Pensioen overlevingspakket | 22x Kleinigheidjes voor het pensioen

Je kent het vast wel. Een collega gaat met pensioen, of je vader of moeder kan eindelijk van de welverdiende rust gaan genieten. De laatste werkdag staat natuurlijk vooral in het teken van een mooi feest. Met als klapstuk de vele leuke afscheidscadeaus voor het feestvarken. Alleen wat geef je aan een collega die je misschien helemaal niet zo kent? Een pensioen overlevingspakket is dan een prima oplossing.

Cadeau pensioen is een veel voorkomende zoekterm. En dat is niet voor niks, omdat het best lastig kan zijn een origineel cadeau voor een gepensioneerde te vinden. Je wilt namelijk iets geven waar de persoon in kwestie echt iets aan heeft. Met deze tips voor een pensioen overlevingspakket heb je aan inspiratie nooit meer een gebrek.

Lees ook: Leuke kleinigheidjes voor je collega

Wat geef je iemand die met pensioen gaat?

Hoewel het best mooi lijkt om niet meer te hoeven werken, is de praktijk niet voor iedereen even fraai. De naam pensioen overlevingspakket is natuurlijk met een knipoog, maar komt ook niet helemaal uit het niks. Het is best vreemd om ineens nauwelijks meer verplichtingen te hebben en overal tijd voor te hebben.

Als je met pensioen gaat neem je afscheid van een tijd en een plek waarin je het grootste gedeelte van je leven hebt doorgebracht. Het beruchte zwarte gat kan iedereen treffen. Aan jou de taak om voor een mooi pensioen cadeau te zorgen. Daarmee kan je iemand in moeilijke dagen die gaan komen een handje helpen. Het afscheid wordt helemaal een mooie herinnering als je een persoonlijke boodschap aan je cadeau toevoegt.

Een pakket gevuld met cadeautjes voor het pensioen

Een pensioen overlevingspakket is een pakket waarin allemaal kleine cadeautjes zitten. Dit kunnen allerlei cadeaus zijn. Met pensioen gaan wordt met dit pakket een stukje makkelijker. Je weet met een pensioen overlevingspakket één ding zeker: het is een blijvende herinnering voor een gewaardeerde collega, of een mooi pensioen cadeau voor een dierbare die aan een nieuwe levensfase begint. Als je bij jezelf denkt: mijn veld met inspiratie is momenteel leeg, dan gaat onderstaande lijst je op weg helpen.

22 Pensioen cadeau overlevingspakket ideeën

Zoals gezegd gaat het bij een pensioen overlevingspakket vooral om kleine cadeautjes. In de lijst zie je dan ook vooral kleine producten. Dure cadeaus zoals een nieuwe auto of een duur sieraad hoef je niet te verwachten. Wel staan er handige gadgets in de lijst, en zie je regelmatig een cadeau waar je nu al om moet lachen. Het gaat ook echt om het pensioen overlevingspakket. Gebruikelijke cadeaus zoals een fotoboekje of geschreven wenskaarten kom je in deze lijst niet tegen.

1: Kleurboek voor volwassenen

Kleurplaten zijn niet alleen leuk voor kinderen. Het is zelfs aangetoond dat het voor de geest van volwassenen erg goed is om iets ontspannends te doen, zoals het maken van een kleurplaat.

In mindful kleuren voor volwassenen vind je geen eenvoudige tekeningen. Het zijn 32 gedetailleerde platen, die je voor 13,95 euro bestelt. Ze zouden zelfs meditatief kunnen werken. Een mooie herinnering voor een gepensioneerde die optimaal van de rust wil genieten.


2: Stabilo Viltstiften

Als ontvanger van een kleurboek voor volwassenen heb je natuurlijk ook viltstiften nodig. Deze Stabilo viltstiften zijn niet zomaar stiftjes. Het zijn hoogwaardige viltstiften die lang meegaan en prachtige kleuren op het papier achterlaten.

Stabilo viltstiften vormen dan ook een prima cadeautje voor in een pensioen overlevingspakket. De stiften kosten 23,05 euro. Kort samengevat een geschikt kado voor een collega die graag creatief bezig is.


3: Houten Modelbouw zeilboot

Veel mensen vinden het leuk om iets in elkaar te zetten. Of het nu een kastje is, of een schaalmodel van een voertuig of gebouw. Er was alleen altijd één probleem. En dat probleem is tijd. Daar heeft de betreffende collega ‘eindelijk’ geen last meer van als hij of zij met pensioen gaat.

Deze houten modelbouw zeilboot is dan ook een hartstikke leuk pensioen cadeau. Om deze in elkaar te zetten heb je geduld en doorzettingsvermogen nodig. Het bouwen is goed voor de ontspanning van geest en lichaam. De modelbouw zeilboot kost 44,95 euro.


4: 30 seconds bordspel

Spectaculair, spannend en grappig. Dat is heel in het kort het bordspel 30 seconds. De deelnemers krijgen een kaartje waarop 5 begrippen staan. Je krijgt vervolgens 30 seconden (vandaar de naam) de tijd om zoveel mogelijk begrippen te omschrijven. Hoe meer begrippen je teamgenoten raden, des te meer velden je op het speelbord vooruit mag gaan.

Je ziet het al; dit is een pensioen cadeau voor de collega die van gezelligheid en spelletjes houdt. Voor 30 seconds betaal je 28,49 euro. Het is een perfect cadeau voor in een pensioen overlevingspakket.


5: Kleimasker voor gezichtsverzorging

Dit pensioen cadeau geef je waarschijnlijk eerder aan een vrouwelijke collega of vrouwelijk familielid. Het kleimasker is een snelle manier om een natuurlijke glow te krijgen. Binnen tien minuten krijgt de huid een natuurlijke glans.

Dit kleimasker is een origineel afscheidscadeau. Het is weer eens wat anders dan een fles parfum of een bodylotion. Het is geschikt voor verschillende huidtypes.


6: Exploding kittens kaartspel

Exploding kittens klinkt misschien een beetje onvriendelijk, maar is dat totaal niet. Sterker nog, dit is het perfecte cadeau om te geven aan een collega die van spannende kaartspellen houdt. Het doel van dit spel is om de exploding kittens te ontwijken.

Je kunt het met maximaal tien mensen spelen. Dat maakt dit een leuk cadeau voor iemand die met pensioen gaat, maar zijn of haar collega’s nog wel regelmatig wil blijven zien. Om het kaartspel te bestellen, moet je 23,99 euro afrekenen.


7: Schilderen op nummer

Weer even terug naar de categorie ‘cadeau pensioen voor de creatieve mensen’. Schilderen werkt heel rustgevend. Je bent volledig gefocust op het doek, waardoor gedachten van buitenaf geen ruimte krijgen. En als je het resultaat ziet, ben je trots op wat je gemaakt hebt.

In deze schilderset zit alles wat je nodig hebt. Verf, kwastjes, een houten frame en een genummerde plaat van de prachtige Italiaanse kust. Dit perfecte cadeau voor een collega die met pensioen gaat kost gemiddeld zo’n 20 euro en past prima in een pensioen overlevingspakket.


8: Op zoek naar antwoorden

Op zoek naar antwoorden is een inspirerend boek van een Nederlandse man die alles verloor. Wiggert Meerman werd door, zoals hij het zelf omschrijft, het mysterieuze leven naar een stam in de Amazone geleid. Daar heeft hij zichzelf leren kennen.

Dit pensioen cadeau is geschikt voor liefhebbers van spirituele groei, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme en plantmedicijnen. Met pensioen gaan wordt op deze manier heel rustgevend. Voor het boek van Wiggert Meerman betaal je 20,99 euro.


9: Borduurpakket

Dit boorduurpakket is een wat duurder cadeau in dit pensioen overlevingspakket. Het is dan ook een heel uitgebreid pakket waarin alles zit dat je nodig hebt om te borduren. Met de inhoud van dit pakket kan de ontvanger jaren vooruit.

Behalve dat je met borduren mooie creaties kan maken, is het een goede manier om te ontspannen en creatief bezig te zijn als je met pensioen gaat. Als je trouwens twijfelt of de collega die met pensioen gaat dit wel echt leuk vindt, kan je altijd achteraf betalen via klarna. Je het hier vaak 14 dagen de tijd voor.


10: Regenwormen dobbelspel

Het klinkt wellicht een beetje vies, maar het regenwormen dobbelspel is een leuke manier voor je collega om met meer vrije tijd om te gaan. Het is een snel dobbelspelletje dat ongeveer een half uur duurt en overal gespeeld kan worden door iedereen die tot 36 kan tellen.

Sommige dobbelstenen hebben een worm, vandaar de naam van het spel. Dit pensioen cadeau is bestemd voor iedereen die van een leuk spelletje houdt. Je kunt het met maximaal 7 mensen doen, dus je collega kan dit tijdens een reünie nog eens voorstellen. Dit dobbelspel scoort hoog in de lijst met cadeautjes tot 15 euro.


11: Hersenkrakers IQ puzzels

Tijdens je pensioen wil iedereen natuurlijk een beetje rust. Maar het is belangrijk om je hersenen zo op zijn tijd te laten werken. Denk maar aan allerlei programma’s op televisie die gemaakt zijn om de hersenen te trainen. Dat kan met deze IQ puzzels ook prima.

De puzzelset van 14,49 euro is een echte breinbeker en daarmee een origineel cadeau. Pensioen staat zoals gezegd voor ontspanning en veel vrije tijd. Met dit afscheidscadeau weet je zeker dat een collega of vriend/vriendin nog een beetje bezig blijft.


12: Rituals body cream

In een pensioen overlevingspakket kunnen diverse leuke artikelen terechtkomen. Een voorbeeld daarvan is de body cream van Rituals. Rituals staat bekend om de lekkere geuren die je voor iedere gelegenheid kunt kopen, dus ook als pensioen cadeau.

En je hoeft niet te denken dat dit cadeau alleen in een koffertje van vrouwen past. De crème is unisex en daarmee ook een geschikt kado voor een mannelijke collega. De body cream kost 26,18 euro en verzekert de collega van een huid die ontzettend zacht is. En dankzij het aroma van dit cadeau gaat je collega haast automatisch ontspannen.


13: Rummikub gezelschapsspel

Voor veel mensen is Rummikub een nostalgisch cadeau. Pensioen of niet, mensen van alle leeftijden kunnen dit spannende spel spelen. Waarschijnlijk heb je zelf vroeger ook Rummikub gespeeld met je ouders of je opa en oma, of misschien wel met een collega.

Rummikub heeft door de jaren heen het spel ontwikkeld. Dit is echter het originele Rummikub, maar dan met de kwaliteit van de nieuwste producten. Voor dit kado moet je 31,99 euro afrekenen. En als je geluk hebt, nodigt de ontvanger jou en wat andere voormalige collega’s uit om een gezellig avondje te beleven.


14: Jan van Haasteren puzzel

Nog zo’n klassieker die voor jong en oud geschikt is. Het maken van een legpuzzel kan af en toe een tikkeltje frustrerend zijn, maar met de nodige vasthoudendheid en doorzettingsvermogen raakt de puzzel op zijn tijd af. Nu is de kans klein dat deze puzzel van Jan van Haasteren je gepensioneerde collega frustraties bezorgt.

Deze puzzels zijn namelijk erg grappig om te maken. Eigenlijk maak je een grote cartoon. Er zijn veel verschillende plaatjes bij deze puzzels. Van de Olympische Spelen tot zelfs een gepensioneerde die een afscheidscadeau aan het uitpakken is. De puzzels kosten 14,99 euro per stuk.


15: Bruisballen voor in bad

Je hoort regelmatig van mensen dat ze heel blij zijn met hun bad, maar moeite hebben met het vinden van tijd om in bad te gaan liggen. Goed nieuws: als je met pensioen gaat heb je daar geen last meer van. In bad liggen wordt nog leuker met een set bruisballen.

In deze set zitten bruisballen die allemaal een andere geur hebben. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen, ze zorgen voor een ultiem stukje ontspanning dat een gepensioneerde collega zeker verdient. Voor 34,15 euro koop je deze set van 24 bruisballen. Je krijgt meteen zin om zelf ook in bad te stappen.


16: UNO kaartspel

Het kaartspel UNO lijkt een beetje op pesten, en is daarmee een gezellig cadeau. Pensioen betekent vrije tijd en misschien nog wel meer behoefte aan gezelligheid. UNO is daar zeer geschikt voor. Het spel bestaat uit 108 kaarten, die genummerd zijn van 1 tot en met 9. In tegenstelling tot het traditionele pesten, zijn er speciale pestkaarten.

UNO kan gespeeld worden met 2 tot 10 spelers. Het is leuk om met je vrienden te doen, of als de gepensioneerde na een tijdje nog eens wil afspreken met een vroegere collega. Eén ding is zeker, UNO zorgt voor een hoop plezier. En het mooiste aan dit pensioen cadeau is dat het slechts 7,95 euro kost.


17: De zeven zussen

Loop een willekeurige boekhandel binnen en je ziet al snel de naam van Lucinda Riley. De in 2021 overleden schrijfster is vooral bekend van de serie boeken genaamd De Zeven Zussen. De complete serie gaat over liefde en familie en is zowel herkenbaar als ontroerend.

De boeken van Lucinda Riley zijn nog altijd een groot succes en worden per exemplaar voor 12,99 euro verkocht. Het mooie aan het geven van een boek als pensioen cadeau is dat je het makkelijk kunt voorzien van een mooie persoonlijke boodschap. Zo neem je op een mooie manier afscheid van een collega.


18: Het grote Bosatlas puzzelboek

De grote Bosatlas kennen de meeste mensen wel, maar wist je dat er ook een Bosatlas Puzzelboek bestaat? Daarin wordt de gepensioneerde collega meegenomen over de hele wereld. Het is best uitdagend, omdat je kennis van de wereld, talent om puzzels op te lossen én bedrevenheid in het lezen van kaarten wordt getest.

Als je een collega hebt die binnenkort met pensioen gaat en dol is op puzzels en topografie, is dit het perfecte cadeau. Bovendien is het met 16,99 euro helemaal niet zo duur. Daarom past dit cadeau prima in een pensioen overlevingspakket.


19: Pastamachine

Het is tijd om weer te gaan koken en La Bella Italia in huis te halen. Dit cadeau is ideaal voor een gepensioneerde die van koken houdt en een voorliefde voor Italië heeft. Het is erg leuk om je eigen pasta te kunnen maken. Met deze pastamachine wordt dit een fluitje van een cent.

Met een grote knop aan de zijkant kan de gewenste dikte van het deeg worden ingesteld. Daarna kan de pasta worden gemaakt. De pastamachine kost 29,95. En als je slim bent doe je er een persoonlijke boodschap bij waarin je vraagt of je het resultaat een keer mag komen proeven.


20: Diamond Painting

Dit is een mooi pensioen cadeau voor mensen die graag met hun handen bezig zijn en het leuk vinden om tijdens hun pensioen een beetje te priegelen. Want dat laatste gaat met dit cadeau zeker gebeuren. Met een pincet kunnen allerlei steentjes op een voorbedrukt canvas worden geplaatst.

Het resultaat mag er zeker wezen, waardoor het door jou gegeven cadeau een mooi plekje aan de muur van je ex-collega of kennis krijgt. Dit complete pakket kost 24,95 euro. Als je met je collega’s een pensioen overlevingspakket aan het samenstellen bent voor een creatief persoon, mag dit cadeau zeker niet ontbreken.


21: Keer op keer dobbelspel

Aan de verpakking van het dobbelspel Keer op Keer zie je al dat het geen gewoon spelletje is. Dit pensioen cadeau is een dobbel- en puzzelspel in één. Spelers moeten voor iedere beurt een juiste keuze maken en ook nog een beetje geluk hebben met dobbelen.

Dit is een leuk cadeau om te geven aan een collega die fanatiek is, of gewoon van leuke spelletjes houdt. Dit spel met een prijs van 14,92 euro draait niet alleen om talent of kwaliteit, er is een gezonde dosis geluk nodig. Dat maakt van dit dobbelspel een leuk cadeau om op het afscheidsfeest van de gepensioneerde te spelen.


22: Rituals fragrance sticks

In een pensioen overlevingspakket kunnen allerlei cadeaus zitten. Dit cadeau speelt in op het feit dat je collega die met pensioen gaat een stuk meer thuis zal vertoeven. Deze geurstokjes van Rituals zorgen voor een aangenaam en ontspannend aroma in het huis van je collega.

Het normale formaat kost 27 euro. Er is echter ook een flesje dat geschikt is voor de kleine ruimtes. Voor alle geuren van Rituals geldt dat ze ontspannend voor geest en lichaam werken.


Nog geen geschikt pensioen cadeau gevonden?

Bekijk meer cadeau inspiratie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *