17x Origineel cadeau voor iemand die op reis gaat!

cadeau voor iemand die op reis gaat

Ben je op zoek naar een origineel cadeau voor iemand die op reis gaat? En dan hebben we het over het echte reizen, geen weekendje naar de Veluwe. De ideeën die we voor je hebben vallen in de categorie ‘uitzwaai cadeau’.

Als een dierbare voor langere tijd op reis gaat, is het logisch dat je hem of haar gaat missen. Andersom is dat natuurlijk ook zo. Met een cadeau voor iemand die op reis gaat, ben je er toch een beetje bij.

Wat geef je cadeau voor iemand die gaat reizen?

Een cadeau voor iemand die gaat reizen is uiteraard wat anders dan een bos bloemen. Het moet iets zijn dat op reis gebruikt kan gaan worden. Op dat gebied zijn er gelukkig mogelijkheden genoeg.

Een reisdagboek is bijvoorbeeld een prima kado. Voor iemand die gaat emigreren, kun je een mooi aandenken kopen. Kijk daarvoor ook eens bij de emigratie cadeaus. En voor mensen die op reis gaan, zijn er natuurlijk ook genoeg ideeën. We hebben er 17 voor je gevonden.

17 Cadeaus voor iemand die op reis gaat

We hebben de cadeaus in vier categorieën gesplitst. Eerst kijken we naar de cadeaus voor iemand die op reis gaat. Deze zijn unisex en kunnen voor iedere gelegenheid worden gekocht.

1: Travel reisdagboek

In het Travel Reisdagboek kan alles worden opgeschreven dat iemand op reis tegenkomt. En dan bedoelen we ook echt alles. Er kunnen verhalen in worden geschreven. Maar dit reisdagboek is ook ideaal voor praktische gegevens.

Belangrijke adressen, telefoonnummers van de Nederlandse en Belgische ambassades en een checklist, het kan allemaal in dit dagboek. Daarmee is het een ideaal cadeau voor iemand die op reis gaat.


2: Zakje geluk

Voor de persoon die op reis gaat, is het hartstikke leuk. Dat is voor de achterblijvers wel eens anders. Het is toch spannend om je kind, vriend of geliefde te moeten uitzwaaien. Dit zakje geluk is een mooi cadeau, waar de gever een beetje rustig van wordt.

In het zakje zitten een lucky cat, een Chinese geluksmunt en een Tibetaanse geluksbel. Werkt zo’n geluksbrenger? Geen idee, maar de symbolische waarde is groot. Het is een mooi uitzwaai cadeau.


3: Waterdichte minispeaker

Waar het vorige cadeau voor iemand die op reis gaat symbolisch was, is de waterdichte minispeaker praktisch. Behalve praktisch is de speaker van Awei vooral erg leuk om te krijgen.

De speaker is waterdicht en klein, waardoor hij overal mee naartoe kan worden genomen. De batterij gaat 6 uur mee en kan makkelijk worden opgeladen. Het is een onmisbare partner voor mensen die op reis gaan.


4: Organizer voor op reis

Reizen is voor een deel lang leve de lol en niet te veel nadenken. Alleen is een beetje structuur ook wel lekker. Daar zorgt deze organizer voor. In dit tasje kunnen tal van belangrijke spullen worden opgeborgen.

Voorbeelden daarvan zijn SD-kaarten, oordopjes, oplaadkabels, eigenlijk alle spullen die op reis nodig zijn. Het is een perfect kado voor mensen die op vakantie gaan en voor een wereldreis.


5: Compacte toilettas

Een aantal zaken wil je niet kwijtraken als je op reis bent. Je paspoort en portemonnee met belangrijke pasjes staan op 1, maar vrij snel daarna volgt de toilettas. Daar past dit cadeau prima bij.

De compacte toilettas is een ideaal cadeau voor iemand die gaat reizen, juist vanwege het compacte formaat. En alles kan er gewoon in. De donkerblauwe kleur is leuk voor mannen en vrouwen.


Cadeau voor op reis man

De volgende vier ideeën zijn voor mannen die gaan reizen. Dat wil niet zeggen dat vrouwen ze niet kunnen gebruiken, maar bij deze cadeaus voor iemand die op reis gaat, denk je vooral aan mannen.

6: Kompas armband

Het eerste cadeau voor op reis voor een man is eigenlijk van alles. Het is een sieraad, vriendschapsband en kompas in één. Op de zwarte armband kan altijd worden afgelezen waar het noorden is. Perfect dus voor iemand die gaat backpacken of survivallen.

De armband kost bijna niks en is daarmee zeer geschikt als je kleine cadeaus voor hem zoekt.


7: Survival zakmes

We blijven nog even survivallen met dit zakmes. Misschien heb je weleens naar de programma’s van Bear Grylls gekeken. Hij wordt ergens gedropt en moet dan maar zien hoe hij weer in de bewoonde wereld komt.

Een zakmes behoort tot zijn standaard uitrusting. Als je iets zoekt voor een man die het avontuur tegemoet gaat, kun je geen beter cadeau vinden.


8: Koptelefoon

Deze onmisbare reisgezel zit op de oren. Met een goede koptelefoon kan er uren achter elkaar van muziek of podcasts worden genoten. De Clam 2 van Fresh ‘n Rebel is een erg goede koptelefoon voor op reis.

De batterijduur van deze draadloze hoofdtelefoon is maar liefst 80 uur. Ook als de reis naar Australië gaat, is dat geen enkel probleem. En ook voor op reis zelf is het handig dat de accu niet steeds leeg raakt.


9: Dryback telefoonhoesjes

Het vierde cadeau voor op reis voor een man is dit telefoonhoesje van Dryback.Het waterdichte hoesje is makkelijk te gebruiken. Door middel van een klip kan het hoesje geopend en gesloten worden.

Voor mannen die op vakantie willen duiken, is het een ideaal cadeau. Het telefoonhoesje kan namelijk een diepte van 30 meter aan. De mooiste onderwaterfoto’s kunnen dus worden gemaakt.


Cadeau voor op reis vrouw

We gaan naar het andere geslacht, met vier keer een origineel cadeau voor op reis voor een vrouw. Het zijn vier heel verschillende cadeautjes. Als je een kleinigheidje voor haar zoekt, kun je deze vier cadeaus goed bekijken.

10: Theecadeau: Goede reis 

Het theecadeau is hartstikke leuk om te kopen. Het is een kleinigheidje, dat bestaat uit vier verschillende zakjes thee, een sleutelhanger met een bedeltje en een persoonlijke tekst.

En op het zakje staat ‘Goede reis’. Je kunt dit voor iedere vrouw kopen. Misschien zoek je een cadeau voor iemand die in het buitenland gaat werken, of voor iemand die gaat emigreren. Dit theecadeau valt zeker in de smaak.


11: Ketting going places

Deze ketting heeft meerdere functies. Allereerst is het een symbolische gift. Iedere keer als ze in de spiegel kijkt, ziet ze de ketting en daarmee jouw cadeau. Ten tweede is het een mooie ketting, dat is ook veel waard.

En tot slot is het een ketting met een boodschap. Op het hangertje staat namelijk een kompas. Dit kan haar eraan herinneren waar thuis is, of juist waar ze naartoe moet. Dit cadeau voor op reis voor een vrouw kan alle kanten op.


12: Hamamdoek

Ook de hamamdoek is multifunctioneel. De doek kan dienst doen als strandlaken voor op de zonnigste plekken ter wereld. Zoek je een cadeau voor iemand die gaat emigreren naar een koude plek, dan is dit een lekkere warmhouder.

De hamamdoek heeft een afmeting van 100 bij 190 centimeter. Het is een lekker groot formaat, dat volledig om het lichaam kan worden gedragen. Het past ook prima in een vakantie cadeau pakket.


13: Reisflesjes met etui

In dit etui kunnen de belangrijkste verzorgingsproducten worden gestopt. Het is een compact etui, dat ideaal is om mee te nemen in het vliegtuig. Er kunnen namelijk flesjes in met een inhoud van minder dan 100 milliliter.

Ook dit etui is een mooie aanvulling voor een vakantie cadeau pakket. En als je beste vriendin naar Australië gaat, kan ze zich met jouw cadeau onderweg goed verzorgen.


Cadeau voor iemand die gaat backpacken

En als afsluiter vier keer een cadeau voor iemand die gaat backpacken. Je weet nooit wat je onderweg tegenkomt. Daar sluiten drie van de vier cadeaus prima op aan. 

14: Het bucketlist boek voor op reis 

Het cadeau voor een backpacker dat niet per se nodig is, is dit boek. Het is echter zo leuk dat het in geen enkele koffer misstaat. In het bucketlist boek staan 250 ideeën voor mensen die op reis gaan.

Er staan allerlei ideeën in, wat het boek lekker veelzijdig maakt. Het is zelfs zo veelzijdig dat het ook ideaal is als cadeau voor iemand die in het buitenland gaat studeren. Er blijft immers genoeg vrije tijd over.


15: Multifunctioneel zakmes

Aan een zakmes heeft een backpacker nooit een gebrek. Stel dat er een wandeling door de jungle wordt gemaakt, dan is het wel zo handig om een mes bij je te hebben. En helemaal als het om dit zakmes gaat.

Het mes van Foxly is een 14-in-1. Mensen die gaan survivallen, kamperen of wandelen kunnen geen beter mes op zak hebben. Het is dan ook een onmisbaar cadeau voor een backpacker.


16: Outdoor cooking set

Backpacken is wat anders dan een vijfsterrenhotel waar je kunt aanschuiven in het buffetrestaurant. De kans is groot dat er zelf voor de maaltijden moet worden gezorgd. Daar past dit cadeau voor iemand die op reis gaat goed bij.

De outdoor cooking set bestaat uit vijf delen. Het gaat om drie verschillende messen, een snijplank en een droogdoek. Hiermee kom je al een heel eind. De set is makkelijk mee te nemen.


17: Zakradio met wekker 

Het lekkere van backpacken is het tijdloze en het ultieme gevoel van vrijheid. Maar het is wel handig om nog een beetje te weten hoe laat het is. Deze zakradio heeft een wekker en een slaaptimer.

En je kunt er radio mee luisteren. De ontvangst zal niet overal even goed zijn, maar het is lekker dat er muziek kan worden geluisterd.


Bekijk meer cadeau inspiratie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *