18x Een leuk kado voor oude mensen die alles al hebben

Twee oude mensen met een cadeau.

Welk kado koop je voor oude mensen die alles al hebben? Dat kan best ingewikkeld zijn. Om te beginnen zeggen ze vaak dat ze niks hoeven. En het klopt soms ook dat ze (bijna) alles al hebben. Gelukkig kan je ook een heel mooi cadeau voor ouderen kopen.

We zetten in dit artikel de 18 mooiste cadeaus voor oudere mensen die alles al (denken) te hebben op een rijtje. Er zit flink wat variatie in de cadeaus, zodat je bijvoorbeeld je opa en oma op een verrassende manier blij kunt maken.

Wat geef je oude mensen cadeau?

Bij een kado voor oude mensen die alles al hebben kom je al snel in de hoek van ontspanning en verzorging terecht. Dit kan je trouwens best breed nemen. In onze lijst staan cadeaus die zowel lichaam als geest ontspannen.

Een herinnering als cadeau voor ouderen is ook altijd geslaagd. Bij herinneringen kan je denken aan een mooie ingelijste foto. Of neem je opa en/of oma mee naar een mooi concert. Ze zullen het nooit meer vergeten.

Wat geef je aan mensen die alles al hebben?

Het bestaat natuurlijk niet dat iemand alles al heeft. Aan jou de mooie taak om die persoon te verrassen. En natuurlijk hoe je niet direct een (nieuwe) Ferrari te bestellen. Het zijn juist de kleinere cadeaus die verrassend zijn. Dit kan een herinnering zijn. Of een ervaring die jullie samen gaan beleven. Wij sommen 18 verassende en originele kado’s voor oude mensen die alles al hebben voor je op!

18 originele cadeaus voor ouderen

Hieronder kan je onze lijst met originele cadeaus voor ouderen bekijken. De meeste cadeaus zitten in de hoek van de verzorging en ontspanning. Er zitten zowel cadeaus voor oudere mannen als voor vrouwen tussen.

1: Uitzicht op planten 

Mooie rieten plantenbakken voor aan een balkon.

Dit kado voor ouderen die alles al hebben komt altijd van pas. Aan planten kan je immers nooit een gebrek hebben. Die planten passen perfect in deze handige plantenbak. De bak kan eenvoudig aan de reling van het balkon worden gehangen.

De plantenbak is gemaakt van lichtbruin rotan. Zo kunnen de ouderen het hele jaar door genieten van mooie planten. De bak is 60 centimeter breed en heeft een hoogte van 17,5 centimeter.


2: Puzzelplezier 

Een puzzelboekje met sudoko voor slechtzienden.

Puzzelen en oudere mensen lijkt hand in hand te gaan. Een van de meest populaire puzzelvormen is SUDOKU. Het komt uit Japan en kan op allerlei niveaus worden gespeeld. Dit is een grootletter SUDOKU, en daarmee een uitermate geschikt cadeau voor ouderen.

De witte achtergrond met grote zwarte letters en cijfers zorgt voor optimale leesbaarheid. Hiermee kan je opa, oma, vader of moeder wel even vooruit. Er kunnen ruim 120 puzzels worden gemaakt. Goed voor de ontspanning en voor de hersenen van ouderen.


3: Opgeschreven levenslessen 

Levenslessen van 100 jarigen.

Dit kado voor oude mensen die alles al hebben zet ze aan het denken. Journalist Marjon Bolwijn heeft levenslessen van mensen van 100 jaar opgeschreven. Wie kan er immers meer over het leven vertellen dan iemand die 100 jaar oud is geworden.

In het boek staan prachtige uitspraken van 100-jarigen. De lezer ontdekt waar het om gaat in het leven. Veel ouderen die dit boek hebben gelezen, staan daarna een stuk bewuster in het leven. Je hoeft overigens geen oudere te zijn om dit te krijgen. Als cadeau voor een moeder die alles heeft, komt dit boek ook zeker in aanmerking.


4: Uren borduren 

Een mooie borduurset met bloemen.

Als je ouder wordt, is het belangrijk om bezig te blijven. De hersenen moeten geprikkeld worden om optimaal te blijven functioneren. Dat geldt ook voor de spieren en gewrichten. Deze borduurset is het perfecte cadeau voor een oudere dame.

Met dit pakket van Happy Goods kan ze de mooiste creaties maken. In het pakket zitten onder meer drie voorbedrukte canvassen en allerlei voorgeselecteerde kleuren. Behalve dat het goed is voor spieren en gewrichten werkt borduren ook stressverlagend.


5: Warme voeten in huis 

Beige sloffen voor in huis met anti slip.

Oudere vrouwen hebben het vaak koud. Dat is met deze damespantoffels verleden tijd. De wollen binnenzool zorgt voor een hoop warmte. Daarnaast is de demping perfect, waardoor de sloffen comfortabel zijn om mee te lopen.

Als je een cadeau voor een 90-jarige vrouw zoekt, zijn de pantoffels van Travelin’ Outdoor een prima keuze. Ze zijn ontworpen in Nederland en houden de voeten heerlijk warm.


6: Niets meer vergeten agenda 

Een mooie agenda met bloemen.

Het is een misvatting om te denken dat oudere mensen een rustig leven hebben. Ze kunnen hele dagen bezig zijn. Naar de bingo, misschien ergens vrijwilligerswerk doen, en oppassen op de kleinkinderen hoort er tegenwoordig ook bij.

Deze agenda zorgt ervoor dat het overzicht behouden blijft. Het is een eenvoudige agenda, die gesierd is met een mooie voorkant. Ideaal voor opa’s en oma’s die nog best een druk leven hebben.


7: Zachte, warme badjas 

Een heerlijke zachte badjas in donker grijs.

Ontspannen is voor iedereen belangrijk, zeker ook voor oudere mensen. Daar kun je met dit cadeau voor ouderen prima op inspringen. De zachte en warme badjas is ideaal om te dragen nadat ze uit bad of de douche stappen.

Of wat te denken van een zondagochtend? Rustig wakker worden met een kop koffie en de krant. Deze polyester badjas is een van de betere cadeaus voor oude mannen.


8: Licht en geur in huis 

Geurkaars van woodwick.

Ondanks dat oudere mensen het nog flink druk kunnen hebben, zijn ze over het algemeen vaak thuis. Dankzij dit cadeau blijft het in huis heerlijk ruiken. Deze grote kaars van WoodWick zorgt voor licht en geur in huis.

Diverse aroma’s zitten in de geurkaars. Onder meer eucalyptus, kruidnagel en amber komen van de kaars af. Dit is het perfect cadeau voor een oma die van een lekkere geur in huis houdt.


9: Chique en warme handen

Luxe zwarte handschoenen.

Nooit meer koude handen. Welke oudere man wil dat nu niet? Met deze chique leren handschoenen hebben ze nooit meer koude handen. De handschoenen zijn gemaakt van schapenvacht, erg warm dus.

Dit is een van de meest populaire cadeaus voor oude mannen. De handschoenen zijn fleece gevoerd. Daardoor kunnen de vingers vrij worden bewogen, terwijl ze lekker warm blijven.


10: Een sjaal die elke outfit compleet maakt 

Een prachtige chique sjaal van satijn.

Dit cadeau voor een oudere dame is een prachtige sjaal die de kers op de taart van iedere outfit is. De dames sjaal heeft een gebloemd motief in de kleuren zwart en goud. Het is een langwerpig model, met een lengte van 185 centimeter.

De sjaal is gemaakt van polyester. Vanwege de kleuren is de sjaal met vrijwel iedere outfit te combineren. Het is zowel een accessoire als een kledingstuk dat voor wat extra warmte zorgt.


11: Zelfgemaakte wereldbol 

Een houten wereldbol die je als puzzel zelf in elkaar kan zetten.

Dit is echt een origineel kado voor oude mensen die alles al hebben. De lichtgevende wereldbol in klassieke stijl kan als nachtlamp worden gebruikt. Ook op een bureau komt de wereldbol perfect tot zijn recht.

Dit cadeau moet nog wel in elkaar worden gezet. Dat is heel eenvoudig en ook nog leuk en ontspannend om te doen. De wereldbol is voor ouderen een mooie herinnering aan de plaatsen waar ze in hun leven allemaal zijn geweest. Dit is ook een zeer geschikt pensioen cadeau voor ouderen.


12: Een luxe deken

Een mooie groene deken met een structuur erin.

Dankzij deze multifunctionele deken hebben ouderen het nooit meer koud. De sprei kan gebruikt worden als extra deken op bed. En op de bank kan je opa of oma zich lekker in de doek wikkelen.

De deken is gemaakt van polyester. Het voordeel van de sprei is dat deze zelfs na een wasbeurt als nieuw blijft. Het product vervormt niet en behoudt zijn kleur. Leuk om te geven aan een ouder koppel of als cadeau voor een 90-jarige vrouw.


13: Zuiverende planten

Een mooie kamerplant in een rieten mand.

Spathiphyllum is de ingewikkelde naam van deze exotische en fraai bloeiende plant. Een eenvoudigere naam is de lepelplant. Het grote voordeel van deze plant is dat er nauwelijks onderhoud nodig is.

De Spathiphyllum is namelijk afkomstig uit het Amazonegebied. De plant is goed bestand tegen een hoge luchtvochtigheid. Ben je op zoek naar een cadeau voor een oudere dame die van planten houdt? Grote kans dat je nu geslaagd bent!


14: Brieven om te lezen 

Een boek met brieven.

‘Wij schreeuwden omhelzingen’ is een verzameling van brieven die de bekende auteur Sjoerd Kuyper aan anderen heeft geschreven. Je leest wat hij aan zijn kinderen heeft geschreven, maar ook aan uitgevers, vrienden en collega’s.

De brieven zijn geschreven in het eerste jaar van de coronapandemie. Toen kon er alleen maar gecommuniceerd worden via papieren en digitale woorden. Zeker voor ouderen was dit een zware tijd. Dit boek zorgt voor een lach en een traan.


15: Genieten van vogels 

Een schattig vogelhuisje.

Een mooie tuin zorgt voor de nodige ontspanning. Een mooi vogelhuisje maakt het geheel af. Het Garden Spirit Vogelvoederhuisje is gemaakt voor tuinvogels. Omdat de ingangen zijn afgeschermd, kunnen er alleen kleine vogels in het huisje komen.

Het is een fraai ontwerp dat leuk is om naar te kijken. Wat vogelvoer strooien, een rustige plek zoeken en lekker genieten van vogels die op het huisje afkomen.


16: Schoon en fris gedoucht 

Een luxe giftset voor oudere mannen met heerlijk ruikende douche producten.

We hebben het in deze lijst al veel over ontspanning gehad. Daar helpt deze set voor in de badkamer zeker aan mee. Alles wat nodig is voor een frisse start van de dag zit erin. De geur is Grey 04, en is te gebruiken voor mannen en vrouwen.

Het is een aards parfum met hars en houtsnippers als fundament. Er zitten onder andere een deodorant spray, een douchegel en reisflacon in deze set.


17: Ontspannen met klassieke muziek 

Een cd voor ouderen met klassieke muziek.

Ontspannen kan natuurlijk ook op een andere manier. Bijvoorbeeld met deze cd met muziek van een van de beste componisten die de wereld ooit gekend heeft: Wolfgang Amadeus Mozart.

Veel ouderen zijn fan van klassieke muziek. Concertos For Flute & Har staat garant voor een kleine anderhalf uur luisterplezier. De luisteraar wordt meegenomen op de reis van Mozart.


18: Altijd verse koeken

Een mooie groene koektrommel met vogeltjes erop.

Een koekje bij opa en oma hoort erbij. Met dit groene bewaarblik blijven de koekjes altijd lekker vers. Op het koekblik zijn vogels afgebeeld. Het geheel is afgewerkt met gouden details.

Het blik past in vrijwel ieder interieur. Al gaat het voor een deel natuurlijk vooral om de inhoud van het koekblik. Dit kado voor oude mensen die alles al hebben is er een waar ze nog jarenlang plezier van beleven!


Bekijk meer cadeau inspiratie:

Wat geef je aan iemand die geen cadeau wil?

Het belangrijkste is om iets verrassends te geven. Dit kan een persoonlijke herinnering zijn. Of een product waarmee de persoon zich lekker kan verzorgen. Het hoeft niet iets groots te zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld genoeg kleine cadeautjes voor mannen die erg verrassend zijn.

Wat geef je opa en oma kado?

Opa en oma zeggen vaak dat ze niets hoeven. Stiekem is dat helemaal niet waar. Want ook zij vinden het leuk om verrast te worden. Een mooie ingelijste foto van de kleinkinderen is leuk. Of een verrassend uitje dat ze samen kunnen doen.

Wat geef je iemand die 90 jaar wordt?

Herinneringen doen het ook voor een 90-jarige goed. Ook is het op deze leeftijd belangrijk om bezig te blijven, zowel met lichaam als hersenen. Daar kan je je cadeau op aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *