21x Troost cadeau overlijden | Kracht en sterkte voor tijdens rouw

Een cadeau geven als troost bij overlijden kan een mooi gebaar zijn om jouw dierbare steun te bieden. Ondanks dat afscheid nemen het moeilijkste is wat er bestaat kan naast een heleboel liefde en knuffels een condoleance cadeau troostend werken voor de ontvanger.

Bij een overlijden zie je vaak prachtige rouwboeketten en hoor je de mooiste anekdotes en herinneringen, maar na verloop van tijd worden de bloemen vervangen en gaat het leven voor de ander weer verder. Om jouw dierbare die in de rouw is een hart onder de riem te steken en om te laten weten dat zij of hij op jou kan rekenen bieden wij hieronder een aantal mooie cadeaus die troost kunnen bieden bij overlijden.

Een mooi troost cadeau als hart onder de riem

De rouw is een lastige tijd waar iedereen op een andere manier mee omgaat. Bij een plotseling overlijden overheerst de schok en na een lang ziekbed is er de rust. In beide gevallen is er groot verdriet en wat volgt is de leegte. Bekijk ook dit artikel met hart onder de riem cadeautjes om nog meer geschenken met een mooie boodschap te vinden.

Er voor elkaar zijn in deze moeilijke periode, te praten over de overledene en troost te bieden aan elkaar kan heel fijn zijn om samen het verdriet te verwerken. Een kleinigheidje als liefdevol troost cadeau kan daarnaast nét dat ene steuntje zijn dat het leven weer aangenaam kan maken.

21 troost cadeaus voor iemand in rouw

Omdat je natuurlijk wel wat anders aan je hoofd hebt dan het bedenken van een passend cadeau hebben wij dat voor je gedaan. Hieronder vind je uiteenlopende producten die troost kunnen bieden aan jouw dierbaren.

1: Foto lamp als persoonlijk aandenken

Na het overlijden komen altijd de mooiste foto’s en herinneringen naar boven. Een prachtig portret op de rouwkaart of een fotoserie tijdens de uitvaart is een mooie manier om de overledene te eren.

Om de herinnering aan jouw dierbare zo lang mogelijk levend te houden en die persoon voor altijd dichtbij te houden kun je deze fotolamp personaliseren met een prachtige 3D foto.


2: Lipton wellness thee

Van een kop warme geurige thee kun je flink opknappen. In deze Lipton geschenkdoos zitten 48 theezakjes in allerlei smaken die zorgen voor energie en balans of verfrissing en ontspanning.

Met de vrolijke kleuren in deze theedoos bied je licht in een periode van verdriet en een mooi cadeau om (samen) even lekker te genieten van een warme kop thee. Dit troost cadeau bij overlijden wordt door iedereen gewaardeerd en geeft een goede reden om even langs te gaan om te kijken hoe het met de persoon in rouw gaat.


3: Een doosje vol geluk

In dit doosje vol geluk zitten 144 rolletjes met op ieder rolletje een andere geluksspreuk die je kan steunen in moeilijke tijden. Pak met de meegeleverde pincet een rolletje uit het doosje en laat je dagelijks inspireren met een spreuk.

Het doosje is gemaakt van handgeschept en zongedroogd papier afkomstig van de moerbeiboom, waarbij het papier op eeuwenoude manier wordt vervaardigd zonder schade aan te brengen aan de boom en het milieu.


4: Boek over omgaan met rouw

Stad vol ballonnen is een liefdevolle en ontroerende schets van rouw in het dagelijks leven, geschreven door Femke van der Laan, de vrouw van de in 2017 overleden burgermeester van Amsterdam Eberhard van der Laan.

In deze bundeling van columns die Femke van der Laan schreef voor het Parool lees je hoe zij verder leeft na de dood van haar man. Inspirerende en rauwe verhalen waarin liefde en verdriet nauw met elkaar verbonden zijn.


5: Bloemen boeket

Voor als je er even niet fysiek kunt zijn voor jouw vriendin, vriend, collega of ouders is er dit grote boeket met roze bloemen dat wordt bezorgd in een mooie cadeaudoos.

Iedereen wordt blij van een mooie bos bloemen, dus dit handgemaakte boeket is een heel passend troost cadeau voor iedereen die het nodig heeft. Door een kaartje met een persoonlijke boodschap toe te voegen maak je van dit mooie boeket een liefdevol geschenk.


6: Meditatie kussen

Even de gedachten uitzetten of ordenen tijdens een (geleide) meditatie kan helpen bij het verwerken van verdriet. Een fijne meditatie kan werken als een knuffel voor de ziel.

Dit meditatiekussen dat zich door de vulling met boekweitkaf vormt naar de contouren van je lichaam helpt jou om comfort te vinden tijdens jouw meditatie of yogasessie, zodat je even je hoofd helemaal leeg kunt maken. Een origineel cadeau bij het verwerken van verlies.


7: Essentiële olie set

De 14 etherische oliën in deze olie set zijn gewonnen uit geneeskrachtige planten en hebben een stimulerende en geneeskrachtige werking. Een perfect troost cadeau voor iemand die een dierbare verloren heeft.

Elke olie in deze set heeft zijn eigen kracht en is geschikt voor aromatherapie, voor aroma diffusers, in sauna’s en ook voor in bad. Een heel fijn en rustgevend cadeau dat kalmerend kan werken.


8: Aroma Diffuser

Als je een dierbare verliest kan verdriet de overhand nemen en vergeet je nog weleens voor jezelf te zorgen. Met deze aroma diffuser zorg je in ieder geval voor een fijn leefklimaat in huis.

De geuren die je in deze aroma diffuser druppelt zorgen voor rust en ontspanning en door de vochtige lucht die uit dit krachtige apparaat komt zorg je voor de ideale luchtvochtigheid om jouw huid en lippen te beschermen tegen uitdroging.


9: Liefdevol troost cadeau overlijden

De dood: praat erover, niet er overheen. Ondanks dat de dood bespreekbaar gemaakt kan worden kan het kiezen van een passend troost cadeau nog altijd lastig zijn.

Je wil graag mooie woorden spreken en een lief gebaar tonen, maar je weet niet zo goed hoe. Dan biedt deze Troostdoos met onder andere een dichtbundeltje, bloemenzaadjes en een mooie kaart uitkomst.


10: Edelsteen voor vrolijkheid en energie

In een doosje met de tekst ‘Jij bent de liefste’ zit deze edelsteen van Dalmatiër Jaspis in de vorm van een hartje. Dit materiaal werkt opbeurend en geeft energie, waardoor je depressie en nachtmerries kunt verminderen.

Laat het doosje – dat ook geurende zeepjes in de vorm van hartjes bevat – mooi inpakken bij je bestelling om jouw lieve geschenk compleet te maken.


11: Proefpakket Senseo

Met dit proefpakket maak jij met je Senseo apparaat de lekkerste chocolademelk in diverse smaken. In tijden van rouw kan een goede kop chocolademelk even verlichting bieden bij je verlies.

Met dit proefpakket kom je er gauw genoeg achter wat jouw favoriete nieuwe chocolademelk is. Kies je voor Mars, Twix, Milky Way of Maltesers?


12: Chocolade bonbons

Een ander idee om jouw dierbare troost te bieden met chocola is door middel van deze chocolade bonbons. Een lief troost cadeau met chocola in diverse smaken in de vorm van hartjes.

Door bij je bestelling een boodschap met lieve woorden toe te voegen maak jij van dit doosje bonbons een persoonlijk cadeau voor jouw vriend of vriendin.


13: Schilderen op nummer

Schilderen op nummer heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen en is een rustgevende manier om even je gedachten te verzetten. Schilder vier seizoenen op één doek met dit mooie pakket van Rubye.

Je hoeft geen natuurtalent te zijn om een heel mooi schilderij te maken, maar je moet wel even je aandacht erbij houden en dat is nou precies waarom dit zo ontspannend werkt.


14: Troost cadeau overlijden wandbord

Een bord met in het wit een liefdevolle tekst en een sierlijke ster. Met dit bijzondere eerbetoon voor in huis creëer je je eigen kleine altaar aan de muur als een blijvende herinnering aan de overledene.

Door middel van de twee plankjes aan het bord kun je er bijvoorbeeld een kaarsje, vaasje of mooie foto ter nagedachtenis aan jouw dierbare op zetten.


15: Elektrische deken

Misschien niet het meest voor de hand liggende troost cadeau bij overlijden, maar in sommige gevallen is deze elektrische warmteonderdeken van Medisana zeker welkom.

Warmte en rust is soms precies wat je nodig hebt en dankzij deze deken stap je niet meer in een koud bed. De deken wordt snel warm, heeft een speciale zone voor warme voeten en beschikt over een timer, dus mocht je hiermee rustig in slaap zijn gevallen schakelt de deken na drie uur automatisch uit.


16: Dove geschenkset

Vind je het lastig om een geschikt cadeau voor een rouwende vrouw te kiezen? Ga dan voor deze luxe geschenkset van Dove met heerlijke producten voor een optimale verzorging van de huid.

Met dit pakket verwen je de ontvanger en zorg je voor een relaxmomentje in stressvolle tijden. De set bevat een fles douchecrème, douche mousse met bijbehorende showerpuff, body lotion en de alom bekroonde Dove Original Anti-transpirant deodorant spray.


17: Rustieke kaarsen als troost cadeau overlijden

Vaak steken mensen bij overlijden een kaarsje aan bij een foto van de overledene. Met deze prachtige set rustieke Bolsius kaarsen geef jij je naasten een mooi troost cadeau waar ze nog weken van kunnen genieten.

De zes stompkaarsen in verschillende groottes en kleuren vormen door de matchende kleuren een prachtig geheel, maar ze kunnen natuurlijk ook individueel gebrand worden op een mooie schaal, schoteltje of kaarshouder.


18: Ik ben er gewoon nog boek

Aan de hand van de verhalen van Tygo, een elfjarige jongen die is verongelukt en die vanuit het hiernamaals tijdens een meditatie is verschenen bij schrijfster Nicolette van Nieuwenhuizen, hoopt de auteur de angst voor het sterven en de dood weg te nemen.

Het boekt geeft je inzicht en kracht en leert je wat we kunnen doen om gelukkiger te zijn. Je moet er even voor open staan, maar daarna kan het verhaal van Tygo je steunen in het verwerken van je verdriet.


19: Merci Chocolade

Een kilo kleine Merci chocolaatjes als ultiem troost cadeau is altijd een goed idee. Iedereen wordt blij van een klein comfort-food-snoepje.

Deze doos met kleine Merci chocolaatjes in de verschillende bekende Merci smaken is groot genoeg om te delen met de mensen om je heen en brengt je in ieder geval een klein beetje geluk in moeilijke tijden.


20: Ontspanning massage gun

Het verlies van een dierbare is erg verdrietig en stressvol. Ongemerkt kan je lichaam hierdoor flink gespannen worden. Een heerlijke therapeutische massage met deze massage gun is dan een fijne oplossing.

In je eigen tijd in je eigen huis en op jouw tempo geef je jezelf of je geliefde een fijne massage met dit handige apparaat. Zo ontspannen je spieren weer en voel je je beetje bij beetje weer een beter mens.


21: Zorgen popje met edelsteen

Er is een legende in de hooggelegen bergdorpjes van Guatemala dat wanneer je een probleem hebt je dit aan een zorgenpoppetje kunt vertellen voordat je naar bed gaat. Terwijl je slaapt zorgt het zorgenpoppetje dat je problemen verdwijnen.

Ondanks de symboliek in dit troost cadeau is het idee van een poppetje of engeltje om je problemen aan toe te vertrouwen een fijne en geruststellende gedachte. Een heel mooi geschenk dus bij het overlijden van een dierbare.


Nog geen Troost cadeau overlijden gevonden?

Bekijk meer cadeau inspiratie:

Wat geef je als cadeau voor iemand gaat sterven?

Een cadeau geven aan iemand die komt te overlijden kan erg lastig zijn. Ga daarom voor een cadeau waar je geliefde op korte termijn gelukkig van kan worden, zoals mooie bloemetjes, droogbloemen, fijne kaarsjes, mooie foto’s van jullie samen of iets lekkers, zoals chocola, thee of als het kan een flesje wijn of lekkere biertjes.

Wat geef je aan iemand om sterkte te wensen?

Troost cadeaus zoals een bos bloemen, een mooie kaart of een lekker stuk chocola doen het altijd goed om te laten weten dat je er voor iemand bent in een moeilijke periode. Meer nog dan een cadeau kan een knuffel of een lief berichtje net zoveel betekenen.

Hoe moet je iemand troosten als iemand is overleden?

Iemand troosten als iemand is overleden kan door te praten, een knuffel te geven, er gewoon fysiek voor iemand te zijn en voor iemand te zorgen. Een maaltijd koken is altijd fijn en een kleinigheidje of een verrassend origineel cadeautje kan troost bieden en zorgen voor een glimlach in een verdrietige periode.

Wat kan je sturen als iemand is overleden?

Als iemand is overleden kun je de naasten laten weten dat je er voor hen bent en dat je ze sterkte wenst in deze moeilijke tijd. Stuur bijvoorbeeld een kaart of een mooie foto, een bosje bloemen met lieve woorden of een kleinigheidje door de brievenbus. Een klein gebaar kan in moeilijke tijden een groot effect hebben op jouw geliefden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *