21 Symbolische cadeaus voor kracht | De beste geschenken

Een symbolisch cadeau om iemand kracht te geven is een mooie manier om je liefde en steun te betuigen. Er zijn (soms helaas) veel redenen om iemand een kracht cadeau te geven. Misschien dat de relatie van die persoon voorbij is. Het kan ook dat de persoon ziek is.

Een symbolisch cadeau voor kracht hoeft gelukkig niet iets negatiefs te zijn. In dit artikel ga je bijvoorbeeld ook een dreamcatcher tegenkomen, en een lekkere massageolie. Uit dit soort cadeaus haal je namelijk ook de nodige kracht.

Wat geef je iemand om sterkte te wensen?

Zoals gezegd zijn er veel redenen om iemand sterkte te wensen. Dit kan met een symbolisch kado dat bijvoorbeeld bestaat uit een lekkere en warme geur. De kracht van een symbolisch cadeau voor, jawel, kracht, is de veelzijdigheid.

Het kan ook een figuurlijke knuffel zijn, of een kaartje met een mooie boodschap. Het moet een cadeau zijn waar je dierbare naar kan kijken, en sterker van wordt. Zie het als een steuntje in de rug.

Wat geef je iemand voor geluk?

Een cadeau met symbolische betekenis is zeer geschikt om iemand geluk te wensen. Een beeldje is een mooi voorbeeld van een kracht cadeau dat geluk kan opleveren. Ook sieraden worden veel gebruikt om iemand geluk te wensen.

Je kunt ook eens kijken naar hart onder de riem cadeautjes. Deze kan je eveneens geven om iemand geluk te geven. Er staan genoeg mooie tips tussen.

21x een cadeau met een symbolische betekenis

Een symbolisch cadeau voor kracht kan misschien best moeilijk zijn. Dat je er veel kanten mee op kunt, is aan de ene kant een voordeel. Maar het maakt het ook lastig om het juiste te kiezen. Met deze 21 tips ga je zeker een mooi kracht cadeau vinden.

1: De kracht van keuze

Het eerste symbolische cadeau voor kracht uit deze lijst is een boek, getiteld De kracht van de keuze. Het is geschreven door Kelly Weekers. Ze is afgestudeerd psycholoog en een succesvolle business coach.

Het boek is als een goed gesprek met een vriend of vriendin. Kelly Weekers schrijft over onder meer vriendschap, ambities en opvoeding. Na het lezen van dit boek voel je de kracht om achter je keuzes te staan.


2: Gouden driehoek edelstenen

De beroemde gouden driehoek is een cadeau met een symbolische betekenis. Deze set edelstenen bestaat uit en Amethist, een Bergkristal en een Rozenkwarts. De stenen kunnen gebruikt worden voor een energetische omgeving, oftewel om kracht uit te halen.

Amethist brengt harmonie en innerlijke rust. Rozenkwarts is de steen van het hart en de liefde. En Bergkristal staat bekend om de enorme geneeskracht. Mooie bijkomstigheid is dat de stenen er ook nog mooi uitzien. Dit is ook een mooi cadeau voor iemand die het moeilijk heeft.


3: Lotusbloem halsketting

Dit is een 45 centimeter lange ketting die met de hand gemaakt is. De ketting is gemaakt van het fijnste 925 sterling zilver. Dit staat voor spirituele zuiverheid en goddelijkheid. Deze ketting is dus een symbolisch cadeau waar de drager kracht uit kan halen.

De ketting is versierd met een motief van lotusbloesem. Je kunt het zien als een talisman, die de nodige kracht kan geven. Leuk bij een outfit en voor een speciale persoon die je kent.


4: Rustieke kaarsen set

Kaarsen zijn multifunctioneel. Dat geldt zeker ook voor deze rustieke kaarsen set. Met deze kaarsen geef je warmte, gezelligheid en sfeer. Zeker in de donkere en soms eenzame dagen kunnen kaarsen voor verlichting zorgen.

In deze set zitten zes kaarsen van verschillende kleuren en groottes. Mooi op een schaal of verspreid door de woning. Iedere kaars heeft een eigen functie.


5: Flessenpost boodschap

Zoek je een écht origineel symbolisch cadeau waar kracht uit kan worden gehaald? Dan is deze flessenpost boodschap een aanrader. Deze fles van Gusta ziet er niet alleen fraai uit in iedere woning, de boodschap is nog een stuk mooier.

In de fles stop je namelijk een lief en persoonlijk bericht. Die boodschap schrijf je op een stuk opgerold papier dat in de fles gestopt kan worden. Met dit cadeau verras je iemand met een persoonlijke boodschap.


6: Dromenvanger als symbolisch cadeau kracht

Een dreamcatcher is een mooi cadeau voor mensen die vaak nare dromen hebben. Je moet natuurlijk wel in de kracht geloven, maar als dat zo is, slaap je een stuk rustiger met deze dromenvanger.

Dit is een groot formaat met een lengte van 65 centimeter. Behalve dat de dreamcatcher de nare dromen tegenhoudt, ziet het er ook mooi uit in de slaapkamer. Een ideaal cadeau voor een moeizame slaper.


7: Abalone schelp

De Abalone schelp is een heel bijzonder cadeau. De schelp kan gebruikt worden voor het smudgen van diverse kruiden, zoals salie en palo santo. Het idee achter smudgen is dat ruimtes spiritueel worden gereinigd. In de schelpen zitten kleine gaatjes die voor een prima luchttoevoer zorgen.

Behalve voor reinigen, kunnen deze schelpen ook gebruikt worden om geesten te verdrijven. Het is belangrijk dat degene die de schelpen krijgt, in de kracht ervan gelooft.


8: Yogiman Hanger

Een Yogiman Hanger komt uit Java, in Indonesië. Het wordt ook wel Orang Malu genoemd. Het is een koperkleurige hanger, die vaak als symbolisch cadeau om kracht te geven aan iemand wordt geschonken.

Yogiman zit in elkaar gedoken, omdat hij zich schaamt voor al het leed in de wereld. Toch voelt Yogiman zich gelukkig, omdat hij in zijn hart vrede heeft ontdekt. Daar kan de drager dus de nodige kracht uit halen.


9: Amethist in glazen buis

Amethist heb je al eerder in deze lijst gezien. Het is familie van de bergkristal en zorgt voor spirituele helderheid, op allerlei vlakken. Amethist zorgt ervoor dat je een gevoel van rechtvaardigheid ervaart.

Deze glazen buis helpt je om conflicten te beheersen. Ook voor mensen die moeite hebben om innerlijke vrede te vinden, hebben iets aan deze glazen buis. De steen helpt je om negatieve gedachten los te laten en trauma’s te verwerken.


10: Lotus massage olie

Een massage olie is altijd goed om kracht te geven. Therme Saigon Pink Lotus Massage Oil helpt lichaam en geest te ontspannen. Het aroma zorgt voor een en al romantiek en de massage olie zelf geeft een zijdezacht gevoel van de huid.

Een massage zorgt voor verlichting van spierpijn. En voor de geest is het een heerlijke manier om tot rust te komen. Na een zware dag op het werk of na een vervelend gesprek, is een massage een mooie manier om weer even tot jezelf te komen.


11: Balanceer ballen decoratie

Dit is een klassieker, de Newton slinger. Het is een combinatie van kunst en wetenschap. Het is fascinerend om naar te kijken, en daar zit de kracht hem nu juist in. Je raakt volledig ontspannen door naar de balanceer ballen te kijken.

Alle stress wordt als het ware uit je hoofd getrokken. Dit voorwerp staat ook wel bekend als de Kugelpendel en Newton cradle. Een ideaal cadeau voor iemand die geïnteresseerd is in wetenschap en het vaak druk heeft.


12: Glasschilderij water

Dit glasschilderij valt op omdat het er zo krachtig uitziet. De print is kraakhelder, omdat het product geprint wordt op een glasplaat. De kleuren en het plaatje zien er zo extra bijzonder uit.

Deze plaat kan symbool staan voor allerlei zaken. Misschien heeft de persoon die je dit cadeau wil geven wel net een stormachtige tijd beleefd. Of komen er golven aan waar op meegelift kan worden. Er zijn genoeg mooie verhalen te verzinnen.


13: Etherische oliën als symbolisch cadeau kracht

Deze set etherische oliën zijn niet alleen bekend vanwege de lekkere aroma’s, hoewel de geuren een hele woning kunnen veranderen. In positieve zin. Iedere olie heeft een eigen geneeskrachtige werking.

Etherische oliën worden namelijk gewonnen uit geneeskrachtige planten. Ze zijn geschikt voor in diffusers, voor aromatherapie, in de sauna of in bad. Dankzij de geuren word je rustiger en heeft stress geen kans meer om je hoofd in beslag te nemen.


14: Blauwe Sodaliet steen

Het idee achter deze steen is dat deze gevoelens in balans brengt. Ook kan de gelukkige bezitter van deze steen rustiger reageren. De Blauwe Sodaliet steen is een getijde steen. Hij zit in een houten doosje.

Gevoelens zijn soms net golven. Ze overspoelen je, waardoor je ongecontroleerd gaat reageren. Deze steen zorgt voor de nodige rust. Zo worden conflicten voorkomen.


15: Healthspan kracht tabletten

Kracht kan uiteraard ook uit medicijnen worden gehaald. Deze kracht tabletten van Healthspan bestaan vooral uit knoflook. Dit sterk geurende voedingsmiddel ken je ongetwijfeld wel. Maar wist je ook dat knoflook een van de meest gezonde producten is?

In ieder tablet zit 400 milligram geconcentreerd knoflookpoeder. Dit staat gelijk aan 1200 milligram verse knoflook. Knoflook is goed voor het hart en werkt ook ontstekingsremmend.


16: Vaasje met droogbloemen

Een symbolisch cadeau om kracht te geven kan ook iets simpels zijn. Dat is het geval voor dit vaasje met droogbloemen. Het kost niet veel, en ziet er misschien niet spetterend uit. Maar het verhaal erachter is erg mooi.

De bloemen gaan lang mee en hebben geen onderhoud nodig. De persoon die dit vaasje krijgt, is daarmee verzekerd van een lange periode met steun. Het is een optie om een gratis kaart mee te laten sturen.


17: Bewegende zandkunst

Kracht kan uit rust worden gehaald. Rustig word je zeker van deze bewegende zandkunst. Het zand gaat lopen, waardoor je een relaxed gevoel krijgt. Niet alleen leuk als decoratie in huis, maar ook zeer geschikt voor op een druk kantoor.

Zodra je naar de bewegende zandkunst gaat kijken, komt de rust je tegemoet. Ontstressen is nog nooit zo decoratief geweest. Dit item fleurt ook nog eens het huis op, wat ook weer meer gemoedsrust geeft.


18: Meteorieten stof

Dit is een zeer bijzonder cadeau. In deze box zit een glazen flesje. In dat flesje zitten echte meteorieten en een meteorietenstof. Dit stofje komt vrij bij het slijpen van grotere meteorieten en wordt opgevangen.

De kracht van meteorieten stof zit in het feit dat ze magnetisch zijn. Je kunt er interessante en bovenal leuke dingen mee doen. Door hiermee bezig zijn, raak je ontspannen.


19: De kracht van het NU

Het tweede boek uit deze lijst. De kracht van het NU is van de Duitse auteur Eckhart Tolle. HIj is een grootheid op het gebied van spiritualiteit en heeft vele boeken uitgebracht.

Het doel van dit boek is om de lezer te leren in het NU te leven. Dit is niet eenvoudig. Kijk maar naar je eigen leven. Kan je genieten van het moment dat nu bezig is? Of ben je bezig met morgen of iets dat gisteren is gebeurd? Na dit boek kan je, als het goed is, meer van het huidige moment genieten.


20: Rituals geurkaars

De Ritual of Ayurveda. Het aroma van deze geurkaars roept allerlei positieve gevoelens bij je op. Ook wordt iedereen die bij deze kaars in de buurt komt lekker rustig. Dat allemaal door het verfijnde aroma van de Indiase roos.

Een kaars zorgt in iedere woning voor meer sfeer. En met deze aroma’s kan er een hoop kracht uit de kaars worden gehaald. Een ander voordeel van de Rituals geurkaars is dat deze tot wel 50 branduren meegaat.


21: Tijgeroog steen

Een tijgeroog is een populair cadeau, en dat is niet voor niks. Het is een beschermende steen die de aandacht op het grotere geheel richt. De eigenaar van deze steen wordt beschermd tegen negatieve invloeden en krijgt inzicht in zichzelf.

Ook bij ziekte of spanning kan de tijgeroog steen een positieve invloed uitoefenen. Als mooie bijkomstigheid is de steen ook een lust voor het oog. Bij de steen zit een mooi tasje.


Bekijk meer cadeau inspiratie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *