19x Leuk afscheidscadeautje juf | Voor de liefste juf of meester

Als het schooljaar ten einde komt, is het traditie om de juf of meester te bedanken. Ook op de verjaardag van de juf of meester of op Juffen- en Meestersdag is het een fijn idee om je leraar een leuk cadeau te geven. In dit artikel vindt je leuke ideeën als afscheidscadeautje voor juf of meester.

Leraar zijn is best hard werk en met een cadeau toon je je appreciatie voor alles wat ze de kinderen het afgelopen schooljaar hebben bijgebracht. Je kan zelf de handen uit de mouwen steken en een heerlijke appeltaart bakken, een mooie tekening maken of een lief kaartje schrijven. Als je niet zo handig bent of graag iets heel speciaals wil doen, kan je ook een leuk afscheidscadeau kopen. Voeg een mooie tekst toe aan je presentje om het een persoonlijke toets te geven.

Je lieve juf in de bloemetjes zetten met een leuk cadeau?

Of je toffe meester bedanken? Op het einde van het schooljaar is het tijd om even de juf of meester in het zonnetje te zetten. Dat kan heel simpel met een bedankje of een lief gebaar. Je kan ze uiteraard ook een super leuk cadeau geven. Er zijn heel wat gepersonaliseerde bedankjes op maat van leraars, maar je kan ook met de hele klas samenleggen voor een wat luxueuzer cadeau.

Laat je inspireren door onze lijst vol cadeau-ideeën om een grote lach op het gezicht van je juf of meester te toveren.
Ook leuk voor juffen en meesters: Kleinigheidjes voor collega’s

1: Gepersonaliseerde pen en pendoosje

Gepersonaliseerde pen

Als er iets is wat leerkrachten steeds kunnen gebruiken, is het wel een balpen. Deze pen kan je een persoonlijke toets geven door ze te laten graveren. Met een leuke boodschap zoals “Voor de beste leraar” geef je een dagdagelijks object een unieke en speciale twist.

De juf of meester zal dit cadeau lang kunnen gebruiken, maar ze zullen het ook koesteren. Telkens wanneer ze iets willen neerpennen, wordt hij of zij eraan herinnerd dat je hen apprecieert. Een mooi en persoonlijk afscheidscadeautje voor de juf.


2: Terazzo Bloempot (met plantje)

Terazzo Bloempot

Als je graag creatief bezig bent, kan je een cadeau personaliseren. Je kan bijvoorbeeld een mooie bloempot versieren met een zelfgeschreven boodschap, zoals “Bedankt meester” of “Aju paraplu!”. Bij een leuk plantje past ook een mooie zin zoals “Bedankt dat je me hielp groeien”.

Deze bloempot met terrazzo print is handgemaakt en is ook mooi om zo te geven. De persoonlijke boodschap kan je dan toevoegen door een kaartje aan de plant te hangen.


3: Snoeptrommel Juf

Snoeptrommel Juf

Soms heb je niet veel tijd om een cadeau in elkaar te knutselen. Dan is dit cadeau een goede optie. Het is immers een kant en klaar pakketje om zo aan de juf af te geven. De trommel is ook nog eens herbruikbaar wanneer de juf hem leeg heeft gemaakt.

De trommel is helemaal gevuld met snoep waar de juf nog wel even op kan teren. Een lief en klein cadeautje dat met zorg gemaakt is. Van zo’n traktatie wordt iedere juf vast heel blij van. Dit grappige cadeau voor vrouwen blijft voor altijd in haar kast staan.


4: Katoenen tas

 Katoenen tas

Een katoenen draagtas is een praktisch cadeau dat de juf dagelijks kan gebruiken. Dankzij het grappige opschrift ziet iedereen meteen dat ze een super juf is. Dit is een simpel, maar toch speciaal afscheidscadeautje. Je kan het nog leuker maken door de tas te vullen.

Zo’n pakketje kan je samenstellen met allerlei leuke dingen, zoals een reep chocolade, een vrolijke balpen, een mooie kaart, wat zakjes thee en nog veel meer. Zo wordt het een persoonlijk en echt mooi cadeau.


5: Sleutelhanger als afscheidscadeautje juf

Sleutelhanger

Met een sleutelhanger draagt de juf je steeds dichtbij. Deze sleutelhanger heeft een hippe en luxueuze uitstraling dankzij het leder, het opschrift in roosgoud en het hangertje met een lieve boodschap. Hij bestaat in zeven kleuren, waardoor je hem goed kan matchen met de stijl van je juf.

Afscheid nemen kan voor een juf best emotioneel zijn. Met een mooi cadeau zoals dit geef je haar niet alleen een bedankje, maar een blijvende herinnering.


6: Houten spatel

Houten spatel

Ook kleine cadeautjes worden door de juf of meester gewaardeerd. Zeker als ze een persoonlijke boodschap bevatten of als er een lieve gedachte achter schuilgaat. Het schattige gezichtje op deze gegraveerde spatel maakt het een grappig cadeautje. Je kan er ook een eigen boodschap in laten graveren om het uniek te maken.

Het bijbehorende kaartje heeft een grappige boodschap die ook zeker toepasselijk is voor de laatste jaren. Met een klein bedankje toon je je waardering voor de inzet van de juf of meester.


7: Brievenbus afscheidscadeautje juf

Brievenbus afscheidscadeautje juf

Het is niet altijd mogelijk om de juf of meester een cadeau persoonlijk te overhandigen. Een brievenbuscadeau zoals dit geeft ze ongetwijfeld een leuke verrassing wanneer ze nietsvermoedend de post gaan halen. Het pakketje bevat een reep chocolade van Tony’s Chocolonely en een mooi zakje met bloemenzaad.

Het is een klein, maar speciaal cadeautje dat klaar is om zo op te sturen. Zo kan je ook vanop afstand je juf een bedankje geven voor haar inzet.


8: Mok met lieve tekst

Mok met lieve tekst

Is je juf echt de allerliefste en wil je ze bedanken om er steeds voor je te zijn? Dan is een leuke mok met een lieve boodschap een heel goed idee. Wie wordt er niet blij bij het zien van deze tas? Zo start je juf haar dag steeds positief.

Weet je niet zeker of je juf wel koffie of thee drinkt? Geen probleem. Een mok komt altijd wel van pas. Zo kan ze er ook andere dingen in bewaren, zoals dat potlood dat ze steeds verliest of wat snoepjes om als traktatie uit te delen aan de kids.


9: Geurstokjes

Geurstokjes

Kleine cadeautjes zijn heel leuk om te ontvangen, zeker als ze heerlijk ruiken. Geurstokjes van Rituals zijn een geliefd cadeau waar ook de juf en meester blij van zullen worden. De geur gaat lang mee en geeft het hele huis een zalig aroma. Zo kan de juf of meester de drukte van de klas even achter zich laten en helemaal tot rust komen.

Deze geurstokjes zijn ook leuk om te gebruiken in een cadeaumand met allerlei kleine cadeautjes.


10: Handcrème

Handcrème

Soms heeft de juf of meester een klein rustmomentje nodig. Even de handen insmeren kan helpen om van een korte pauze even me-time te maken. Voor jezelf zorgen met een heerlijk geurende crème die zacht voor de huid is, helpt ze helemaal tot rust te komen voor de de drukte van de klas weer begint.

Met eventueel nog wat kleine cadeautjes erbij, zoals chocola of een geurkaars, heb je een leuk cadeau waar je zowel de juf als de meester blij mee maakt.


11: Bedank kaart op houder

Bedank kaart op houder

Soms verdient een juf er elke dag aan herinnerd te worden dat ze een super juf is. Deze leuke bedankkaart in plexiglas komt in een mooie houten staander. Daardoor staat het mooi op haar bureau, maar ook bij haar thuis.

Waar het ook staat, elke juf wordt ongetwijfeld blij bij het zien van de lieve boodschap. Het is niet alleen een fijne herinnering aan het leuke schooljaar, maar ook aan jou.


12: Kussen met opschrift

Kussen met opschrift

Een cadeautje voor de juf of meester mag ook best origineel zijn. Een kussenhoes met een lief opschrift is een leuk idee. Zo worden ze ook thuis eraan herinnerd dat ze geliefd zijn. De licht- en donkergrijze kleuren zijn niet opzichtig en passen in elk interieur.

Dit is een heel leuk cadeautje voor Juffendag, maar ook bij het einde van het schooljaar wordt de juf of meester heel blij bij het ontvangen van dit cadeautje.


13: Badzout

Badzout

Ook juffen en meesters willen graag even ontspannen na een lange werkdag. Met een leuk afscheidscadeautje zoals badzout kunnen ze heerlijk relaxen in bad. Als je niet zeker weet of de juf of meester een bad heeft, kan je het badzout gebruiken als onderdeel van een Cadeaupakket voor vrouwen, dat is altijd een goed idee als bedankje.

Je kan er nog andere kleine cadeautjes aan toevoegen, zoals chocola, zeep, een potlood of nog iets anders waar de juf of meester blij van wordt. Als hij of zij dan toch geen bad heeft, zijn er nog heel wat andere traktaties om van te genieten.


14: Droogbloemen Set

Droogbloemen Set

Droogbloemen zijn hip en duurzaam, want ze blijven veel langer mooi dan een ruiker bloemen. Deze leuke glazen buisjes zijn gevuld met enkele stengels droogbloemen in verschillende kleuren. Het is een verfijnd cadeau waar je een trendy juf of meester zeker mee blij maakt.

Ze kunnen de buisjes in de klas of bij zich thuis plaatsen. Je kan de buisjes samenbinden met een mooi lint en er een persoonlijk kaartje aan hangen om er een superleuk afscheidscadeautje voor de juf van te maken.


15: Uitwisbaar notitieboek

Uitwisbaar notitieboek

Een notitieboek komt altijd van pas, maar wanneer het volgeschreven is belandt het jammer genoeg bij het oud papier. Dit uitwisbaar notitieboek is een duurzaam cadeau dat de juf of meester steeds opnieuw kan gebruiken. Er zitten een pen en verwijderbare pagina’s bij, zodat hij of zij het notitieboek kan samenstellen naar wens.

Er zijn veertien covers, dus er zit voor zowel juffen of meesters een optie bij. Dit is een heel leuk, uniek en praktisch cadeau om de juf of meester te bedanken voor de fijne tijd.


16: Een mooi lees Boek

Een mooi lees Boek

Een leuk cadeautje voor de juf of meester kan ook iets zijn wat je bijvoorbeeld voor een verjaardag zou geven, zoals een mooi boek. Dit prachtige boek gaat over vriendschap en jezelf zijn, een thema dat ook leerkrachten nauw aan het hart ligt.

Dit is een cadeau waar de hele klas mee kan van meegenieten, want de juf of meester kan er bijvoorbeeld uit voorlezen in de klas. Maar hij of zijn kan er ook thuis met de eigen kids van genieten.


17: Thermosbeker

Thermosbeker

Heeft de juf of meester steeds een mok met koffie of thee bij zich? Dan is een herbruikbare thermosbeker een heel goed cadeau-idee. Deze uit RVS is duurzaam en houdt koffie tot vier uur warm. Hij is lekvrij en bestaat in vijf kleurtjes. De lievelingskleur van de juf of meester zit er vast ook bij.

Het is bovendien steeds leuk voor de juf of meester om een cadeautje te krijgen waar ze ook echt wat aan hebben.


18: Boeket

Boeket

Als je een wat klassieker cadeau zoekt waar de hele klas kan aan bijdragen, is een mooie, grote ruiker bloemen altijd een goed idee. Dit boeket met vrolijke kleuren maakt de juf of meester instant blij. Je kan met de klas iets liefs op een mooi kaartje schrijven om het cadeautje een persoonlijke toets te geven.

Het boeket wordt vers geplukt en zo verpakt dat het extra lang vers blijft. Dat is pas echt genieten als afscheidscadeautje voor de juf!.


19: Schooldagplanner

Schooldagplanner

Juffen en meesters moeten heel wat onthouden. Een schooldagplanner geeft ze een handig overzicht op alle taakjes van de dag en week. Van de vrolijke kleurtjes worden ze ook meteen blij en goedgezind.

Verras je juf of meester met een praktisch afscheidscadeautje dat ze meteen kunnen gebruiken wanneer het nieuwe schooljaar er is. Zo heeft de juf of meester een blijvende herinnering aan jou.


Nog niet gevonden wat je zocht?

Bekijk meer cadeau inspiratie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *