25x Leuke verrassing 50 jaar | Origineel idee voor 50e verjaardag

Ken je iemand die binnenkort 50 jaar wordt? Dan moet je natuurlijk een feest geven of een leuke verrassing voor 50 jaar bedenken. Dit is is immers een bijzondere verjaardag en die moet gevierd worden met slingers, familie en uiteraard een Sarah of Abraham pop. Je kunt de jarige verrassen met een verjaardagsfeest of met een origineel cadeau.

Weet je niet precies waar je een 50 jarige mee kan verrassen of blij mee maken? Er zijn zeker wel voldoende leuke cadeau ideeën voor iemand die Abraham of Sarah heeft gezien: in onze lijst vind je er al heel wat!

Lees ook: Overlevingspakket 50 jarige vrouw

25 geweldige cadeaus voor 50 jarige

In onderstaande lijst vindt je een leuke verrassing voor 50 jaar. Als je niet weet wat je een 50 jarige kan geven, kan je de jarige job vaak een groot plezier doen met iets verrassend, iets bijzonders of iets waarbij je vooral tijd geeft, zoals een gezellig familie-uitje of een uitstap met de kleinkinderen. Iets om lekker uit te pakken scoort natuurlijk ook altijd, dus bekijk daarom onze lijst voor de leukste cadeaus voor Abraham of Sarah!

1: Kenniskwartet voor iedereen vanaf 50 jaar

Mijn eerste 18 jaar is hét kwartetspel vol met oh ja!-momenten. Herbeleef alle hoogtepunten uit jouw jeugd en test je kennis van toen. Zo beleef je de meest spraakmakende momenten uit de eerste 18 jaar van jouw leven opnieuw. Dit spel is speciaal voor mensen die zijn geboren in 1974. Een perfecte verassing voor een 50 jarige!

Weet jij de antwoorden op de vragen over hits, films en tv-programma’s uit de eerste 18 jaar van jouw leven? Hoe was de mode toen en welke sporthelden zijn je bijgebleven? En deed jij ook mee aan alle rages? Verzamel zoveel mogelijk kwartetten en win het spel.


2: Indoor camera

Een Sarah pop of een Abraham pop zijn klassiekers, maar als je een origineel cadeau zoekt voor een 50 jarige kan je ze met dit cadeau vast verrassen. Het is een makkelijk op te zetten ding, dus hij of zij hoeft niet technisch aangelegd te zijn.

Een indoor camera kan de 50 jarige gebruiken als beveiliging, bijvoorbeeld vanop vakantie, maar ook als babyfoon voor de kleinkinderen of om te kijken wat de huisdieren uitspoken wanneer je aan het werk bent.


3: Reisboek

Wanneer de 50ste verjaardag achter de rug is, zullen sommige mensen al aan hun pensioen beginnen te denken. Maar sommigen zijn daar nog helemaal niet aan toe en voelen zich nog in de fleur van hun leven. Een reisboek is in beide gevallen een heel leuk cadeau.

Met dit boek kan de ontvanger heel wat reizen plannen waar geen vliegtuig bij aan te pas komt. Met de trein, fiets of zelfs kajak kan elke 50 jarige genieten van steden, natuurwonderen en evenementen. Een erg leuk cadeau voor de 50 jarige die graag reist.


4: Opblaaspop Sarah of Abraham

Heb je een surprise party gepland voor een 50 jarige? Dan hoort daar natuurlijk een pop bij! Een opblaasbare pop kan je hergebruiken: leuk voor een later feest. De pop is bovendien uniseks (je krijgt een witte pop), dus je kan ze aankleden als Sarah voor een 50 jarige vrouw, of Abraham voor een 50 jarige man.

Deze verrassing voor 50 jaar laat gelijk de hele buurt weten dat er iemand jarig is en deze bijzondere leeftijd heeft bereikt.! Als je van plan bent de jarige in het zonnetje te zetten met een groot feest, is zo’n pop dus een heel leuk idee.


5: Retro radio

Hoewel een 50 jarige nog niet zò oud is dat hij spontaan nostalgisch wordt bij het zien van deze radio, is dit toch een erg leuk cadeau. De retro look is erg cool en leuk is dat de radio allesbehalve ingewikkeld is. Ken je een (bijna) 50-jarige die wel eens zucht dat alles vroeger veel simpeler was, dan is dit misschien wel het perfecte cadeau.

Het is een makkelijk bedienbaar toestel met prachtige klanken: een leuke verrassing voor iemand die dagelijks naar de radio luistert en dat snel en zonder gedoe wil kunnen.


6: Bonsaiboompje

Ken je iemand van 50 jaar die houdt van tuinieren? Dan is een bonsaiboom een goed cadeau idee. Deze bonsai is 8 jaar oud en krijg je inclusief Japanse keramieken pot. Een bonsai boompje is een makkelijk te verzorgen plant. Je krijgt er een boekje met tips bij, zodat dit de start kan zijn van een nieuwe hobby.

Dit is een leuk cadeau voor mensen met groene vingers, maar ook voor wie minder tijd heeft. Het verzorgen van de bonsai vraagt maar enkele minuten per dag en is ook erg ontspannend.


7: Melkopschuimer

Wanneer je 50 jaar bent, slaap je niet altijd zo goed meer als in je jongere jaren. Een kopje koffie hoort er vaak bij om de dag goed te beginnen. Met een melkopschuimer kan de ontvanger een bakkie troost maken zoals een echte barista.

Natuurlijk kan je een melkopschuimer ook gebruiken om een glaasje warme melk te maken. Met het lekkere melkschuim kan je ook een kop warme chocolademelk versieren. Als je dus een cadeau wil geven aan iemand van 50 jaar die een goede kop koffie wel weet te appreciëren, is dit een originele optie voor de jarige job.


8: Fitnessmat

Heb je weinig ideeën wat je iemand van 50 jaar kan geven als cadeau? Een van onze leukste tips is om ze je tijd te schenken. Ga samen met die Sarah of Abraham wat leuks doen, bijvoorbeeld samen fitnessen! Alleen sporten is snel saai, maar met twee vliegt de tijd voorbij.

Geef ze een fitnessmat zoals deze en voeg een persoonlijke boodschap toe voor een echt origineel cadeau. Meer bewegen wordt zo een waar feestje onder vrienden.


9: Schort

50 jaar is een belangrijke gebeurtenis in het leven van elke vrouw en man. Natuurlijk wil jij dat vieren met een origineel cadeau. Een schort met een toffe opdruk is een nuttig cadeau met een persoonlijke toets. Dit is daarom een erg leuk cadeau voor een 50 jarige man of vrouw.

Misschien weet jij niet goed wat je iemand van 50 jarige leeftijd kan geven? Bijvoorbeeld omdat je hem of haar niet goed kent? Dan zit je met dit cadeau op het goede spoor, want je kunt ze zo iets praktisch en toch bijzonders geven.


10: Boek met spirituele wijsheid

Rond de 50e verjaardag of wanneer ze de leeftijd van 50 jaar bereiken, gaan heel wat mensen reflecteren over hun leven. Een mooi en origineel cadeau is dan deze bestseller over het vinden van rust in een steeds drukker wordende wereld.

Zo kun jij een verschil maken in het leven van de jarige door ze te verrassen met een warm en lief geschenk, iets wat ze ongetwijfeld zullen waarderen. Een leuke verrassing voor 50 jaar waar ze nog lang van kunnen genieten.


11: Cocktailshaker

Ook iemand van 50 jaar houdt nog wel van een feestje! Ken jij een 50 jarige man of vrouw die graag met vrienden samenkomt en van een glaasje kan genieten? Een cocktailshaker is dan een leuk cadeau waar de jarige job vast erg blij mee zal zijn.

Dit is een complete set inclusief inspiratieboekje, zodat de ontvanger de lekkerste cocktails kan maken. De jarige zal je vast bedanken met een heerlijk zelfgemaakte cocktail. Een super leuke verrassing voor 50 jaar en een grappig cadeau voor mannen en vrouwen!


12: Schilderen op nummer

Sommige mensen willen rond hun 50ste verjaardag wel eens een nieuwe hobby uitproberen. Schilderen is een creatieve uitlaatklep, maar als beginner denk je misschien gauw dat je niet goed genoeg kan tekenen. Schilderen op nummer kan dan een leuk idee zijn.

Deze set is compleet met verf, kwasten en zelfs een frame. Zo vormt het een origineel cadeau waar je iemand van elke leeftijd wel een plezier mee kan doen.


13: Decoratie verjaardag 50 jaar

50 jaar is een leeftijd die je moet vieren! Haal die Abraham of Sarah pop dus maar boven om die 50ste verjaardag niet zomaar voorbij te laten gaan. Als je een feest hebt gepland, kan decoratie niet ontbreken. Met deze leuke goud en zwarte ballonnen, slingers en leuke fotoprops maken jij, de jarige en alle vrienden er een feest van om nooit meer te vergeten.

Natuurlijk kan deze decoratie meteen ook je cadeau voor de jarige zijn, maar je kan ook de Abraham of Sarah extra in de verf zetten met een ander origineel cadeau van onze lijst. Het organiseren van een feestje is een leuke verrassing voor 50 jaar die hem of haar altijd bij zal blijven.


14: Textielverf

Een leuk cadeau voor een 50 jarige vrouw kan nieuwe kleding zijn. Maar misschien heeft de Sarah al een lievelingsstuk dat ze erg graag draagt, maar dat helemaal vaal geworden is. Dan kan je haar een bijzonder en origineel cadeau geven met deze textielverf.

Daarmee kan ze haar lievelingstrui of -broek helemaal in zijn originele staat herstellen, zodat ze het nog jaren kan dragen (wie weet, misschien wel 50 jaar!).


15: Massagekussen

Massages zijn altijd fijn om te krijgen! Je kan ze wel cadeau geven door zelf de handen uit de mouwen te steken of door een cadeaubon te schenken, maar nog beter is een massagekussen. Zo kan de ontvanger altijd en overal een deugddoende massage krijgen.

Dit kussen heeft ook een warmtefunctie, waardoor het ook helpt bij pijnlijke en stijve spieren. We kennen weinig 50 jarigen die hier niet blij mee zouden zijn.


16: Ovenhandschoen

Het geheim voor een perfect cadeau? Geef iets nuttigs, maar geef het een persoonlijke touch. Deze ovenhandschoen is een perfect voorbeeld. Een ovenwant komt immers altijd wel van pas. Met de leuke boodschap “verjaardag 50 jaar” krijgt het een unieke toets.

Dit is een cadeau dat zowel voor Abraham als Sarah geschikt is. Ken je iemand die veel tijd in de keuken doorbrengt of houdt van bakken? Dan kun je ze met deze handschoen zeker verrassen.


17: Fitness-set

Zowel we al zeiden, is het ook voor vijftigers belangrijk regelmatig te bewegen. Sommige oefeningen of sporten worden te intens voor wat oudere gewrichten. Een rustige sport zoals yoga en fitness, die je op je eigen tempo kan beoefenen, is de beste keuze.

Met deze fitness-set geef je iemand van 50 jaar niet alleen een origineel cadeau, maar ook een soepeler en gezonder lichaam. Dit is een geschikt cadeau voor 50 jarige sportievelingen, maar ook beginners.


18: Slimme deurbel

De meeste mensen van 50 jaar hebben alles wat ze maar kunnen wensen. Technologische snufjes of gadgets zijn daarom vaak een goed cadeau. Deze slimme deurbel met camera is een origineel cadeau voor een 50 jarige die niets op het verlanglijstje heeft staan.

Zeker voor wie wat ouder wordt, is een slimme deurbel handig: je kan altijd zien wie voor de deur staat en communiceren zonder dat je de deur hoeft te openen. Perfect voor wanneer je een mooi en doordacht cadeau zoekt voor 50 jarige familie.


19: Geschenkset Rituals

Een vrouw van 50 jaar kan je ongetwijfeld blij maken met een moment voor zichzelf. Tijd doorbrengen met de familie is erg leuk, maar soms is even alleen zijn voor wat me-time nog veel leuker. Zeker na een feestje voor een 50ste verjaardag kan een moment van verwenning deugd doen.

Deze geschenkset met producten voor het lichaam bevat ook een geurkaars, voor een heerlijk ontspannende verrassing. Dit is een leuk cadeau voor bijvoorbeeld je moeder, tante of vriendin.


20: Serveerplank

Ken je iemand van 50 jaar die graag leuke avonden met familie of vrienden doorbrengt, dan is een serveerplank een goed cadeau idee. De ontvanger kan er kaas, tapas of lekkere hapjes op presenteren. Voor een 50e verjaardag is het altijd fijn dat het cadeau een persoonlijke toets heeft.

Deze serveerplank heeft een grappig opschrift, waardoor het echt een origineel cadeau wordt. Elke samenkomst met geliefden wordt zo een waar feest.


21: Modelbouw

De meeste vijftigers hebben al kleinkinderen en brengen er graag samen tijd mee door. Knikkeren is geen hippe hobby meer zoals dat vroeger was, maar met deze leuke 3D-puzzel geef je het een nieuwe impuls. Het puzzelen zelf is bovendien erg leuk voor de jarige om samen met de kleinkinderen te doen.

Eenmaal in elkaar geknutseld houdt de jarige er een leuke herinnering aan over en het kleinkind een coole 3D-knikkerbaan. Deze leuke verrassing voor 50 jaar maakt dus meerdere leden van de familie gelukkig.


22: Wafelijzer

Wafels op zondagmiddag? Klinkt heerlijk gezellig! Sommige cadeaus zijn alleen voor de jarige, maar andere zijn voor de hele familie om van te genieten. Ken je een vijftiger die niets liever doet dan kokkerellen voor de (klein)kinderen? Dan is een wafelijzer een mooi cadeau.

Je schenkt er immers meer dan een wafelijzer mee, maar ook heel wat leuke herinneringen. Spreek bijvoorbeeld één dag per maand af om samen met de jarige gezellig wafels te eten.


23: Kookboek

Niet iedereen vindt koken fijn om te doen. Het kan al snel een hele klus zijn. Een kookboek met snelle en makkelijke, maar toch gezonde recepten is in dat geval een goed cadeau idee. Dit kookboek bevat 75 recepten die voor iedereen haalbaar zijn.

Ken je een vijftiger voor wie het allemaal wat sneller en gezonder mag in de keuken? Zelfs ontbijt en lunch maak je snel in de oven volgens dit kookboek. Een origineel en verrassend cadeau idee voor iemand die snel, gezond en lekker wil koken.


24: Wake up light

Gadgets vormen leuke cadeaus omdat ze vaak het leven net wat makkelijker maken. Dat geldt ook voor deze wake up light. Het is zoveel leuker om op een rustige, natuurlijke manier gewekt te worden dan door een krijsende wekker.

Omdat mensen van 50 jaar meestal niet meer zo fantastisch slapen, is dit voor iedereen rond die leeftijd een heel fijn cadeau.


25: Abraham beeld

Een cadeau voor een echte Abraham! Dit grappige beeld is een leuk alternatief voor een Abraham pop of zelfs een tuinkabouter. Het is daardoor perfect wanneer je een man die vijftig wordt een leuke verrassing voor 50 jaar wilt geven.

Dit is dan wel een grappig cadeau, het is ook echt wel een mooi beeld dat die belangrijke mijlpaal in de verf zet en een prachtige en blijvende herinnering vormt voor de jarige.


Nog geen leuke verrassing voor 50 jaar gevonden?

Bekijk meer cadeau inspiratie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *