Overlevingspakket voor 50 jaar man | Geschenken voor Abraham!

Een overlevingspakket voor een man die 50 jaar wordt. Oftewel een man die Abraham gaat zien. Het is een mijlpaal waar sommigen, eerlijk is eerlijk, best tegenop kunnen zien. Gelukkig zijn er diverse leuke cadeaus die de verjaardag een heel stuk draaglijker kunnen maken.

Een overlevingspakket 50 jaar man. Daar kun je dus allerlei leuke cadeaus in doen. Het fijne van deze leeftijd is dat je alle kanten op kunt. Een 50-jarige wil misschien wel jong blijven. Aan de andere kant zijn kleinkinderen wellicht op komst, en je houdt langzaam maar zeker steeds meer tijd over. Kansen genoeg, in dit artikel vind je de beste cadeau ideeën voor in een overlevingspakket voor een man die 50 jaar wordt.

Wat geef je aan een man cadeau?

Bier en auto’s. Maar dat is wel erg kort door de bocht. En ook niet waar, want hoewel een biertje altijd smaakt en een auto nooit geweigerd wordt, zijn er veel leukere en originele cadeaus om te geven.

Als je toch bij deze twee wilt blijven, kies dan voor een leuke bierproeverij. Of wat denk je van een uurtje racen op Zandvoort. Veel mannen zullen je hier altijd dankbaar voor blijven.

Wat geef je aan een man van 50?

In een overlevingspakket voor een man van 50 jaar, kan je van alles stoppen. De categorieën bier en auto’s zijn altijd goed. Maar er is zoveel meer. Je kunt voor een grappig cadeau kiezen, zoals wc-papier, of een leuk boek waar de 50-jarige uren in kan bladeren.

Wat geef je Abraham cadeau?

Natuurlijk mag de pop niet ontbreken. Abraham in de voortuin hoort er een beetje bij. Het is een vaak aangename verrassing voor een man van 50 jaar. Verder kan je Abraham natuurlijk op allerlei leuke manieren verwerken.

Bijvoorbeeld op een T-shirt, of op een paar sokken. En er zijn ook mooie boeken te koop met allerlei tips voor 50-jarigen. En een collectie platen met muziek van vroeger scoort eveneens goed.

20x De tofste cadeautjes voor een overlevingspakket 50 jaar man!

Ben je met familie of vrienden een overlevingspakket 50 jaar man aan het samenstellen, dan heb je veel ideeën nodig. Nou, die zijn er genoeg. Kijk maar eens naar de 20 tofste cadeautjes voor in een overlevingspakket voor een man.

1: Online training voor Zelfvertrouwen

50 jaar oud worden is leuk, maar het is niet allemaal hosanna. Je komt ook wel een beetje op een leeftijd waarop je kunt denken: ‘is dit het nou?’. Dit laatste is de alom gevreesde midlife crisis. Daar is een oplossing voor.

En dat is deze online training. Het doel van de training is om meer zelfvertrouwen te krijgen. Via leuke online oefeningen krijg je blijvend meer vertrouwen in je kunnen en wordt op definitieve wijze korte metten gemaakt met de midlife crisis.


2: Verjaardagsquiz 50 jaar

Super leuk voor in een overlevingspakket 50 jaar man, de verjaardagsquiz voor 50-jarigen. In deze doos zitten allerlei leuke quizvragen waarmee het feestvarken terug in het verleden duikt.

Er zit een vraag in over een ruimteschip dat in 1986 vlak na de lancering ontplofte. En de film Dirty Dancing kent iedereen die binnenkort Abraham ziet. Hoe heet die hoofdrolspeelster eigenlijk in het echt? Dit is trouwens ook leuk voor in een overlevingspakket voor een vrouw van 50 jaar.


3: Cartoonmok Abraham

Een cartoonmok is altijd leuk, en natuurlijk ook als iemand 50 wordt. Op deze cartoonmok is het thema Abraham op een leuke manier uitgewerkt. De mok is erg kleurrijk en het is overduidelijk dat dit voor een 50-jarige is.

Het mooie aan dit cadeau is dat de 50-jarige man dit iedere dag ziet als hij zijn kopje koffie drinkt. Als je het hebt over een overlevingspakket voor een man van 50, dan hoort dit cadeau daar absoluut in.


4: De biergids van Nederland

Fietsen is gezond, bier is lekker. De makers van deze biergids hebben dit gecombineerd. 30 fietsroutes langs Nederlandse bierbrouwerijen. De routes liggen verspreid door heel Nederland, dus is er altijd wel een route in de buurt.

Behalve dat er langs bierbrouwerijen wordt gefietst, gaan de routes ook door de mooiste natuurgebieden. Dit is een ideaal cadeau voor een 50-jarige die van de buitenlucht en genieten houdt.


5: Apple AirTag sleutelhangers

Het is absoluut niet de bedoeling om te suggereren dat je steeds meer gaat vergeten als je wat ouder wordt. Deze Apple AirTag sleutelhangers zorgen ervoor dat je nooit meer iets kwijtraakt.

Het werkt zo: de Apple AirTag maak je vast aan je koffer, of je portemonnee, of wat dan ook. Als je iets kwijt bent, kan je in de app zo vinden waar het voorwerp zich bevindt. Handig hè.


6: Opblaasbare Abraham Pop

Dit is ook echt een leuke voor een man die 50 wordt. Deze poppen zie je in de voortuin staan, onderuit gezakt op een stoel. Deze pop is 140 centimeter groot en op een leuke manier aangekleed.

Het is dus een opblaasbare Abraham pop. Je kunt deze overal neerzetten, misschien wel op het werk van de 50-jarige. In ieder geval ga je de 50-jarige hier op een leuke manier mee verrassen.


7: Bierbrouw pakket

Bier drinken is lekker, het brouwen van bier is vooral leuk. Dit is een origineel cadeau voor de genieter en de creatieve 50-jarige. Het cadeau is van Brew Monkey, dat is een specialist in bierbrouwpakketten.

Het is wat anders dan sinaasappelsap persen, daarom zit er een uitgebreide handleiding bij het pakket. En online zijn er handige instructievideo’s te vinden. Je hebt de keuze uit allerlei biersoorten, waaronder blond, dubbel en tripel.


8: Collectebus 50 jaar

Van deze collectebus kan je een leuk verhaal maken voor een man die 50 wordt. Misschien kan je iets verzinnen over dat hij dringend moet gaan sparen voor zijn pensioen. Of dat hij dagelijks geld apart moet gaan zetten om iedere week een borrel te kunnen drinken.

Er hoeft overigens helemaal geen geld in de spaarpot. Deze kan ook gevuld worden met snoep. Zelf kan je natuurlijk ook de collectebus op een leuke manier vullen. Of je gaat langs bij familie, vrienden en collega’s.


9: Grappig wc-papier

Over het algemeen geef je niet zo heel snel een rol wc-papier cadeau. In het geval van dit cadeau wordt het een stuk leuker. Deze rollen staan vol met grappige teksten over mannen die 50 jaar oud worden.

De rollen toiletpapier zijn van het merk Paperdreams. Er staan teksten op als ‘dit cadeau gebruik je iedere dag’ en ‘mannen worden knapper naarmate ze ouder worden’.


10: UNO Kaartspel

UNO is een eenvoudig te spelen kaartspel, dat erg leuk is. Een cadeau voor een 50-jarige die van gezellig houdt met vrienden of familie. Bij UNO is het de bedoeling dat je je kaarten kwijt raakt.

Zoals bij ieder kaartspel speelt geluk een rol. Maar ook met bluffen ga je een heel eind komen. Ach, het maakt niet uit wie het spel UNO wint. Dit cadeau staat garant voor een avond gezelligheid.


11: Sokken Ouwe Sok

Je kent de uitdrukking ‘ouwe sok’ vast wel. Het leuke aan dit cadeau is dat je letterlijk een oude sok geeft. Geen zorgen hoor, het is geen oude sok in de vorm van een stinkende sok. Het zijn de plaatjes die daarvoor zorgen.

Op de sokken staat 50 in de vorm van diverse verkeersborden. Ook de onvermijdelijke Abraham vind je op deze sokken. Je hoeft niet naar de maat te kijken, omdat het one size is.


12: Icons by Oscar

Oscar Abolafia heeft dit prachtige boek gemaakt waarin allerlei grootheden uit de geschiedenis worden geportretteerd. Het gaat om sterren op het gebied van acteren, muziek, entertainment en design. Hun meest iconische momenten worden getoond.

Het leuke aan dit boek is dat je er oneindig in kunt blijven bladeren. Leuk voor op vakantie of als een 50-jarige eens een lekker luie zondag wil hebben. De kinderen zijn waarschijnlijk toch de deur uit. Of zitten op hun kamer.


13: Draadloze oordopjes

Jongeren kunnen niet zonder, maar ook veel 50-jarigen worden vrolijk van deze draadloze oordopjes. Leuk als ze muziek van vroeger willen luisteren, maar ook voor het beluisteren van een interessante podcast zijn deze draadloze oordopjes zeer geschikt.

Je koppelt ze met bluetooth. De geluidskwaliteit is zeer goed en de batterij gaat lang mee. Ook tijdens wandelingen en fietstochten kunnen de oordopjes dus mee.


14: 50 jaar versiering

Dit is veel meer dan een enkele slinger. Het is het complete pakket om de verjaardag van een 50-jarige niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Slingers, vlaggetjes, ballonnen en nog veel meer.

Als je dit in een overlevingspakket voor een 50-jarige man wilt doen, is het leuk om de hele kamer te versieren en onder bijvoorbeeld de slingers het verrassingspakket te stoppen.


15: Houten bier of wijnfles puzzel

Ook dit is een super origineel cadeau. Een fles bier of wijn die niet zomaar opgedronken kan worden. De 50-jarige moet namelijk eerst een puzzel oplossen voordat de fles geopend kan worden.

De puzzel is zo ontworpen dat de hoogte kan worden aangepast. Zo past er een flinke wijnfles in, en ook een klein flesje bier. De puzzel bestaat uit een aantal houten stukken en balletjes aan een verbindingskoord. Er is een manier om de fles eruit te krijgen zonder dat deze breekt.


16: Schilderen op nummer

Wist je dat het voor volwassenen erg goed is om te kleuren of te schilderen? Het zorgt voor de nodige ontspanning. Je vergeet even de drukte van het dagelijks leven. Het zijn allerlei mooie platen die gemaakt kunnen worden.

Ken je een 50-jarige die van creativiteit houdt, of juist iemand die wat meer rust zou kunnen gebruiken, dan is dit een prima cadeau.


17: Abraham T-shirt

Daar hebben we Abraham weer. Of, zoals het op dit T-shirt staat: ‘the man, the myth, the legend’. Het is een mooi ontworpen shirt dat lijkt op een shirt dat festivalgangers dragen.

Het shirt is in verschillende maten verkrijgbaar. De pasvorm is normaal. Maar het is nooit zo erg om een shirt iets te groot te kopen. De 50-jarige voor wie jij dit shirt koopt, zal het met veel trots gaan dragen.


18: Keer op Keer dobbelspel

Keer op Keer is een dobbelspel voor het hele gezin. Je kruist vakjes aan op het speelveld om zo snel mogelijk kolommen en gebieden van dezelfde kleur te vullen. Het is een dobbelspel dat er een beetje uitziet als vier op een rij en boter, kaas en eieren.

Dit is een leuk cadeau voor een 50-jarige die van spelletjes houdt. Je kunt dit dobbelspel ook met kinderen spelen. Maar met alleen maar volwassenen lach je je ook een ongeluk.


19: Barbecue en bier boek

Welke man houdt er niet van barbecueën? Vrijwel iedere 50-jarige kan niet wachten tot het moment dat het weer 20 graden wordt en de geur van de barbecue de tuin (en de rest van de wijk) vult met die heerlijke geur.

In dit boek staan 70 barbecuerecepten. Het leuke is dat er ook een bieradvies bij elk gerecht staat. Het zijn voornamelijk vleesrecepten, maar ook de mooiste recepten met vis vind je in dit boek.


20: Abraham beeldje

En om de rij te sluiten komt Abraham nog een keer in beeld. Dat mag je behoorlijk letterlijk nemen, want dit Abraham beeldje is leuk voor op de schoorsteen of voor op het bureau van de 50-jarige.

Op een grappige manier is afgebeeld hoe een 50-jarige zich kan voelen. Dankzij dit beeldje vergeet de man nooit meer dat hij het magische getal gepasseerd is. En dat jij hem dit mooie cadeau hebt gegeven.


Bekijk meer cadeau inspiratie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *