18x Grappig cadeau voor pensioen | Voor een vrolijk afscheid

Iemand die met pensioen gaat wordt in het zonnetje gezet. Dat gebeurt met mooie cadeaus, daarnaast kan je de aanstaande pensionado eens goed laten lachen. Een grappig cadeau voor het pensioen is populair om te geven.

Nu vraag je je wellicht af wat grappige pensioen cadeaus zijn. Die zijn gelukkig ruimschoots te vinden. In de lijst met grappige cadeaus voor het pensioen zie je van alles voorbijkomen. Boeken, t-shirts en zelfs een rol toiletpapier.

Wat is een leuk cadeau voor iemand die met pensioen gaat?

Iemand die met pensioen gaat heeft straks ineens heel veel tijd om te vullen. Alle tijd die hij of zij normaal op de werkvloer doorbrengt, is ineens vrij. Dat klinkt heerlijk, maar is voor veel mensen ook confronterend. De dagen duren ineens heel lang op die manier. Sommige mensen gaan zich ook heel alleen voelen. Hier zijn een aantal cadeaus waar je aan kunt denken voor iemand die met pensioen gaat:

  • Een hobby cadeau om de vrije tijd nuttig door te brengen
  • Een uitje buiten de deur om nieuwe contacten te leggen
  • Reisproducten zodat iemand eindelijk die reis kan gaan maken
  • Decoratie of spullen voor in huis (waar je in je pensioen veel tijd besteed)

De leukste grappige cadeaus voor iemand die met pensioen gaat

In dit artikel vindt je 18 grappige cadeautjes voor een collega die met pensioen gaat. Zo neem je op een vrolijke manier afscheid van elkaar en kan jouw collega gaan genieten van zijn welverdiende pensioen!

1: Hoe overleef je het pensioen

Dit is niet alleen een grappig cadeau voor het pensioen, maar ook een praktisch presentje. In het boek ‘Hoe overleef je het pensioen’ wordt op een luchtige manier uitgelegd hoe je het pensioen kunt overleven.

Het gaat bijvoorbeeld over pensioengeld. Hoe kan je daar het beste mee omgaan? En zoals gezegd staan er ook grappige dingen in het boek. Bijvoorbeeld 300 verschillende manieren om over het weer te praten. Al met al een erg leuk pensioen cadeau.


2: Grappig cadeau pensioen mok

Dit grappige cadeau voor het pensioen laat menigeen glimlachen. Op de mok staat de tekst: I’m retired, do it yourself! Erg leuk om te hebben én om te geven aan iemand die met pensioen gaat.

De mok ziet er ook nog mooi uit, met zwarte en witte kleuren. Even wat praktische informatie. De mok kan gewoon in de vaatwasser en magnetron, en heeft een inhoud van 300 milliliter.


3: T-shirt met naam

En we gaan vrolijk door met grappige pensioen cadeaus. Dit is een T-shirt waar je de naam van de persoon die met pensioen gaat op kunt laten drukken. Daaronder staat de tekst ‘The man, the myth, the legend’.

Behalve voor het pensioen kan je dit grappige cadeau voor mannen eigenlijk altijd geven. Het shirt is van katoen en zwart van kleur. Uiteraard is het T-shirt in meerdere maten te bestellen.


4: Cocktail set

Tijdens het pensioen is er ineens een stuk meer tijd voor allerlei zaken. Als de pensionado slim is, zijn dit vooral leuke dingen. Een van die dingen is het maken van cocktails. Dat is een fluitje van een cent met deze cocktail set.

Het is een complete set, met onder meer een shaker, een maatbeker, schenktuiten en een stamper. De cocktail set ziet er fraai uit. En het handige is dat er een receptenboekje bij zit. Kortom, alles om de lekkerste cocktails te maken.


5: Bucketlist reizen boek

Aan tijd is er geen gebrek als je met pensioen gaat. Marloes de Hooge heeft een boek samengesteld met de 25 reizen die je ooit in je leven gemaakt moet hebben. Als je het hele boek wilt afvinken, reis je de hele wereld over.

Zo is er een roadtrip door Canada, ga je naar Marrakech en beklim je een vulkaan op Hawaï. In het boek staan tips, foto’s en uiteraard een hoop praktische informatie. Dit boek is leuk om te lezen en nog leuker om in de praktijk te brengen.


6: Grappig cadeau voor pensioen

Na twee praktische cadeaus is het weer tijd om te lachen. Dat lukt zeker met dit grappige toiletpapier. Op de toiletrol staat een leuke print, met nog leukere teksten. Je kunt denken aan een checklist voor je pensioen.

Het is weer eens wat anders dan een moppenboekje op het toilet, of eindeloos zitten spelen met je smartphone. Dit grappige cadeau voor het pensioen is vooral populair onder mannen, maar ook vrouwen kunnen hier smakelijk om lachen.


7: Snijplank pensioen cadeau

Dit is weer een praktisch cadeau. De snijplank heeft een formaat van 20 bij 30 centimeter, maar valt vooral op door de teksten. Er staan woorden op als pensioen, hobby’s, genieten en rust.

De beukenhouten snijplank is ook als hapjesplank te gebruiken. Het is een multifunctioneel cadeau, dat geschikt is voor iedere levensgenieter die met pensioen gaat.


8: 36 Groentezaden assortiment

Het pensioen is een ideaal moment om wat nieuwe hobby’s te ontdekken. Het is misschien een beetje cliché, maar wel een geliefd cliché, de moestuin. En gezien de prijzen in de supermarkt en bij de groenteboer is het helemaal niet gek om een moestuintje te beginnen.

Dit assortiment vol groentezaden kan je zien als een mooi begin. Je hebt er zelfs geen tuin voor nodig, omdat de zaadlinten precies op maat zijn gemaakt voor in kweekbakken. Een ideaal cadeau voor iemand die zijn of haar eigen groente wil kweken.


9: Grappig pensioen wandbord

Dit wandbord is heel iets anders. Het is een bord waarop allerlei grappige teksten staan. Het is een grappig cadeau voor iemand die met pensioen gaat, of gewoon stopt met werken. Het bord heeft een afmeting van 25 bij 40 centimeter en is afgewerkt met een mooie freesrand.

Er staan allerlei woorden en korte zinnen op die iemand die met pensioen gaat zeker zal herkennen. Je kunt denken aan ‘geen stress’ en ‘met de voetjes omhoog’. Bestel jij dit grappige cadeau voor vrouwen of voor een man die klaar is met werken?


10: Invulboek voor iemand met pensioen

Het pensioen is een speciaal moment. Een belangrijke periode in het leven wordt afgesloten. Dit invulboek is leuk om samen met je collega’s te geven. Je kunt een persoonlijke boodschap of een leuke anekdote in het boekje achterlaten.

Dit is een leuk en persoonlijk cadeau voor iemand die met pensioen gaat. Het kan een serieus invulboek worden, maar ook volgeschreven worden met grappige momenten die de revue zijn gepasseerd.


11: Modelbouwpakket 3D

Ontspannen kan eindelijk als je met pensioen gaat. Niet langer de verplichting om te gaan werken. Het ontspannen zelf kan nog best lastig zijn. Daar gaat deze houten 3D puzzel een handje bij helpen.

De pensionado kan een schaalmodel de Prime Steam Express in elkaar zetten. Er is geen lijm nodig en er zit een duidelijke instructie bij het pakket. Het fijne van modelbouwen is dat de volledige focus op het bouwwerk ligt. Je kunt er heerlijk je hoofd mee leegmaken.


12: Delfts blauw tegeltje

Dit is een erg grappig cadeau voor iemand die met pensioen gaat. Waarschijnlijk heb je meer dan eens uitspraken gehoord waarvan je dacht dat deze op een tegeltje moesten komen. Dit is er zeker zo een.

Op dit tegeltje in Delfts blauw staat namelijk de tekst: Ben ik eindelijk met pensioen, krijg ik zo’n KUT tegeltje. Zie je het tegeltje al staan op de schouw van je collega, familielid of vriend?


13: Pensioen versiering pakket

Dit is een goed cadeau voor als je de boel wilt versieren op de laatste werkdag van je collega. In dit pensioen versiering pakket vind je onder meer vlaggetjes, ballonnen en bierviltjes.

Met dit pakket kun je het hele kantoor op een leuke manier aankleden. Op de versiersels staan grappige cartoons. Het is ook een leuk idee om in de vroege uurtjes het huis van de aanstaande pensionado te versieren.


14: Gebreid plaid voor thuis

Deze plaid is vooral een cadeau voor de ontspanning. Een lekkere dikke deken waar ‘s avonds (en overdag trouwens ook) onder kan worden gelegen. Zeker tijdens koude winterdagen zorgt de gebreide plaid voor de broodnodige warmte.

De plaid is in vier kleuren te bestellen. Behalve om onder te liggen, kan de plaid ook als decoratie in huis worden gebruikt. De plaid is van goede kwaliteit en gaat lang mee.


15: De grote pensioen puzzel

De legpuzzel is een klassieker voor mensen die met pensioen gaan of al zijn. Het is lekker ontspannend om onder het genot van een muziekje en een drankje een legpuzzel af te maken. De grote pensioen puzzel mag dan natuurlijk niet ontbreken.

Deze puzzel van 1000 stukjes bestaat uit diverse afbeeldingen die iets met het pensioen te maken hebben. Je ziet de leeftijden 67, 69 en 70, een luxe zeiljacht en een finishlijn.


16: Een zee van tijd

Een lijst met grappige pensioen cadeaus gebruik je als je iemand wilt laten lachen met je cadeau. Youp van ‘t Hek heeft in zijn leven al veel mensen laten lachen. HIj heeft het ultieme cadeauboek voor pensionado’s geschreven.

In Een zee van tijd beschrijft Youp het proces van met pensioen gaan. De illustraties in het boek zijn van Marije Tolman. Na het lezen van dit boek heb je een hoop gelachen, en weet je wat je met al je vrije tijd moet doen.


17: Zelf pasta maken machine

Iemand die met pensioen gaat, houdt een hoop vrije tijd over. Dan kan je die tijd maar beter op een leuke manier besteden. Met deze pastamachine van Inno Cuisinno wordt zelf verse pasta maken een fluitje van een cent.

Verse pasta is zeer smakelijk, en vooral leuk om te maken. Uit deze machine komen diverse pastasoorten. Zoek je een cadeau voor iemand die graag in de keuken staat? Dan is deze pastamachine een goede keuze.


18: Mandala kleurboek

Kleuren is heus niet alleen goed voor kinderen. Vele volwassenen zijn overdag of ‘s avonds bezig in een kleurboek. Mandala’s zijn het favoriete onderwerp van volwassenen om in te kleuren. Ze zorgen voor rust, wijsheid en meditatie.

In dit kleurboek kunnen 48 platen kunnen worden ingekleurd. Daar kan de pensionado wel even mee vooruit, want het is een behoorlijke klus om een mandala in te kleuren.


Veelgestelde vragen

Hoe feliciteer je iemand met pensioen?

Houd er rekening mee dat niet iedereen blij is met zijn pensioen, sommige mensen vinden het moeilijk om afscheid te nemen van hun werk. Vraag dus altijd eerst hoe iemand er zelf in staat. Een bloemetje of kleinigheidje kan nooit kwaad.

Wat geef je een werknemer die met pensioen gaat?

Een werknemer die met pensioen gaat zal blij zijn met een presentje. Denk maar aan een kerstpakket, dezelfde soort producten zijn geschikt als pensioen cadeau. Iets lekker, iets leuks voor in huis, een cadeaubon of een bloemetje zijn altijd goede ideeën.

Eerste hulp bij pensioen cadeau nodig?

Bekijk hier hoe je een overlevingspakket voor een pensioen samen kan stellen. Zo een pakket bevat allemaal cadeaus waar iemand die met pensioen gaat mee is geholpen. Jij brengt precies het juiste cadeau op het juiste moment, en de dankbaarheid is groot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *