Afscheidscadeau voor je collega in de zorg | Bedankt collega!

Een afscheidscadeau voor een collega in de zorg is een passende afsluiting van een mooie periode. Werken in de zorg is namelijk niet niks. Het is zwaar en intens werk, maar bovenal erg mooi werk.

Als je afscheid neemt van een collega in de zorg wordt een belangrijk hoofdstuk uit het leven van die collega afgesloten. Daar hoort een mooi afscheidscadeau bij. In dit artikel staan 19 mooie tips voor een spetterend afscheidscadeau.

Wat is een leuk afscheidscadeautje voor een collega uit de zorg?

Dat is een best een lastige. Als je naar een huwelijk gaat of een pensioen cadeau zoekt, is het best makkelijk. Maar een afscheidscadeau voor een collega in de zorg kan alle kanten op.

Het heeft er ook mee te maken wat je collega gaat doen. Is het een definitief afscheid van de zorg, of gaat hij of zij bij een andere zorginstantie werken? In onze lijst zie je dat een afscheidscadeautje voor een collega in de zorg vaak op ontspanning is gericht.

19x Afscheidscadeau voor collega’s zorg 

We hebben 19 afscheidscadeaus voor een collega in de zorg uitgekozen. Het is een lekker afwisselende lijst, met onder meer een kookboek, een warme deken en wat te snoepen.

1: Snoeppot ‘Bedankt fijne collega!’

We beginnen meteen met wat te snoepen. Dit is niet zomaar een snoeppot. Op de pot staat de tekst ´bedankt fijne collega´. Het is een populair afscheidscadeau voor collega´s in de zorg die met pensioen gaan.

In de snoeppot kan maar liefst 1,5 kilo drop. De inhoud is 2 liter. Er kunnen ook andere snoepjes in. En omdat de pot leeg is, kan je er van alles in stoppen. Een leuk idee is om er zelf snoep in te doen, en daartussen persoonlijke boodschappen te verstoppen.


2: Pukka Thee Geschenkdoos

Een bekend cadeau is de Pukka Thee Geschenkdoos. Ook als afscheidscadeau voor een collega in de zorg is dit een goede keuze. In deze geschenkdoos zitten 42 zakjes kruidenthee. Het zijn de lekkerste kruiden om te ontspannen en te genieten.

De Pukka Thee Geschenkdoos is zo geschikt als afscheidscadeautje in de zorg, omdat het na een zware werkdag fijn is te kunnen ontspannen. 


3: Rustieke kaarsen set

Ook met deze kaarsenset is het een fluitje van een cent om te ontspannen. Als je dit afscheidscadeautje voor een collega in de zorg bestelt, geef je zes kaarsen die vele uren zullen branden, sommigen tot maar liefst 85 uur.

De kaarsen geven het huis van je collega een warme sfeer. De aroma’s van de kaarsen doen de rest. De kaarsen hebben diverse kleuren en formaten, zoals het bij een goede kaarsen set hoort.


4: Haakpakket zonnebloem mandala

Ontspannen kan door aroma’s, of door een lekkere massage. Dat zijn prima presentjes om te geven. Een ander geschikt afscheidscadeau voor een collega in de zorg in is dit haakpakket. Door te haken maak je als het ware je hoofd leeg. Lekker bezig zijn en nergens aan denken.

In deze set zitten kralen en een patroon. Voor de kenners: er zit geen haaknaald bij. De aanbevolen haaknaald is er eentje met een dikte van 2,5 millimeter.


5: Afscheidscadeau collega zorg mok

Ook een leuk afscheidscadeautje voor een collega in de zorg. De witte met zwarte beker heeft de tekst: Good luck finding better colleagues than us. De mok heeft een inhoud van 300 milliliter.

Dit is een van de leukste grappige cadeaus voor vrouwen. Je weet zeker dat je afscheid nemende collega met een glimlach aan jullie gezamenlijke periode terugdenkt.


6: Europese Waaierpalm plant

Een bosje bloemen zal je collega die afscheid neemt waarschijnlijk wel krijgen. Daar kan jij met de Europese Waaierpalm plant mooi overheen. Deze plant ken je misschien wel van een vakantie in Zuid-Europa. Ze kunnen daar zo’n vier meter hoog worden.

Ook in Nederland kan de palm plant groeien. Ze kunnen goed tegen wind en ook tegen de Nederlandse winter zijn ze bestand. Dit cadeau past prima bij het afscheid van een collega in de zorg. Een beetje groen als begeleiding naar het pensioen of een nieuwe baan.


7: Rituals Giftset

De Rituals Giftset kan altijd, dus ook als afscheidscadeau voor een collega in de zorg. In deze set zitten een douchegel, een body crème, een body scrub en een parfum voor in huis. De geur van de set is een combinatie van zoete sinaasappel en cederhout.

Dit is goed voor het humeur en vult het hart met geluk. De set is verpakt in een herbruikbare, luxe opbergdoos. Als de verzorgingsproducten op zijn, kan de doos gebruikt worden voor andere doeleinden.


8: Lekker en simpel kookboek

Het Lekker en simpel kookboek is geschreven door twee mensen die al jaren een zeer succesvol foodblog hebben. De naam van het boek zegt het al. Hier staan gerechten in die simpel bereid kunnen worden en ook nog lekker zijn.

Daar doe je iemand die werkzaam in de zorg is natuurlijk een plezier mee. Het is een zwaar beroep, en dan heb je lang niet altijd zin om na je werkdag nog in de keuken te gaan staan. In dit kookboek staan 200 recepten.


9: ‘Lampje’ Bestseller

Lampje is een boek van Annet Schaap. Het verhaal gaat over de zee, over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Het verhaal is heel veelzijdig en draait om de centrale vraag: kan je dapperder zijn dan je ooit had gedacht?

Wie leest er nu geen boeken? Bijna iedereen toch? Dit boek heeft al veel lezers blij gemaakt. Behalve dat dit leuk is voor iemand uit de zorg, kan je dit ook prima als afscheidscadeautje aan een juf geven.


10: Koekblik afscheid collega zorg

Met dit afscheidscadeau voor collega’s in de zorg geef je iets dat nog iedere dag door de gelukkige wordt vastgepakt. Op deze koektrommel staat een mooie tekst waarmee jullie afscheid nemen van een dierbare collega.

De koektrommel is 18,5 centimeter lang en 11,5 centimeter breed. De trommel is gebroken wit, de tekst is in het zwart geschreven.


11: Schilderen op nummer

We hebben het in deze lijst met afscheidscadeaus voor iemand uit de zorg al meer gehad over ontspanning en het belang daarvan. Schilderen op nummer is geschikt voor jong en oud. Je kunt er de mooiste schilderijen mee maken.

In de set zit alles dat nodig is om te schilderen. Verf, kwastjes, een voorbeeld en uiteraard het genummerde canvas dat gevuld mag worden.


12: Pathe thuis cadeaupakket

Ontspanning en snoepen in één. Dit is een snackpakket voor bij de film. Het bestaat uit een selectie van diverse lekkernijen. En je hoeft niet eens naar de bioscoop. Met de Pathé voucher kan de film thuis worden bekeken.

In het pakket zitten de klassiekers, zoals M&M’s en een zakje snoep. Het leuke is dat je dit pakket op een speciale manier kan laten inpakken. Bijvoorbeeld als het om een afscheidscadeautje gaat, maar ook als je zomaar een kleinigheidje aan een collega wilt geven.


13: Fleece plaid

Een goed afscheidscadeau voor collega’s in de zorg hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Deze fleece plaid maakt van een avondje banken bijna een avond relaxen in een luxe hotelkamer.

De fleece plaid is heerlijk zacht en groen van kleur. Het is een flinke plaid, van 2,2 meter breed en 2,4 meter lang. De deken heeft een dikte van 70 centimeter.


14: Pindapils afscheidscadeautje zorg

Zoek je een origineel afscheidscadeau voor een collega in de zorg? De pinda’s zijn in leuke flesjes gestopt. Vandaar de naam ‘Pindapils’. Het is een andere manier van proosten, maar ook zeker een lekkere.

Op de flesjes staan teksten als ‘Bedankt collega’. Je kunt ook nog kiezen wat er in de flesjes komt te zitten. Dit kunnen gezouten pinda’s zijn, maar ook chocoladesnoepjes. Als het maar lekker is.


15: Zijden bloemen boeket

Een bos bloemen is leuk om te geven of te krijgen, maar een nadeel is dat het na een week richting prullenbak kan. Daar heb je met dit zijden bloemen boeket geen last van. Het zijn kunstbloemen. Ze gaan dus heel lang mee en hebben geen onderhoud of verzorging nodig.

Het boeket is zo’n 70 tot 75 centimeter hoog. Er zitten veertien soorten ‘bloemen’ in. De vaas zit er overigens niet bij. Misschien dat het leuk is als je samen met je collega’s een cadeau koopt, om een mooie vaas erbij uit te zoeken.


16: Woodwick Geurkaarsen

De Woodwick Geurkaarsen staan bekend om hun lekkere aroma. Deze cadeauset bestaat uit drie kaarsen. Eentje is uitermate geschikt voor de avond, eentje voor rond zonsondergang en de ander om snel een lekkere geur in huis te krijgen.

De kaarsen zien eruit als een feestje. Het patroon is uniek en de satijnen linten zorgen voor nog wat extra cachet. Met deze geurkaarsen geef je de vertrekkende collega een verwarmend cadeau.


17: Set van 4 sterke kamerplanten

Kunstplanten zijn zo populair omdat ze makkelijk te verzorgen zijn. Dat geldt ook voor deze set van 4 sterke kamerplanten. Deze plantenmix is ideaal voor mensen die graag groen in huis willen hebben, maar niet echt groene vingers hebben.

Heb jij een collega in de zorg die de planten nooit water geeft? Dan is dit een ideaal afscheidscadeau voor haar. De mix bestaat uit 4 kamerplanten. De planten komen uit Noord- en Zuid-Amerika, en eentje uit Afrika.


18: Afscheidscadeau collega zorg serveerplank

Neemt een collega afscheid die altijd lekkere hapjes meenam naar het werk? Dan is dit een leuk afscheidscadeau. Een serveerplank waar alle lekkere hapjes en drankjes op kunnen staan. Het plankje is gemaakt van beukenhout en behalve handig ook nog decoratief.

Op de serveerplank staat een leuke tekst om de vertrekkende collega te bedanken voor de mooie jaren.


19: Robijn Home Geurstokjes

En we sluiten het lijstje met afscheidscadeautjes voor een collega in de zorg af met iets lekkers voor in huis. Met deze geurstokjes kan je namelijk genieten van de geuren van Robijn, zonder dat je naar de wasmachine hoeft te lopen.

De stokjes hebben de geur Robijn Rose Chique. Het aroma wordt gelijkmatig door het huis verspreid. Het is dus niet dat je tegen een muur van parfum oploopt. De geurstokjes zijn perfect voor in de badkamer, woonkamer en slaapkamer.


Bekijk meer cadeau inspiratie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *