21x Symbolisch kado voor de vriendschap ideetjes

symbolisch kado vriendschap.

Tegen een goede vriendschap kan maar weinig op. Het is iemand bij wie je altijd terecht kunt. Voor goede gesprekken, om te lachen of juist samen te huilen. En jullie kunnen elkaar verwennen met een symbolisch kado voor de vriendschap.

Wat goede cadeau ideeën zijn, vertellen we je in deze blog. Bij een symbolisch cadeau voor de vriendschap is er veel mogelijk. Iedere vriendschap is anders, net zoals ieder mens anders is. Daar hebben we natuurlijk rekening mee gehouden, zodat je straks perfect weet wat je jouw vriend gaat geven.

Wat is een leuk cadeau als symbool voor de vriendschap?

Het leuke van een cadeau als symbool voor de vriendschap is de variatie. Deels gaat het natuurlijk om het gebaar. Wat in de verpakking zit doet de rest. Je kunt iets moois kopen voor in huis. Iets voor aan de muur bijvoorbeeld, waardoor de vriendschap altijd aanwezig is.

Een persoonlijk cadeau doet het ook altijd goed. En vergeet de sieraden niet. Beste vrienden en vriendinnen kunnen bijvoorbeeld dezelfde ring of ketting dragen, zodat ze altijd bij elkaar zijn. Een vriendschap beeldje is ook altijd mooi.

21 Bedankt voor de vriendschap cadeau tips

We hebben 21 tips voor je, die we in vier categorieën hebben opgedeeld. Straks kijken we nog naar de tips voor mannen, vrouwen en de liefde. Maar we beginnen met de, om het zo te noemen, algemene symbolisch kado voor de vriendschap tips.

1: Tekstbord: Lieve jij

Dit tekstbord is een mooie manier om een symbolisch kado voor liefde en vriendschap te geven. Het bord kan overal worden neergezet of opgehangen. Op de veranda is een mooie plek, of in de keuken.

Op het houten tekstbord staat ‘Lieve jij’, met daaronder een prachtig gedicht over de waarde van liefde en vriendschap. Het bord is 40 bij 30 centimeter groot. Dit is een van de mooiste cadeaus voor een beste vriendin.


2: Yin Yang ketting 

De Ying Yang ketting bestaat uit twee delen en is het ultieme symbool voor vriendschap. De kettingen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en hartstikke leuk om te dragen. Ze hebben precies de goede afmeting.

De kettingen hebben een gouden kleur. Je koopt twee kettinkjes, waarna jullie er allebei eentje gaan dragen. Dit symbolisch cadeau voor vriendschap is erg populair.


3: Rijmwoorden : een handjevol vriendschap

Dit is een prachtig klein cadeau om vriendschap te vieren. In het boekje staan rijmwoorden die je iedere keer weer raken. Liz is More schrijft en deelt teksten en gedichten uit het hart. Ze is actief op social media en heeft de mooiste rijmwoorden gebundeld.

De warme woorden zorgen voor herkenning en een nog sterkere vriendschap. Als je kleinigheidjes voor haar zoekt, of voor hem, mag dit boekje zeker op je lijstje.


4: Mijn recepten zooi

Mijn receptenzooi is een opmerkelijke titel voor een boek. Opmerkelijk kan dit boek zeker genoemd worden. Je kunt er een persoonlijk cadeau van maken, door je lekkerste recepten op te schrijven.

Dit is dan ook een mooi symbolisch cadeau voor bij een nieuw huis. De 156 pagina’s zijn nog blanco, waardoor je er allerlei recepten in kunt schrijven. En er is uiteraard ook ruimte om de mooiste momenten uit jullie vriendschap vast te leggen.


5: Complimentenkaartjes

De complimentenkaartjes zitten vol vriendschap symbolen. Op de kaartjes staan mooie, korte teksten. ‘Ik geloof in jou’ is een voorbeeld, net als ‘You’re awesome’.

Het zijn 25 complimentenkaartjes, waar iedere dierbare blij mee is. De positieve teksten zijn een mooi steuntje in de rug tijdens momenten waarbij het even niet vanzelf gaat. En daar heb je vrienden voor!


6: Cadeauset: wat ben ik blij met een mafkees zoals jij

De cadeauset is leuk om aan iedere mafkees (lees: goede vriend) te geven. Er zit een tekstbordje in waarop de mafkees wordt bedankt voor wie hij of zij is. In de set vind je ook een glas of serveerplank met een eigen tekst.

Er zijn diverse variaties mogelijk. Als symbolisch cadeau voor de vriendschap is het zowel ontroerend als grappig.


Symbolisch kado voor de vriendschap: Man

De meeste ideeën uit deze lijst zijn unisex. Toch zijn er cadeaus die meer geschikt zijn voor mannen of vrouwen. Hieronder vind je vijf keer een uitstekend vriendschap cadeau voor een man.

7: Beste vriendenboek voor volwassenen

Het beste vriendenboek voor volwassenen is een erg veelzijdig cadeau. Er staat namelijk van alles in. Interessante vragen bijvoorbeeld. Maar er wordt ook een beroep gedaan op de tekenskills van de lezer.

En de grappige dilemma’s laten je beste vriend ongetwijfeld lachen. Het is waardevol om te hebben, zowel nu als later. Tussen de kleine cadeaus voor hem mag dit beste vriendenboek niet ontbreken.


8: Luxe whiskey karafset (Beste vriend ter wereld(bol)

De karafset is eigenlijk één groot symbool voor vriendschap. De fles heeft namelijk de vorm van een wereldbol. Dit is dan ook een ideaal cadeau voor een beste vriend ter wereld(bol).

De luxe en chique uitstraling mag er zijn. Dit wordt afgemaakt door het met de hand geblazen glas met unieke details. Het perfecte cadeau voor een whisky liefhebber en een goede vriend.


9: Slaapmasker met speakers

Dit vriendschap cadeau voor een man komt waarschijnlijk niet als eerste in je op. Toch is het een mooi en praktisch cadeau om te geven. Slaapproblemen zijn verleden tijd met dit masker.

Het laat geen licht en geluid door. Het slimme slaapmasker is namelijk uitgerust met speakers. Voor het slapengaan wordt er genoten van ontspannende geluiden. Je krijgt bijna zin om naar bed te gaan.


10: Stoer douche geschenkverpakkingsset

Als je dit cadeaupakket ziet, weet je eigenlijk meteen dat het goed is. De overgrote meerderheid van de mannen houdt van bier. Maar stiekem houden mannen nog meer van uiterlijke verzorging.

Dit cadeaupakket heeft namelijk niks met bier te maken, maar met verzorging en lekkere geurtjes. Er zit onder meer scheerbalsem, gezichtscrème en shampoo in de set. Het is verpakt in dit leuke krat.


11: Boeddha natuursteenarmband

Met de Boeddha natuursteenarmband koop je een mooie accessoire die ook kracht geeft. Je laat aan je vriend zien dat je altijd aan hem denkt en bij hem bent.

De armband heeft een trendy uitstraling en past bij vrijwel elke kledingstijl. Het geeft zijn outfit net dat beetje extra. Daarnaast is het een mooi symbolisch cadeau voor kracht.


Symbolisch cadeau voor de vriendschap: Vrouw

We hebben vijf cadeaus voor mannen bekeken, dan mogen de vrouwen natuurlijk niet achterblijven. Ook voor hen zijn er veel mooie symbolische cadeaus voor liefde en vriendschap te vinden. Deze vijf hebben we geselecteerd.

12: Zakje geluk 

Het eerste vriendschap cadeau voor een vrouw is een zakje vol geluk. De edelsteen aventurijn zit in het zakje. Dit staat voor geluk, optimisme en levenslust. In het zakje zit een uitgebreide omschrijving van de steen.

Het is een echte geluksbrenger, op alle vlakken. Aventurijn staat voor een goede gezondheid, rijkdom en liefde. En niet te vergeten vriendschap, maar dat hebben jullie al. 


13: Vriendschapsarmbandjes

Deze vriendschap symbolen gaan jullie allebei dragen. Met de armbanden laten jullie zien oprechte vriendschap en liefde voor elkaar te voelen. De zwarte bandjes hebben in het midden twee goudkleurige hartjes.

Als je het even moeilijk hebt, kijk je naar de armband en voel je de steun van je vriendin. Je kunt deze set ook kopen als je een vriendschap cadeau voor een kind zoekt.


14: Doosje wenskaarten

Liz is More heeft dit warme vriendschap cadeau voor een beste vriendin gemaakt. Het doosje zit vol met wenskaarten die rust geven en troost bieden. Ook zorgt het voor een boost van het zelfvertrouwen.

De wenskaarten weten iedere keer weer te verrassen. Liz is More heeft ruim 40.000 volgers op sociale media. Haar mooiste teksten zijn gebruikt om diverse vriendschap cadeaus te maken.


15: Vriendinnenboek voor volwassenen

Heb je je vriendinnenboek van vroeger nog? Wat was het leuk hè! Het is ook hartstikke leuk om een vriendinnenboek voor volwassenen te geven. Het is wat uitgebreider dan vroeger. Iedere vriendin krijgt 6 pagina’s om van alles op te schrijven.

In het boek is ruimte voor 10 vriendinnen. Zoek je originele bedankt cadeaus? Dan is dit een prima idee. Dit symbolisch kado voor de vriendschap is ook nog een nostalgisch, iedereen word vrolijk aan de gedachte dat je vroeger jouw vriendenboekje rond liet gaan in de klas.


16: Vriendin van goud

Een klein cadeautje om de vriendschap met je beste vriendin te vieren. Dat is dit goudkleurige zakje. In het zakje zit een stukje zeep. Het zakje met bijbehorend label is minstens net zo leuk.

Het is een kleine zak met goud, voor een vriendin van goud. Symbolischer gaat het niet worden. Zeker niet omdat je er nog een persoonlijke tekst aan kunt toevoegen. Dit is het perfecte vriendschap cadeau voor een beste vriendin.


Symbolisch kado voor de liefde

Vriendschap en liefde zitten dicht bij elkaar. En het mooie is dat het een het ander niet hoeft uit te sluiten. Hieronder vind je vijf keer een schitterend symbolisch kado voor liefde. Voor nog meer inspiratie kun je naar vier de liefde cadeaus kijken.

17: Doosje vol liefde

We beginnen met dit houten doosje vol liefde. Er zitten kleine rozenkwarts steentjes in. In het doosje zit ook een beschrijving van de werking van de steentjes. De rozenkwarts staat voor liefde, harmonie en kracht.

Je kunt dit doosje geven als vriendschap cadeau aan een vrouw. Ook mannen doe je trouwens een plezier met dit doosje vol liefde. En als vriendschap cadeau aan een kind is het ook een prima idee. 


18: Koppelarmband

Een cadeau waarmee je de liefde voor een vriend of vriendin uit, hoeft helemaal niet duur te zijn. Deze koppelarmband is daar een mooi voorbeeld van. Het is zeker niet de duurste gouden armband, maar wel een armband met een grote symbolische waarde.

Als bedankt voor de vriendschap cadeau is dit dan ook een goede tip. Jullie dragen allebei een armband en voelen op elk moment steun en liefde van elkaar.


19: Vriendschap: woorden van wijsheid

Dit spel met quotes en vragen zetten jou en je vriend(in) aan het denken. Er staan mooie gezegdes in, die je op de belangrijkste zaken in het leven wijzen. Zo wordt uitgelegd hoe je ‘echt’ dankbaarheid kunt uiten.

Bedankt vriendschap cadeaus kunnen zeker een mooie boodschap met zich meedragen. Dit spel is daar een voorbeeld van. Door dit samen te spelen, groeien jullie nog dichter naar elkaar toe.


20: 100 dates krasposter

Dit kraslot betekent altijd prijs. En niet zoals op de kermis, waar je met een waterpistooltje naar huis gaat. Op de krasposter staan 100 dates. Kras een vakje open en laat je verrassen door wat jullie gaan doen.

Misschien is het wel een weekendje weg. Of iets totaal anders, zoals het maken van een vriendschap beeldje. Het verrassingselement is juist zo leuk aan dit cadeau.


21: Real love armbandset

En tot slot een symbolisch kado voor de vriendschap dat zowel voor vrienden als geliefden kan worden gekocht. De Real Love Armband Set bestaat uit twee zilverkleurige armbandjes waarop letterlijk jullie liefde voor elkaar staat.

Voor de vrouw is er een rose goudkleurig hartje, voor de man een hartje met een zwarte kleur. De armbanden zorgen voor steun, vriendschap en bovenal liefde.


Bekijk meer cadeau inspiratie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *