Cadeau voor iemand die komt te overlijden | Steun en troost

Een cadeau voor iemand die komt te overlijden kan best moeilijk zijn om te geven. Binnenkort zal je afscheid moeten nemen van een dierbare. Juist in deze lastige tijd is het mooi om je geliefde, familielid of vriend een hart onder de riem te steken.

Als je een cadeau voor iemand die komt te overlijden zoekt, is er veel mogelijk. In dit artikel staan 20 cadeautips. Het zijn allerlei cadeaus. Ze kunnen de persoon in kwestie laten lachen, en doen herinneren aan mooie momenten die jullie samen hebben beleefd.

Wat geef je iemand die ernstig ziek is?

De boodschap komt hard aan. Zowel bij degene die ernstig ziek is als bij de dierbaren van de zieke. Een cadeau voor iemand die terminaal is kan, hoe moeilijk dat ook is, voor een klein beetje verlichting zorgen.

Je kent de ernstige zieke waarschijnlijk goed, en je kent de aard van de ziekte ook. Daar kan je met je cadeau op inspelen. Ook hier speelt het weer een rol of de persoon nog mobiel is of dat hij of zij hele dagen aan bed is gekluisterd.

20x Een liefdevol cadeau voor iemand die komt te overlijden

Door een cadeau voor iemand die komt te overlijden te kopen, laat je je liefde voor die persoon zien. Hieronder staan 20 tips voor mooie cadeaus. De cadeaus kunnen voor een lach en een traan zorgen.

1: Knus Gebreid Plaid

Het eerste cadeau voor iemand die gaat sterven is deze knusse gebreide plaid. De terminaal zieke kan hieronder lekker op de bank zitten en volledig opgaan in de deken. De warmte die hij of zij voelt werkt verzachtend.

De plaid heeft een lichte kleur die in ieder interieur past. Omdat het een gebreide plaid is krijgt de woning een huiselijk gevoel. Het is een klassieker onder de plaids, in een modern jasje. De plaid is in drie kleuren te koop: wit, grijs en olijf groen.


2: Chocolade repen

Een klein cadeau voor iemand die stervende is, maar wel een cadeau dat voor troost zorgt. Bijna iedereen houdt van chocolade, en het is aangetoond dat chocolade positieve invloed heeft op de gemoedstoestand van mensen.

Deze box van Tony’s Chocolonely heeft de vorm van een regenboog. Het zijn zes kleine reepjes chocolade, met zes verschillende smaken. Je dierbare kan genieten van noga, karamel zeezout, puur, melk, hazelnoot en amandel zeezout. 


3: Zijden Bloemen boeket

Een mooi cadeau voor iemand die gaat sterven is dit zijden bloemen boeket. Het boeket bestaat uit kunstbloemen. Deze worden los geleverd. De bloemen kunnen worden gebogen en geknipt naar de gewenste hoogte. Het idee daarachter is dat het boeket zo helemaal naar wens van je dierbare kan worden gemaakt.

Het zijn kunstbloemen. Ze blijven dus lang goed en hebben geen onderhoud nodig. Het boeket is tussen 70 en 75 centimeter hoog. Met dit cadeau laat je een dierbare zien dat je aan hem of haar denkt.


4: Gellac Cadeau

Dit cadeau is bestemd voor een vrouw die komt te overlijden. Dankzij deze gellak kan je moeder, zus of vriendin haar nagels lakken. De kleur, Nude Pink, is perfect voor iedere dag. Elke outfit past er namelijk perfect bij.

Deze nagellak is heel stijlvol. Het is leuk om deze aan te brengen. En het kan ervoor zorgen dat de pijn eventjes wordt vergeten. De nagels blijven met deze gellak zo’n twee weken mooi.


5: Keer op keer dobbelspel

Dit is een heel ander soort cadeau voor iemand die komt te overlijden. Het is belangrijk om te blijven ontspannen. Dat kan met het dobbelspel Keer op Keer. Dit spel is zeer verslavend. Door hiermee bezig te zijn wordt alles even vergeten.

Het dobbelspel kan alleen gespeeld worden, maar ook met zes personen. Zeker als dit met meerdere personen wordt gespeeld, heeft de persoon die komt te overlijden even wat fijne afleiding.


6: Nekkussen

Dit is een ideaal cadeau voor iemand die terminaal is en veel op bed moet liggen. Dit nekkussen maakt het liggen een stuk comfortabeler. Het is een zwart kussen dat ook veel door reizigers wordt gebruikt. Misschien heb je het al eens in het vliegtuig of een touringcar gezien.

Het kussen vormt zich perfect om de nek. Het is bovendien heel zacht, waardoor het aanvoelt als een dikke sjaal. Het is dan ook een symbolisch cadeau om kracht te geven.


7: Interieur parfum

De kans is groot dat de persoon die komt te overlijden, veel thuis is. Zeker als deze persoon door lichamelijk klachten niet meer zo mobiel is. Dankzij dit interieur parfum van Rituals komt er een heerlijke geur door de woning.

Het aroma wordt omschreven als kalmerend en verzachtend. De geur is een combinatie van heilige lotus en jujube. Met slechts één enkele spray beweegt het heerlijke aroma zich door de woning.


8: Burn after writing

Dit is de Nederlandse editie van de internationale bestseller Burn after writing. Het is een dagboek dat mensen uitdaagt om Truth or Dare te spelen. Er staan prikkelende vragen en experimenten in.

Het mooie van dit cadeau is dat door gedachten op papier zetten, frustraties en moeilijke gedachten van je af geschreven kunnen worden. Dit is ook een mooi cadeau voor iemand die het moeilijk heeft.


9: Pukka thee pakket

Ook een mooi cadeau voor iemand die dood gaat. Deze Pukka Kerstcollectie Kruidenthee Geschenkdoos zit vol met verwarmende winterthee. Het is een selectie van 5 biologische soorten kruidenthee. Ze zorgen stuk voor stuk voor een warm gevoel vanbinnen.

En dat is het fraaie aan dit cadeau. Iemand die terminaal is, heeft behoefte aan steun. De aroma’s van deze kruidenthee zorgen samen met de warmte voor een verzachtend gevoel. Er zitten 30 zakjes in de box.


10: Whiskey set

Dit is een mooi presentje voor iemand die graag een drankje doet. Met deze set kan optimaal van whiskey worden genoten. In de whiskey set zitten twee echte whiskey glazen. Behalve de glazen zitten er ook nog een tang, een handig opbergzakje en 6 whiskey stones in.

Die whiskey stones zorgen ervoor dat de drank extra koud kan worden gehouden. Je dierbare kan zo thuis op de bank genieten van een heerlijk glas whiskey.


11: Animal Crossing

Animal Crossing is het perfecte spel om gedachten te verzetten. Dit computerspel voor Nintendo Switch speelt zich af op een onbewoond eiland. Samen met medereizigers moeten er tenten worden neergezet. Heel in het kort is het de bedoeling om een compleet leven op te bouwen op het eiland.

Dit computerspel heeft tal van voordelen. De tijd gaat snel. En omdat je zo in het spel op gaat, vergeet je de rest om je heen. Het is een heel geschikte manier om te ontstressen.


12: Instax Polaroid camera

Het bericht dat iemand komt te overlijden is vreselijk. De kans is groot dat er allerlei dingen zijn die jullie nog samen hadden willen doen. Deze Instax Polaroid Camera van Fuji geeft jullie de kans om de laatste herinneringen vast te leggen.

De kwaliteit van de foto’s is uitstekend. Deze camera heeft ook een selfie spiegel, waardoor jullie samen op de foto kunnen. Een mooi cadeau om blijvende herinneringen te creëren.


13: De foute 1500 cd

De kracht van muziek is haast ongeëvenaard. Muziek kan voor een traan zorgen, en voor een lach. Met de foute 1500 cd gaat het met name om het laatste. De Foute 1500 ken je misschien wel van Qmusic. Het is een combinatie van klassiekers en liedjes waar je je eigenlijk een beetje voor schaamt.

Op deze cd vind je naast ABBA en John Travolta & Olivia Newton John ook ‘krakers’ van de Snollebollekes en T-spoon, en ook Linda, Roos en Jessica mogen niet ontbreken.


14: Amerikaanse snack box

Snoepen is lekker, en zorgt ervoor dat iemand zich even wat vrolijker gaat voelen. Deze Amerikaanse snack box zit vol met de lekkerste Amerikaanse snacks. Het gaat om zowel snoep als chips. En koek en drinken zit ook genoeg in dit pakket.

Dit is een ideaal pakket voor een avondje op de bank met Netflix. Er zitten 17 verschillende lekkere dingen in de Amerikaanse snack box. Dit hoeft natuurlijk niet in één avond op.


15: Plantjes voor gezelligheid

Dit is een set van 4 planten die behalve voor de gezelligheid ook nog een luchtzuiverende werking hebben. Het voordeel van deze set is dat er nauwelijks onderhoud nodig is. De planten hebben ook weinig water nodig.

Dankzij de planten krijgt het huis van de persoon die komt te overlijden een mooie hoeveelheid groen. Planten (en bloemen) hebben ook op mentaal vlak een helende werking.


16: Etherische oliën

Deze set van 14 etherische oliën is gemaakt van de beste natuurlijke grondstoffen. Etherische oliën worden gewonnen uit geneeskrachtige planten. Ze hebben een stimulerende en geneeskrachtige werking.

Een set van 14 oliën dus. Iedere olie heeft zijn eigen kracht. Ze zijn te gebruiken in bad, en sommige zelfs op de huid. En als je de olie in een aroma diffuser stopt, stroomt het heerlijke aroma door de woonkamer.


17: Openhartig kaartspel

Iemand die komt te overlijden heeft weinig meer te verliezen. Dit kaartspel is dé kans om alles over elkaar te weten te komen. Het kaartspel heet niet voor niks openhartig. Het zijn meer dan 100 afwisselende, verrassende en gedurfde vragen.

Voorbeelden van vragen zijn bijvoorbeeld wie je graag voor een dag zou willen zijn. Of welke kans die je gemist hebt, je nog een keer zou willen krijgen. Voor iemand die komt te overlijden is dit zowel een leuk als emotioneel cadeau.


18: Diamond painting voor volwassenen

Diamond Painting is een goede manier om te ontspannen. Het is een van de populairste hobby’s in Nederland. Het lijkt een beetje op schilderen op nummer. Alleen ben je met diamond painting niet aan het schilderen maar leg je kleine steentjes neer. Vandaar de naam Diamond Painting.

Er zijn allerlei platen te koop. Door geconcentreerd bezig te zijn vergeet de persoon die komt te overlijden even de dagelijkse ellende. En het is mooi om creatief bezig te zijn.


19: Merci chocolade

Merci chocolade is altijd een goed cadeau. In deze box van 1 kilo zwaar zitten allerlei lekkere chocolaatjes. Het zijn Merci petits, dus kunnen er meerdere lekkere smaken in één keer worden geproefd.

Er zitten 167 chocolaatjes in deze box. Chocolade zorgt ervoor dat je dierbare zich even wat vrolijker gaat voelen. In een moeilijke tijd kunnen de lekkere smaken veel goed doen.


20: LED verlichte vaas

Als afsluiter een bijzonder cadeau. Met deze LED verlichte vaas komen de bloemen die je geeft letterlijk in het licht te staan. Het is dan ook het leukst om deze LED verlichte vaas met een bloemetje erin cadeau te doen.

Overdag is het een mooie vaas, in de avonduren is het een unieke en sfeervolle lamp. Een verlichtend cadeau voor iemand die komt te overlijden.


Bekijk meer cadeau inspiratie:

Wat koop je voor iemand die op sterven ligt?

Een cadeau voor iemand die gaat sterven kan van alles zijn. Het heeft ook te maken met de situatie waar de persoon zich in bevindt. Als hij of zij veel pijn heeft, koop je een cadeau dat de pijn wat kan verlichten.

Verder is het van belang of de persoon die komt te overlijden nog de deur uit kan. Als dat zo is, kan je daar op inspringen door bijvoorbeeld een ballonvlucht cadeau te doen. Of iets anders dat de persoon altijd nog had willen doen.

Wat zeg je tegen iemand die iemand heeft verloren?

Mooie woorden kunnen troost bieden aan nabestaanden. Het kan soms lastig zijn om de juiste woorden te vinden. Een knuffel is vaak al genoeg. Ook een mooi cadeau kan troost bieden. Er zijn diverse tips voor hart onder de riem cadeautjes voor nabestaanden. Zo kan je een geschikt kleinigheidje vinden.

Wat geef je iemand om te steunen?

Als je de boodschap hebt gekregen dat je niet lang meer te leven hebt, kan je je heel verschillend voelen. Het is logisch dat het een enorme klap is, maar voor sommigen kan het ook een opluchting zijn. Bijvoorbeeld als ze al lang tegen een slopende ziekte aan het strijden zijn.

Een cadeau voor iemand die komt te overlijden kan veel steun bieden. Het kan iets ontspannends zijn in de vorm van een lekker parfum. Maar ook iets lekkers zoals een box chocolade of een lekkere drank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *