamp is behalve erg mooi ook nog eens therapeutisch. Daarom hebben steeds meer mensen een zoutlamp in huis. De leefruimte wordt in balans gebracht. Dat komt door het Himalaya zout waar deze lamp van is gemaakt.

Deze zoutlamp werkt stimulerend en ontspannend. De creativiteit wordt gestimuleerd. En, misschien wel het belangrijkste voor iemand die het moeilijk heeft, het zorgt voor vreugde in het leven. Met een zoutlamp in huis kan je je beter concentreren en krijg je meer rust in je hoofd. Een mooi symbolisch cadeau om kracht uit te halen.


9: Animal Crossing spel

Iets heel anders, maar ook een heel fijn cadeau voor iemand die het moeilijk heeft. Het valt in zware tijden niet mee om aan andere zaken dan problemen te denken. Dit spel voor de Nintendo Switch en Nintendo Switch Lite zorgt voor de nodige afleiding.

Het doel van dit spel is om een leven op een onbewoond eiland te creëren. Het kan gespeeld worden door kinderen vanaf 3 jaar en is dus voor een heel breed publiek. Ook volwassenen kunnen hier de nodige ontspanning uit halen.


10: Samen lunchen cadeau

Een cadeau voor iemand die het moeilijk heeft en tegelijkertijd een luisterend oor bieden. Door samen te gaan lunchen bezorg je iemand een fijne dag, een lekkere maaltijd, en ook nog een goed gesprek. Het voordeel van deze bon is dat je niet aan een dag of bepaald restaurant vastzit.

En lunchen kan iedere dag hè. Na een drukke week, op een dag waarop een bijzondere of misschien vervelende gebeurtenis moet worden herdacht. Ga lekker samen uit lunchen en geniet van de tijd met elkaar.


11: Yogamat

Een perfecte manier om te ontspannen is met yoga. Je wordt één met jezelf en komt volledig tot rust. Bovendien is het ook nog eens heel goed voor het menselijk lichaam. Yoga kan in een sportschool of yogastudio, alleen of met groepen. Maar alleen in je eigen huis is minstens net zo fijn.

Deze yogamat zorgt ervoor dat je ontspannen ligt en op een goede manier de oefeningen kunt doen. Als je iemand kent die het zwaar heeft en wel wat ontspanning kan gebruiken, is dit een mooi cadeau.


12: Top 40 hitdossier

Muziek brengt veel herinneringen met zich mee. Wat stond op nummer 1 toen je voor het eerst verkering kreeg? Of welk nummer draaide op je bruiloft? Dat is de kracht van muziek. Twee klanken en je wordt meegenomen in een mooie tijd.

Het Top 40 hitdossier staat vol met mooie herinneringen. Op deze cd (dubbel) staan pareltjes van het Eurovisie Songfestival. Waterloo van ABBA staat er uiteraard op, en Johnny Logan mag natuurlijk ook niet ontbreken.


13: Jelly Bean snoeppot

Jelly beans zijn er in 36 verschillende smaken. Deze snoepjes hebben een knapperige buitenkant en zachte binnenkant. Alle smaken vind je in deze Jelly Bean snoeppot. Misschien een simpel cadeau, maar wel een hele fijne manier om iemand een pleziertje te doen. Even genieten van de lekkere smaken in je mond.

De verpakking van de snoeppot is uniek en feestelijk, en daardoor is het echt leuk om dit te geven, én te krijgen. Goed om te weten is dat de snoepjes glutenvrij en vrij van gelatine zijn.


14: Rituals Giftset

Voor lekkere geuren en goede lichaamsverzorging is Rituals een hele goede keuze. Deze cadeauset is gericht op het verzorgen van handen. Er zit een handzeep in (met een extra vulling) en een balsem voor je handen.

In zware tijden is het ontspannend en fijn om het lichaam te verzorgen. Met name in de handen kan behoorlijk wat stress ‘achterblijven’. Deze set van Rituals zorgt voor een hoop ontspanning.


15: Massagekussen

Over ontspanning gesproken. Met dit massagekussen worden de stress en de pijnlijke plekken uit je rug, nek en schouders gemasseerd. In dit kussen zitten 8 roterende Shiatsu massagekoppen. Er zijn drie verschillende standen van intensiteit, zodat er altijd wel een prettige tussen zit.

Daarnaast zit er nog een warmte-element in dit massagekussen. Dit warmt op tot 40 graden Celsius. Hierdoor kunnen de spieren nog beter worden gemasseerd. Een massage duurt ongeveer een kwartier en werkt ontspannend en rustgevend. Je ziet het al, een ideaal cadeau voor iemand die het moeilijk heeft.


16: Mandala kleurboek

Kleuren is echt niet alleen voor kinderen. Het is aangetoond dat volwassenen er veel baat bij hebben om regelmatig een kleurboek te pakken. Kleuren zorgt ervoor dat je hoofd leeg wordt gemaakt. Je bent volledig geconcentreerd op het kleuren en vergeet de rest. En dat is precies de bedoeling van dit Mandala kleurboek.

Mandala’s worden traditioneel gebruikt als bron van wijsheid en meditatie. In dit mandala kleurboek staan meer dan 70 platen om in te kleuren.


17: Viltstiften voor kleuren

Een beetje in dezelfde categorie, maar dan zonder de mandala kleurplaten. Dit zijn ‘gewoon’ viltstiften die je gebruikt om te kleuren. Het werkt net zo ontspannend als kleurplaten. Je zet je verstand op nul en wordt weer kind. Heerlijk toch?

Dit cadeau is niet specifiek voor volwassenen of kinderen. Ook kinderen kunnen het zwaar hebben, bijvoorbeeld als de ouders gescheiden zijn, of als een kind ziek is. Deze viltstiften zijn een klein, maar o zo mooi gebaar.


18: Schatkistje met edelstenen voor geluk

De naam verklapt het al. In dit schatkistje zitten edelstenen die geluk brengen. De mooiste steensoorten uit Zuid-Afrika zitten in het kistje. Onder meer bergkristal, onyx en amethist ga je in deze schatkist tegenkomen.

Het is een gevarieerde mix van stenen die mooi op een dressoir of een nachtkastje kunnen staan. De schatkist is van hout en mooi vormgegeven. Het is net alsof je een ‘echte’ schatkist hebt gevonden.


19: Chupa Chups snoeppot

Snoep en chocola doet het goed, ook in deze lijst met cadeaus voor iemand die het moeilijk heeft. Chupa Chups is vooral bekend van de lolly’s. In deze snoeppot zitten niet minder dan 100 smaken. De gelukkige hoeft niet bang te zijn buikpijn te krijgen omdat de lolly’s snel op moeten. De lolly’s zijn namelijk meer dan een jaar te bewaren.

Voor een kind die het moeilijk heeft is dit een mooi cadeau. Even genieten van de lolly en nergens anders aan denken. Maar volwassenen snoepen ook en kunnen eveneens veel plezier aan dit cadeau beleven.


20: Meditatiekussen

Als je gaat mediteren of aan yoga gaat doen, is een goede houding het belangrijkste. Dit meditatiekussen zorgt daarvoor. Op dit bijna 3 kilo zware kussen kan je lekker ontspannen zitten.

Meditatie en yoga kunnen iemand die het moeilijk de nodige rust en ontspanning bezorgen. Belangrijk is wel dat deze persoon ervoor openstaat. Maar als dat zo is, is dit een perfect cadeau voor iemand die het moeilijk heeft.


Bekijk meer cadeau inspiratie:

Wat geef je iemand cadeau die dood gaat?

Een cadeau voor iemand die komt te overlijden is ingewikkeld. Wat geef je immers aan iemand die er straks niet meer is? Vaak is het goed om een cadeau te geven waar dierbare herinneringen in staan of die door het cadeau worden opgeroepen. Een zelfgemaakte film, een fotoboek, of een schilderij zijn mooie voorbeelden.

Maar het kan ook iets kleins zijn. Denk aan een kleurboek. Het werkt heerlijk ontspannend, waardoor de persoon in kwestie even niet aan de dood denkt. En als je dierbare een bucket list heeft, is dit het moment om deze af te gaan strepen. Jouw cadeau kan daarbij helpen.

Wat geef je iemand kado die kanker heeft?

Kanker is een vreselijke ziekte om te hebben. De behandeling kan heftig zijn, en helaas is kanker in sommige gevallen helemaal niet te behandelen. De zieke gaat een zware tijd tegemoet. Probeer een cadeau te vinden dat voor verlichting zorgt.

Iets waar de zieke van gaat lachen, of waar jullie samen om kunnen lachen. Zorg voor ontspanning en vruchtbare momenten. Dit kan met yoga en meditatie, maar ook met een cabaretvoorstelling of een mooie cd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *