18x Pensioen cadeau | Grappige en doordachte geschenken

Wie met pensioen gaat, heeft ‘m vast al gehoord: achter de geraniums zitten! Het leven hoeft zeker niet te eindigen na het pensioen. Die nieuwe periode goed inzetten doe je alvast door de persoon in kwestie een leuk pensioen cadeau te geven. Deze periode is voor veel mensen moeilijk omdat het leven een heel andere invulling krijgt. Cadeaus om deze tijd op te vullen doen het daarom altijd goed.

Een mooi afscheidscadeau geeft ze een tastbare herinnering aan een leuke tijd, maar geeft ook blijk van hoezeer hij of zij geapprecieerd is en hoeveel hij of zij zal gemist worden. Wil jij jouw collega, vriend of ouders een mooi cadeau geven voor hun pensioen? Bekijk dan onderstaande lijst met leuke, grappige en mooie cadeautjes voor dit nieuwe hoofdstuk uit hun leven!

Lees ook: Pensioen overlevingspakket

Wat geef je iemand die met pensioen gaat?

Iemand die met pensioen gaat heeft ineens enorm veel tijd over. Alle tijd dat hij of zij normaal gesproken aan het werk was is nu opeens leeg. Dit kan ervoor zorgen dat de dagen ineens lang gaan duren. Zorg er dus voor dat je een cadeau geeft om de tijd te vullen zoals een nieuwe hobby, spullen om te reizen of cadeaus voor in huis. Thuis is nu een plek waar ineens veel meer tijd wordt doorgebracht.

  • Hobby cadeautjes
  • Reis gerelateerde cadeaus
  • Boeken of magazines
  • Spullen voor in huis

18 leuke cadeaus voor wie met pensioen gaat

Een grappig pensioen cadeau of eerder iets liefs en warm? Veel hangt af van voor wie je een cadeautje koopt. Voor sommigen is met pensioen gaan iets waar ze al lang naar uitkijken. Voor anderen is het iets waarvan ze niet weten wat ze ervan moeten verwachten.

Dus als jij je afvraagt: Wat geef je iemand die met pensioen gaat? Houd ten alle tijden rekening met de persoonlijkheid van de ontvanger en vooral dat je hem of haar een warm gevoel geeft bij het afscheid. Hier vind je alvast het perfecte cadeau.

1: Bouwtekeningen pakket

De meeste mensen die met pensioen gaan komen er al snel achter dat ze ineens heel veel tijd over hebben. Waar ze ook tegenaan lopen is dat er veel dingen zijn in hun huis (of dat van hun kinderen) wat ze al lang wilden aanpakken, maar hier kwamen ze eerder nooit aan toe.

Dit pakket met 10.000 bouwtekenen geeft gepensioneerden de kans om hun handen uit de mouwen te steken en eindelijk die projecten aan te pakken. Van een nieuw kippenhok tot een inbouwkast of een speeleiland voor de kleinkinderen.


2: 10 Yogalessen

Yoga is goed voor lichaam en geest en is een activiteit waar veel mensen interesse in hebben. Vaak wordt het uitgesteld omdat je hier in de waan van de dag en het drukke werkleven weinig tijd voor hebt.

Daarom zijn deze yoga lessen een ideaal pensioen cadeau. Zo kan de gepensioneerde alle rust vinden in zijn of haar nieuwe leven en zich richten op een nieuwe hobby die ook nog goed is voor de gezondheid. De lessen kunnen worden gevolgd in eigen tijd.


3: Tekstbord

Tekstbord cadeau pensioen

Soms is met pensioen gaan iets waar men tegenop kijkt. Dan is het leuk om bij het afscheid herinnerd te worden aan wat er net zo leuk is aan met pensioen zijn. Dit bord geeft in een oogopslag weer naar welke dingen je collega naar kan uitkijken.

Het bord kan hij of zij aan de muur ophangen, waardoor hij steeds kan herinnerd worden aan al het moois dat pensioen te bieden heeft. Dit kleinigheidje voor je collega zorgt ervoor dat ze hun tijd bij deze werkplek nooit meer vergeten.


4: Draagtas

Draagtas cadeau pensioen

Wie met pensioen gaat, heeft vast uitjes gepland. Een handige draagtas komt dan van pas. Deze tas heeft een lief opschrift met een grappige woordspeling. Het is een stevige tas met een mooi formaat.

Je collega kan er dus heel wat spullen in kwijt, ideaal om mee te nemen naar de supermarkt bijvoorbeeld. Wanneer ze de tas niet gebruiken, kan je hem compact bewaren in een handtas of jaszak.


5: Bonsaiboompjes kweken

Bonsaiboompjes kweken

Gepensioneerden kijken vaak uit naar een nieuwe hobby te beoefenen, zoals bijvoorbeeld tuinieren. Maar niet iedereen heeft een grote tuin. Een bonsaiboom is dan ideaal. Het is een kleine boom die zelfs in een flat kan opbloeien.

In de kit vind je alles om een bonsai te laten groeien. Het bevat ook een handleiding voor wie minder groene vingers heeft. Deze starterskit is een perfect cadeau voor een zorgzame collega.


6: Filmpakket

Filmpakket

Na afscheid van het werkzame leven heb je plots heel wat vrije tijd. Die hoef je niet allemaal druk in te vullen. Genieten van de rust met een gezellig filmavondje is ook fijn.

Met dit filmpakket geef je je collega een origineel pensioen kado: een cadeaukaart voor een handvol films en wat lekkere snacks. Je kan een persoonlijke boodschap toevoegen aan het cadeaupakket.


7: Cocktailset

Cocktailset

Een populaire hobby bij gepensioneerden is experimenteren met drank. Nee, ze gaan zich niet plots weer als student gedragen, maar bijvoorbeeld wel een eigen bier brouwen of zich verdiepen in het maken van cocktails. Dit cadeaupakket bevat alle producten om dé perfecte cocktail te maken.

Een leuk pensioen cadeau voor wie zijn vrienden of familie al eens graag een cocktail voorschotelt, maar ook voor wie zelf wel een cocktail lust.


8: Boek over leven na pensioen cadeau

Boek over leven na pensioen

Het lijkt wel alsof mensen denken dat wie met pensioen gaat van de ene dag op de andere verandert in een door geraniums geobsedeerde bejaarde. Dit grappige boekje neemt dat vooroordeel op de korrel en heeft nuttige tips voor iedereen die aan dat nieuwe avontuur begint.

Het boek biedt op luchtige wijze een nieuw perspectief op wat het betekent met pensioen te zijn. Een mooi pensioen cadeau dat het afscheid wat zachter maakt.


9: Geraniums als Klassiek pensioen cadeau

Geraniums

Wil je een pensioen kado geven dat gegarandeerd een lach oplevert, dan zit je met geraniums goed. Het is een cadeau met een knipoog, maar het is ook een goedbedoeld cadeau. Je geeft vooral aan de collega die afscheid neemt mee dat je hoopt dat hij van het pensioen zal genieten.

Een ideaal cadeau om als werkgever bij het afscheid aan je werknemer te geven, waarbij je hem bedankt en een geweldig pensioen wenst.


10: Pakket met Italiaanse lekkernijen

Pakket met Italiaanse lekkernijen

Meer vrije tijd betekent meer tijd voor lekker koken en uitgebreid dineren. Met een cadeaupakket vol lekkernijen doe je elke hobbykok een plezier. Alle artikelen zitten in een mooie cadeauverpakking en het mandje kan hergebruikt worden.

Pasta, salami, pesto en olijfolie: heerlijke Italiaanse producten waar Italië-liefhebbers of kookfanaten blij mee zullen zijn. Al die kleine cadeautjes uitpakken is de kers op de taart voor die speciale gelegenheid.


11: Spreukentegel

Spreukentegel

Een cadeau personaliseren is altijd leuk, maar je kan ook een pensioen cadeau kopen dat al een leuke boodschap bevat. Deze spreukentegel bijvoorbeeld is een perfecte herinnering aan wat nu zo leuk is aan met pensioen zijn.

Het is een simpel, maar doeltreffend pensioen cadeau. Handige gadgets of grappige cadeaus zijn wel leuk, maar dit herinnert je collega er op zijn oude dag aan dat hij het verdient om van een welverdiend pensioen te genieten.


12: Grappige mok

Grappige mok

Is je collega gek op koffie of thee? Dan vindt hij deze mok vast fantastisch als pensioen cadeau. De grappige tekst maakt het afscheid luchtig. Dit is ook een leuk cadeau om in een cadeaumand te verwerken. Die kan je vullen met de nieuwste producten of net de thee die hij altijd gebruikt.

Zo maak je er een persoonlijk kado van en krijgt je collega het gevoel dat je extra tijd en aandacht aan zijn pensioen kado hebt besteed.


13: Boek over reizen

Boek over reizen

De echte pensionado’s kijken naar hun pensioen uit om naar een warm land te trekken en er te genieten van de zon, het eten en de sfeer. Heb je een collega die eindelijk wil gaan reizen, maar nog niet weet waarheen? Dit reisboek bevat dé 25 reizen die je ooit moet gemaakt hebben.

Zo geef je je collega niet alleen een inspirerend pensioen cadeau, maar ook een cadeau waar hij zijn hele pensioen kan van genieten.


14: Boeket bloemen

Boeket bloemen

In een lijst vol cadeautips kan een klassieker zoals een ruiker bloemen niet ontbreken. Het is een geliefd cadeau bijvoorbeeld voor een verjaardag, maar ook wanneer een werknemer met pensioen gaat. Een ruiker bloemen is een perfect cadeau waarmee je hem of haar bedankt voor alle jaren inzet.

Voor een compleet pensioen cadeau, kies je er een van de mooiste wenskaarten uit waarop alle collega’s hun naam kunnen schrijven.


15: Afscheidsboek

Afscheidsboek

Als een collega veel voor je heeft betekend, wil je hem of haar een prachtig afscheidscadeau geven. Met dit invulboek geef je een tastbaar aandenken aan al die mooie herinneringen die jij en andere collega’s met de pensionaris hebben beleefd.

Het boekje bevat leuke prompts zodat iedereen iets moois kan verzinnen. Je kan foto’s toevoegen en twee pagina’s vullen met complimenten. Een origineel pensioen kado dat een blijvende herinnering vormt.


16: Boek vol weetjes

Boek vol weetjes

Veel gepensioneerden willen meer tijd doorbrengen met hun familie. Heb je een collega met nieuwsgierige kleinkinderen, dan kan je hem vast blij maken met dit cadeau. Zo hoeft hij nooit meer met de mond vol tanden te staan wanneer ze hem vragen waarom de lucht blauw is!

Ook een leuk cadeau voor wie houdt van wetenschap of zijn pensioen wil gebruiken om meer te lezen of te leren.


17: Bordspel

Bordspel

Het is niet voor iedereen mogelijk om te reizen, om allerlei redenen. Dit bordspel biedt een alternatief. Heb je een collega die altijd op treinreis door Europa wilde? Dan valt het populaire Ticket to Ride ongetwijfeld in de smaak.

Met het strategische spel zet je de hersenen aan het werk, terwijl je een gezellig moment beleeft met vrienden, familie of zelfs kleinkinderen vanaf acht jaar en geniet van Europa vanop je luie stoel. Een bordspel als cadeau is altijd goed, voor elke gelegenheid.


18: Boek over moestuinieren

Boek over moestuinieren

Gepensioneerden houden wel vaker van tuinieren. In dit boek kom je alles te weten over het houden van een moestuin. Een perfect cadeau voor wie een moestuin wil opstarten, maar niet weet hoe. Ook de gevorderde tuinder ontdekt interessante weetjes en tips.

Een geweldig cadeautje voor de werknemer met groene vingers, maar ook een tof cadeau voor wie een nieuwe hobby zoekt.


19: Agenda

Agenda

Een gepensioneerde moet opnieuw structuur in zijn leven brengen. Een agenda is daarom een nuttig cadeau. Deze agenda is ook een werkboek bedoeld om de ontvanger helpen zijn doelen te behalen.

Met dit kado kan je collega niet alleen plannen maken, maar het helpt hem ook alles te verwezenlijken wat nog op zijn bucketlist staat.


20: Hangmat

Hangmat

Niet elke gepensioneerde droomt ervan om te reizen of te overwinteren, sommigen zijn liever pensionado in eigen tuin. Een hangmat is een topcadeau voor de collega die liefst in z’n eigen stekje blijft.

Zo kan hij heerlijk relaxen, gewoon in eigen tuin. Deze hangmat kan je tussen twee bomen hangen of je kan een aparte standaard aanschaffen. Ze ligt comfortabel en is superlicht, dus makkelijk weer weg te nemen bij een onverwachte regenbui.


Nog niet gevonden wat je zocht?

Bekijk meer cadeau inspiratie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *