19 Heilige communie cadeau ideeën

communie cadeau

Ben je op zoek naar een goed communie cadeau? Je bent precies op de goede plek beland, omdat we 19 cadeau ideeën voor de heilige communie voor je hebben. Dit feest is een belangrijk moment in Rooms-Katholieke kringen en daar hoort natuurlijk een mooi cadeau bij.

We hebben verschillende communie cadeaus voor je gevonden, die we in vier categorieën hebben opgedeeld. Zo kun je snel vinden wat het beste idee voor jou is.

Wat geef je voor een communie of lentefeest?

Omdat het een speciaal moment is, is het altijd goed om een communie cadeau met een bijzondere boodschap te geven. Dit kan bijvoorbeeld een sieraad zijn, of een boekje.

Ieder kado is trouwens geschikt voor zowel de communie als een lentefeest. Allebei zijn het bijzondere momenten, waar een tafel vol prachtige geschenken bij past.

19 Communie cadeaus met een bijzondere boodschap

We beginnen met de communie cadeautjes met een bijzondere boodschap. Zoals gezegd is het een bijzondere gelegenheid, waar een kado met een betekenis bij past. Dit zijn vijf goede voorbeelden.

1: Giftset gefeliciteerd met je communie

Het eerste communie cadeau is de Greeting Box. Er zit een leuke verrassing in de box en een kaartje waar een persoonlijke boodschap op kan worden geschreven.

Wat er precies in de Greeting Box zit, is trouwens niet duidelijk. De makers kunnen geen garanties geven over de inhoud. Dat maakt het eigenlijk wel zo leuk. Misschien zit er wel geld in, of een klein sieraad.


2: Communieketting

Deze ketting is een mooi aandenken aan de eerste communie. Aan de ketting van Charme Bijoux zit een hanger met een herinnering aan ‘the first holy commune’.

De ketting is 45 centimeter lang en de hanger 22 centimeter. Het cadeau is van metaal en ook geschikt voor een lentefeest voor een kind van 7 jaar.


3: Mijn communie-album

Mijn communie-album is een blijvende herinnering aan de communie, maar heel iets anders dan een fotoalbum. In het kleurrijke boek staan Bijbelverhalen, die worden afgewisseld met gedichten en gebeden.

Natuurlijk is er ook ruimte voor foto’s, tekeningen of mooie woorden. Het is een van de mooiste communie cadeaus, vanwege de afwisseling in het album.


4: Sterrenhemel lampje 

Dit communie cadeau is niet specifiek voor de communie gemaakt, maar is er wel zeer geschikt voor. Het is een zogenoemd projector nachtlampje. De sterren en de maan worden geprojecteerd in verschillende kleuren.

Dit lampje is perfect voor kinderen die moeite hebben om in slaap te vallen. Onder de sterrenhemel wordt je kind rustig. En de link naar God is natuurlijk snel gelegd.


5: Boekje: heb jij wel door hoe gelukkig je bent?

In dit boek staan wijze woorden van een oude man, die heel duidelijk aan kinderen worden uitgelegd. De communie is een moment waarop er meer nagedacht gaat worden over het leven.

Dit boekje gaat over optimisme. Het is onderdeel van de bekende Dr. Seuss-collectie. Er staat vrolijke, ritmische rijm in, gecombineerd met karakteristieke illustraties.


Eerste communie cadeau

Het is tijd voor vijf ideeën die heel geschikt zijn voor de eerste communie. Dit zijn cadeaus die perfect zijn voor wat jongere kinderen, en natuurlijk ook voor een lentefeest van iemand van 7 jaar.

6: Totum junior dino

Totum biedt deze knutselset voor de mooiste dinosaurus creaties aan. Het is een complete set, waar een kind wel even zoet mee is. Er kunnen vier technieken worden geleerd: stempelen, kleuren, gipsgieten en verven.

Het is niet alleen leuk, maar ook goed voor de motoriek, concentratie en de fantasie en creativiteit. Ideaal voor een communie of lentefeest, maar ook als je kleine cadeaus voor hem zoekt.


7: Totum diamond painting

Ook Diamond Painting is van Totum. En hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde als voor de dino-set. Het is goed voor de ontwikkeling van de motoriek en voor de creativiteit.

Met deze set kunnen armbandjes worden gemaakt en diamond painting kaarten worden versierd. Ze kunnen worden opgestuurd met de bijgeleverde envelopjes. Andere leuke kleinigheidjes voor haar, kun je hier bekijken.


8: Communie ballon 

Communie cadeautjes hoeven niet ingewikkeld te zijn. Deze ballon is daar een voorbeeld van. Op de ballon staat een mooie felicitatie voor de eerste communie.

De folieballon kan gevuld worden met lucht en helium. Om hem te laten zweven, moet hij gevuld worden met helium. Omdat de ballon van folie is gemaakt, mag hij niet worden opgeblazen met een ballon.


9: Washimals cadeauset

De Washimals zijn de ideale maatjes om een middag mee te spelen. En dat hoeft zeker niet bij één middag te blijven. De Crayola Washimal Reuzenrad set neemt het kind en de dieren mee naar het pretpark.

De Washimals kunnen keer op keer worden ingekleurd. Er zitten vijf dieren in de set: een koe, kip, kat, hond en een ezel. Ze kunnen in acht kleuren worden versierd.


10: Leesboekje eerste communie

Om de belangrijke dag in het leven van een kind niet te vergeten, is dit mooie boekje gemaakt. Er staan bekende christelijke gebeden in. De knutseltips maken van de communie een nog groter feestje.

Dit is dan ook een ideaal geschenk voor deze gelegenheid. Het boekje heeft 36 pagina’s en kan steeds weer opnieuw worden (voor)gelezen.


Communie cadeau meter en peter

Voor een meter en peter is de communie net zo belangrijk als voor het kind en de ouders. Hieronder vind je dan ook vijf keer een communie cadeau voor de meter en peter.

11: Katholieke goudkleurige ketting

Deze prachtige gouden ketting van de heilige Christoffel is mooi om als meter en peter te geven. De ketting is gemaakt van roestvrijstaal, maar heeft een mooie gouden kleur.

De ketting zorgt voor bescherming. Het is een goede manier om een herinnering voor de communie te kopen. Symbolische cadeaus voor kracht passen namelijk prima bij dit bijzondere moment.


12: Rood houten armband

Deze armband is niet van goud, maar van hout. Dat is helemaal geen probleem. Sterker nog, het geeft de armband precies de goede uitstraling. Op elk bedeltje staat een willekeurige christelijke afbeelding.

Als je naar de armband kijkt, voel je meteen de sfeer van vroeger. Voor de meelezende moeders: de rood houten kleur past bij vrijwel elk kledingstuk.


13: Pioenrozen met rituals

Voor de communie van een petekind kan er ook een bos bloemen worden gekocht. Deze set is nog meer dan dat. In het pakket zit naast de pioenrozen een shower foam van Rituals.

Behalve als communie cadeau van een meter of peter is deze set ook ideaal om te geven aan volwassenen, voor allerlei gelegenheden. 


14: Janzen geurkaars

Met de geurkaars van Janzen kan de sfeer van de heilige communie thuis worden herhaald. De geurkaarsen hebben een lekker, maar niet overheersend aroma. Je wordt er helemaal rustig van.

Deze kaars is niet alleen voor de jongste kinderen een geschikt cadeau. Als je iets zoekt voor iemand van 12 jaar, komt dit cadeau misschien nog wel beter tot zijn recht.


15: Buitenkussen jij bent mijn liever dan lief

Na de communie is je petekind waarschijnlijk doodmoe. Daar past dit cadeau goed bij. PilowMonkey heeft het kussen van een mooie opdruk voorzien.

Officieel is het een kussen voor in de tuin, maar het kan ook op bed worden gebruikt. In ieder geval wordt het kussen beschermd voor zonnestralen, omdat het gemaakt is van polyester.


Communie cadeaus van de ouders

We sluiten af met de communie cadeaus voor ouders. Je kunt van alles aan je kinderen geven. Geld is hier een voorbeeld van, maar tussen de 5 euro cadeautjes ga je ook zeker wat tegenkomen. Wij hebben deze vier cadeaus voor je uitgekozen.

16: Bidprentje met medaille

Een mooi cadeau om te geven is dit bidprentje. Links is een foto te zien en rechts een mooi gebedje dat speciaal voor de eerste communie is gemaakt.

Het leuke is dat er een apart bidprentje voor jongens en voor meisjes is. Op ieder forum voor communies lees je terug dat deze cadeaus erg populair zijn.


17: Zilverdoosje communie

In dit verzilverde doosje kunnen herinneringen aan de communie worden gestopt. Zo is er in het deksel ruimte voor een foto. Op het deksel is ook een kelk te zien. Het doosje is verzilverd en gelakt, waardoor poetsen niet nodig is.

Je kunt het doosje niet alleen voor de communie kopen, maar ook voor het Vormsel. In Nederland moet een kind dan minimaal 12 jaar oud zijn.


18: Ketting met kruis

Deze ketting met kruis is een perfect communie cadeau. De hanger in de vorm van een kruis is gemaakt van sterling zilver en bezaaid met Swarovski kristallen. De ketting schittert om de nek van de drager.

De hanger weegt maar drie gram, waardoor het comfortabel is om te dragen. Ook is de hanger verstelbaar, zodat je zoon of dochter er lang plezier aan gaat beleven.


19: Spaarpot gepersonaliseerd 

En tot slot deze toffe spaarpot. Het is een spaarpot van ongeveer 25 centimeter hoog, die gepersonaliseerd kan worden met een naam. Langs de achterkant wordt de spaarpot geopend, door met enkele schroefjes de rugplaat te verwijderen.

Het leuke aan de spaarpot is het ontwerp. En uiteraard dat er een mooi bedrag in kan worden gespaard. Veel kinderen krijgen geld bij hun eerste communie, dus dat kunnen ze gelijk in hun spaarpot doen!


Bekijk meer cadeau inspiratie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *