25x Waardig afscheid van je collega cadeau | Originele bedankjes

Afscheid collega cadeau

Het is nooit leuk als er iemand weggaat, je kunt er dan ook maar beter iets moois van maken. Een fraai afscheid collega cadeau zorgt ervoor dat iedereen met een glimlach vertrekt.

We hebben 25 waardige afscheid collega cadeaus voor je gezocht. Het is namelijk niet eenvoudig om originele bedankjes te vinden. De lijst is heel gevarieerd, zodat je voor iedere gelegenheid een geschikt cadeau kunt kopen.

Wat geef je een collega bij afscheid?

Je hebt collega’s en je hebt collega’s. Het is anders als er iemand weggaat met wie je 20 jaar intensief hebt samengewerkt dan wanneer een collega vertrekt die je net 4 maanden kent. Voor beide groepen zijn er geschikte cadeautjes, die je in onze lijst ook gaat tegenkomen.

Zelf een bedankje maken of knutselen

Je hoeft overigens lang niet altijd een afscheid collega cadeau te kopen. Het is ook heel leuk om er zelf één te maken of in elkaar te knutselen, bijvoorbeeld een fotocollage via Pinterest. De persoonlijke touch is leuk en je krijgt de gelegenheid om de nodige humor te gebruiken.

Een afscheidscadeau voor je collega kopen

In dit artikel gaat het echter om de cadeaus die je kunt kopen. Zoals gezegd wordt het heel gevarieerd. Er staan cadeaus in om bedankt te zeggen. En als je een geschikt pensioen cadeau zoekt, gaat dit artikel je zeker op weg helpen.

25x Waardig afscheid van je collega cadeau

Het zijn in totaal 25 afscheid collega cadeaus. Die hebben we opgedeeld in 4 categorieën, om het nodige overzicht te bewaren. We beginnen met 10 mooie cadeaus om je collega een waardig afscheid te bezorgen.

1: Afscheidsboek om in te vullen

We gaan van start met een cadeau dat niet het meest originele is, maar wel bijzonder praktisch en leuk om met je andere collega’s te geven. In dit mooie afscheidsboek kunnen jullie allemaal een boodschap achterlaten.

Het invulboek is voor 24 personen. Hebben jullie een grotere groep collega’s, dan kun je ook voor het Uitzwaaiboek XL gaan. Hierin is plaats voor afscheidsboodschappen van 36 personen.


2: Klavertje vier ketting

Wil je je afscheidnemende collega geluk wensen? Dit klavertje vier in de vorm van een ketting is dan ideaal. De minimalistische kettingen van Bixorp Luck staan symbool voor geluk en succes in het verdere leven.

De ketting is makkelijk verstelbaar en is gemaakt van hoogwaardige materialen. Het is een ideaal afscheid collega cadeautje voor iemand die naar een volgende baan gaat. Ook voor een collega die met pensioen gaat kan dit kettinkje prima.


3: Mega milka reep

Als je het ons vraagt is dit een van de betere cadeaus om te geven aan een vrouw die vertrekt. Vrouwen zijn dol op chocolade. Dan komt deze Mega Milka reep goed van pas.

De reep bevat niet minder dan 9 repen chocolade in verschillende smaken. Daar kan ze (of hij) wel even mee vooruit. Op de verpakking staat in grote letters ‘Bedankt’. Zoek je bedankt cadeaus? Zet deze dan maar op het lijstje.


4: Afscheid borrelplank

Ook dit kun je in de categorie ‘bedankt cadeaus’ scharen. Op het houten borrelplankje staat de tekst: ‘Bedankt voor alles, je bent geweldig’. Dit geef je aan een collega die alles voor jou en het bedrijf heeft betekend.

Een borrelplankje is natuurlijk erg leuk om te krijgen. En smakelijk, want wie wil er nu ‘s avonds niet genieten van een lekker kaasje en wijntje? 


5: Prachtig zijden boeket

Bloemen mogen op een afscheid niet ontbreken. Alleen is het zo jammer dat de meeste boeketten na een week in de groene bak belanden, omdat ze zijn uitgebloeid. Dat is bij dit afscheid collega cadeau niet het geval.

Dit boeket bestaat namelijk uit kunstbloemen. Het is een zogenoemd DIY boeket. Dit houdt in dat alle kunstbloemen los worden geleverd en door de ontvanger of de gever worden gebogen en geknipt. Het zijn 15 stelen en er zit geen aparte vaas bij.


6: Linnen tasje vullen met cadeautjes

Bij een afscheid hoef je natuurlijk geen groot cadeau te kopen. Diverse kleine cadeautjes zijn net zo leuk, misschien nog wel leuker. Deze presentjes stop je in dit linnen tasje.

Op het tasje staat de tekst ‘Nou doei’. Het katoenen tasje kan vervolgens gevuld worden met allerlei leuke kleinigheidjes voor collega’s. Ideaal om te geven en het tasje kan daarna ook nog volop gebruikt worden.


7: Bedankt snoeppot

Afscheid van een collega is een garantie op taart eten en alcohol drinken. En vergeet het snoepen niet. Deze bedankt snoeppot scoort dan ook altijd goed. De pot heeft een inhoud van 2 liter. Er kan anderhalve kilo drop in.

Op de pot is een tekst gegraveerd: BEDANKT FIJNE COLLEGA. Je hoeft er overigens geen drop in te doen, koekjes, cakejes of persoonlijke boodschappen zijn net zo leuk. En lekker.


8: 6 minuten dagboek

Dit afscheid collega cadeau is heel iets anders. Dit dagboek is bedoeld om na te denken wat de volgende stap in het leven is. Het invulboek is van bestsellerauteur Dominik Spenst. Het idee is dat je in 6 minuten jezelf gelukkig schrijft.

Dit doe je iedere dag. Het maakt ook niet uit wat je opschrijft, zolang je maar schrijft. Alleen al door het te doen, verwerk je de dag of denk je aan de leukste momenten. Het boek staat ook vol met inspirerende quotes.


9: Geschenkdoos vol leuke foto’s

Zoek je een leuk cadeau idee voor een collega met een persoonlijke touch? Dan is de Explosion Box van AWEMOZ! een aanrader. Explosion hoef je gelukkig niet letterlijk te nemen, maar deels ook wel.

Bij opening valt de doos namelijk naar buiten. Hierdoor zijn er 24 foto’s en 12 verrassingen te zien. In het midden is ruimte voor een kleine doos met daarin een cadeau naar keuze. Leuk om met je andere collega’s te geven.


10: Kaart met snoepgoed

Een leuke set Apenkoppen met een bijpassende ansichtkaart. Dat is dit simpele maar smaakvolle cadeau. Apenkoppen zijn de snoepjes die regelmatig op kantoor te vinden zijn. Voor even dan, want ze verdwijnen snel in de monden.

Op de ansichtkaart kan een mooie boodschap of grappige tekst worden geschreven. Je kunt laten zien waarom je apetrots bent op je afscheidnemende collega.


Afscheid van je collega cadeaus met humor

Er zal heus wel een traantje worden gelaten, maar over het algemeen wordt er vooral veel gelachen als een collega afscheid neemt. Hieronder vind je 5 cadeaus met humor, die je ook goed kunt gebruiken als je een pakket met grappige pensioen cadeautjes wilt samenstellen.

11: Grappige mok

Deze mok mag voor een man of vrouw die met pensioen gaat niet ontbreken. Op de mok staat de tekst: Congrats you escaped, met een afbeelding van iemand in een gevangenis.

Erg leuk om te geven aan iemand die met pensioen of de VUT gaat. Ook voor een collega die een andere baan heeft, kun je deze mok kopen. Maar het is toch vooral een pensioen cadeau.


12: Dingen die je nooit met collega’s moet doen

Dit hilarische boek staat vol met lijstjes en verhalen. Er wordt weleens gekscherend gezegd dat er bepaalde dingen niet met collega’s moeten worden gedaan. Daar heb je vrienden voor, of partners. Je vindt ze in dit boek.

Met name de lijstjes zijn erg leuk. Je ontdekt bijvoorbeeld wat de 17 beste smoezen voor op het werk zijn. Erg praktisch, net als de 5 beste tips voor als je een hoger salaris wilt. Een must have, eigenlijk voor iedereen die werkt.


13: Succes collega

Dit ludieke beeldje met tekst is een perfect cadeau voor een collega die afscheid neemt. Het is een kop koffie, met als tekst ‘Succes met het vinden van leukere collega’s dan ons’.

Je collega zal nog regelmatig glimlachend aan jullie terugdenken als hij of zij dit beeldje ziet. Misschien komt er zoveel spijt dat je collega binnen een maand weer terug is.


14: Pot vol chocolade

We gaan weer snoepen. Toblerone is smeuïge Zwitserse melkchocolade. De bonbons zijn gevuld met honing en amandel nougat. Als je er één hebt gegeten, kun je niet meer stoppen.

Dat komt goed uit, omdat de pot tot de nok is gevuld. Er zit 1 kilo Toblerone in, goed voor eindeloos genieten. En als de chocolaatjes ooit op zijn, kan de pot prima gebruikt worden als decoratie of om iets anders in te stoppen.


15: Keukenschort met tekst

Op zoek naar een cadeau voor een collega die van koken houdt? Of voor iemand die als pensionado veel tijd heeft om in de keuken te staan? Dit schort is een geweldig cadeau voor iedere hobbykok.

Op het zwarte schort staat in gouden letters: ‘Jij bent goud waard’. Het schort is functioneel, weegt nauwelijks iets en is volledig gemaakt van katoen. Het kan gewassen worden tot 40 graden Celsius. Het schort mag niet in de droger.


Originele bedankjes voor je collega

Zo, genoeg gelachen. We gaan verder met originele cadeautjes om je collega te bedanken. Natuurlijk mag er ook gelachen worden, maar deze cadeaus zijn ook bedoeld om te ontroeren.

16: Een boek om in weg te dromen

De in 2021 overleden schrijfster Lucinda Riley is een van de populairste auteurs van de laatste jaren. En de kans is groot dat ze dat ook na haar dood gaat blijven. Atlas is het achtste deel van de bekende Zeven zussen-serie.

De vraag wordt beantwoord wie Pa Salt was en waarom hij de zussen heeft geadopteerd. Tussen alle kaarten en bloemen is dit boek origineel om aan je collega te geven.


17: Een doosje vol geluk

Ook dit doosje gaat opvallen. Het idee achter dit geluksdoosje is dat mooie momenten maar even duren, behalve in je herinnering. In dit doosje vind je collega allerlei liefdesspreuken.

Het is een mooi symbolisch cadeau dat in al zijn compactheid ongetwijfeld gaat opvallen. Dit koop je voor een collega met wie je een bijzondere band hebt en van wie je het oprecht jammer vindt dat de samenwerking eindigt.


18: Klavertje vier bloembollen

Met dit blikje geef je geluk cadeau. In het blikje zitten namelijk een grondtablet en klavertje vier bloembolletjes. Je vertrekkende collega kan zijn of haar eigen geluk gaan kweken.

Het is ideaal om te kopen voor iemand die een andere baan heeft of die van het welverdiende pensioen kan gaan genieten. Dit afscheid collega cadeautje is mooi vormgegeven.


19: Bedankt chocolade

Afscheid is niet altijd leuk. Niet omdat er een collega gaat vertrekken, en ook niet voor de persoon die weggaat. De kans is immers groot dat hij of zij de komende maanden kilo’s gaat aankomen, dankzij al die lekkere cadeaus.

Deze reep chocolade van Tony’s Chocolonely is een perfect cadeau om iemand te bedanken. Het is een mixverpakking, die uit melkchocolade en pure chocolade bestaat.


20: Aventurijn voor geluk

Tussen de originele bedankjes voor een collega vind je veel cadeaus die geluk brengen. Dat geldt ook weer voor dit zakje met de edelsteen aventurijn. Deze edelsteen staat voor geluk, optimisme en levenslust.

Op elk gebied is er geluk, qua gezondheid, rijkdom, liefde en vriendschap. Dat maakt dit een zeer geschikt presentje, bijvoorbeeld als afscheidscadeau voor een collega uit de zorg.


Een afscheid van je collega cadeau pakket

We hebben al eerder in dit artikel de optie van een pakket behandeld. Het is net zo leuk om allerlei kleine cadeautjes in een grote doos te doen. Wat stop je in het pakket? Dit zijn 5 leuke ideeën.

21: Kaartjes met wijsheden

Deze kaartjes met wijsheden kunnen bijvoorbeeld prima in een cadeaupakket. In dit doosje zitten diverse kaartjes waarop interessante en leerzame spreuken staan.

Elke vraag zet je aan het denken. Soms worden er vragen gesteld, op andere kaartjes blijft het bij een wijze spreuk. Dit waardevolle cadeau is in vier varianten beschikbaar. Voor vertrekkende collega’s zijn ‘Bedankt’ en ‘Geluk’ het meest geschikt.


22: Film pakket met snacks

Dit cadeau kun je zien als het moderne filmpakket. meJane.com is een streamingsdienst voor filmfans uit Nederland en België. Op het kanaal staan blockbusters die net in de bioscoop zijn verschenen en de beste filmklassiekers.

Het pakket bestaat uit diverse Moviepoints, waarmee de films bekeken kunnen worden. Daarnaast moet er natuurlijk ook wat te snoepen zijn. Dat vind je dan ook in dit filmpakket.


23: Luxe geschenkset

Dit cadeau is voor een man die na jaren van trouwe dienst gaat vertrekken. Eén ding is zeker als je dit cadeau koopt, hij zal altijd lekker ruiken. Deze box zit namelijk vol met de meest aangename luchtjes.

Het gaat onder meer om spray en allerlei soorten cologne. De luchtjes zijn op een feestelijke manier ingepakt. Je kunt nog een mooie persoonlijke boodschap in de box stoppen.


24: Sieraden set voor bescherming en geluk

Deze fraaie ketting heeft 3 verschillende blauwe evileyes. Het is een fraaie ketting om te dragen en leuk om in een cadeaupakket voor een afscheidnemende collega te stoppen.

De ketting kost weinig en is gemaakt van de beste materialen. Het leuke van een cadeaubox zijn de verrassende cadeautjes die erin zitten. Deze ketting gaat zeker verrassen.


25: Thee, kaars, dekentje en chocolade verwen pakket

En we sluiten af met een cadeau om volop van te genieten. Dit cadeaupakket zit namelijk vol met de lekkerste producten, zowel om te eten als om te ontspannen.

Ontspannen gebeurt met de thee, de kaars en het dekentje. Lekker eten doe je met de bonbons die in het pakket zitten. De cadeaubox is ontworpen als eerbetoon aan de aarde. Dit heeft geresulteerd in de lekkerste geuren.


Bekijk meer cadeau inspiratie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *