18x Een onvergetelijk duurzaam cadeau voor kinderen van 1 jaar!

Een 1 jarige baby die blij is met een cadeau.

We willen allemaal dat de kinderen om ons heen opgroeien op een mooie planeet, daarom is het belangrijk dat we goed voor de planeet zorgen. Het is daarom een mooi gebaar om een duurzaam cadeau te geven aan kinderen van 1 jaar. Je draagt hierbij de boodschap uit dat je het belangrijk vindt dat zij opgroeien in een schone en mooie leefomgeving.

Duurzame cadeaus voor kinderen van 1 jaar zijn ook nog eens ontzettend leuk. Kinderen van deze leeftijd zijn nog volop aan het ontdekken. Je kunt geweldig speelgoed maken van duurzame materialen, maar ook functionele cadeautjes zoals kleding en bestek komen goed van pas op deze leeftijd. Bekijk de lijst hieronder voor de leukste duurzame cadeautjes voor 1 jaar.

18x Duurzaam cadeau 1 jaar

In dit artikel delen we 18 leuke cadeaus voor kinderen rond 1jaar. We weten zeker dat zowel het kind als de ouder enorm blij zal zijn met een van de cadeautjes. Het zijn cadeaus die de ontwikkeling zullen stimuleren en ervoor zorgen dat de planeet waarop de kinderen groot gaan worden, mooi en schoon blijft. Lees ook: Duurzaam speelgoed.

1: Houten Plaatjesboek

Houten plaatjesboek kinderen

Plaatjesboeken zijn geweldig voor een kind van 1 jaar, omdat ze hun ogen uit kunnen kijken. Ze kunnen oefenen met praten door aan te wijzen wat ze zien en leren hierdoor hun eerste woordjes.

Dit prachtige duurzame cadeau is gemaakt van hout. Het is een boek vol met prachtige bosdieren die je los kunt halen waardoor kinderen er ook nog los mee kunnen spelen.


2: Houten Motoriek Speelgoed

Motoriek speelgoed

Dit houten speelgoed vanaf 1 jaar zal direct de aandacht van kinderen trekken door de vrolijke kleuren. Met dit speelgoed kunnen kinderen op een duurzame manier hun motoriek gaan ontwikkelen.

Ze kunnen alle losse onderdelen van dit montessori speelgoed heen en weer schuiven, zonder dat het loskomt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat ze losse onderdelen in hun mond stoppen.


3: Regenboog Schildpad

Regenboog schildpad

Trekfiguren doen het altijd goed bij jonge kinderen. Ze kunnen nog maar net lopen en vinden het prachtig om hun favoriete diertje achter zich aan te trekken.

Deze kleurrijke schildpad is voorzien van gekleurde houten blokken die zijn schild vormen. Je hebt dus 2 speeltjes in 1, kinderen kunnen met de blokken spelen en de schildpad als trekfiguurtje gebruiken.


4: Dinosaurus Nachtlampje

Duurzaam Dinosaurus Nachtlampje

Een nachtlampje is een must voor jonge kinderen. Veel kinderen zijn bang in het donker en vinden het dan heel fijn om een lampje te hebben. Hoe schattig is deze baby dinosaurus?

Hij is gemaakt van milieuvriendelijk materiaal en gebruikt weinig stroom zodat jonge kinderen zich veilig kunnen voelen zonder al te veel stroom nodig te hebben. Een win-win situatie dus!


5: Houten Grijpspeelgoed

Houten Grijpspeelgoed

Dit houten eendje is super schattig om te zien, maar ook een ideaal duurzaam cadeau voor kinderen vanaf 1 jaar. Ze gebruiken hun motoriek en zullen eindeloos met het eendje heen en weer rijden.

Het eendje is volledig gemaakt van hout, maar heeft geen scherpe randjes. Kinderen kunnen dus helemaal zelfstandig spelen zonder zich te bezeren aan het houten speelgoed.


Origineel cadeau voor een baby van 1 jaar

Zoek jij een origineel cadeau voor een baby van 1 jaar, of wellicht voor je kleinkind? Een baby cadeau hoeft niet altijd duurzaam te zijn, maar nuttige cadeaus voor een baby gaan het liefst lang mee. Zo kan een toekomstig broertje of zusje ook nog gebruik maken van het cadeau. Daarbij gaan baby’s vaak niet zo voorzichtig met spullen om, dus een duurzaam cadeau komt altijd van pas.

6: Duurzaam tandendoosje

Duurzaam tandendoosje

Met de leeftijd van 1 jaar hebben de meeste kinderen hun tandjes al. De volgende stap is het verwisselen van de tanden. Nu duurt dat nog wel een tijdje, maar het is wel een cadeautje waar met liefde gebruik van gemaakt zal worden.

Dit tanden doosje is gemaakt van polystone en heeft een kurken deksel. Het staat heel gezellig en decoratief op de slaapkamer en zorgt ervoor dat kinderen hun melktandjes eeuwig kunnen bewaren. Een origineel cadeau voor een baby van 1 jaar!


7: Houten Teckel trekdier

Houten Teckel trekdier

Kinderen van 1 jaar zijn gek op trekspeeltjes omdat ze meestal net kunnen lopen. Ze beginnen vaak ook interesse te krijgen in dieren om zich heen, hoe leuk is het als zij hun eigen hondje hebben?

Deze Teckel is een ideaal duurzaam cadeau voor kinderen van 1 jaar. Hij is gemaakt van hout en heeft rondje pootjes waardoor kinderen samen met de teckel kunnen wandelen.


8: Duurzaam Speelkleed

Duurzaam Speelkleed

Een speelkleed is een item die elke ouder in huis heeft. Kinderen zijn eeuwig aan het spelen en wanneer ze nog niet goed kunnen lopen doen ze dit voornamelijk op de grond, op een speelkleed.

Dit speelkleed is duurzaam geproduceerd en heeft een modern ontwerp. Het kleed is verkrijgbaar in talloze schattige diertjes om uit te kiezen, welke is jouw favoriet?


9: Duurzaam Kinderservies

Kinderservies

Wanneer kinderen 1 jaar worden leren ze steeds meer mee te eten wat de pot schaft. Ze krijgen steeds meer vast voedsel en gaan ook vaker op de tijden eten dat de rest van het gezin aan tafel zit.

Hoe leuk is het als je dan samen met je kind kunt eten en een servies set hebt speciaal voor hem of haar? Deze servies set gemaakt van duurzame materialen en verkrijgbaar in vele kleuren.


10: Gerecyclede bootjes

Gerecyclede bootjes

Kinderen vinden het geweldig om te spelen met bootjes en auto’s. Met dit bootjes kunnen ze zich uren vermaken in het water als ze in bad gaan of gewoon buiten in de zee of in een vijver.

Het bootje is gemaakt van gerecyclede materialen en daarom super duurzaam ontworpen. Zo draag je bij aan een beter milieu terwijl je kinderen voorzien van uren vol plezier.


Duurzaam sinterklaascadeau voor een kind van 1

Sinterklaas is een leuk feest om te vieren met kinderen van 1. Bekijk hier de leukste duurzame sinterklaascadeaus voor een kind. Deze cadeautjes kunnen ook gebruikt worden als biologisch kraamcadeau of als cadeau voor een baby bij elke andere gelegenheid.

11: Houten Insectenboekje

Houten Insectenboekje

Dit schattige boekje bevat verschillende houten pagina’s die ieder zijn voorzien van verschillende insecten. Super leerzaam voor de kleine dus, om te leren praten en herkennen.

De pagina’s zijn vrolijk geïllustreerd met veel gezellige kleuren. Kinderen zullen daarom geen genoeg kunnen krijgen van dit boekje en er steeds weer naar willen grijpen. Bekijk hier de leukste kinderboeken.


12: 18-Delige muziekset

18-Delige muziekset

Kinderen houden ervan om geluid te maken, op wat voor manier dan ook. Met deze set kunnen ze zich helemaal uitleven en ontwikkelen ze misschien wel een interesse om een instrument te leren bespelen!

Of de ouders waar je dit duurzame cadeau voor een kind van 1 jaar aan wilt geven net zo blij zullen zijn als het kind durven we niet te zeggen. Kinderen zullen er in elk geval enorm van genieten.


13: Baby Shampoo Bar

Baby Shampoo Bar

Wil jij een cadeautje geven voor de hygiene? Dan zijn deze zeepjes van Happy Soaps het ideale duurzame cadeautje! Ze worden duurzaam geproduceerd en worden verpakt in recyclebare materialen.

Zo zorg je ervoor dat je onnodige plastic verpakkingen uit de weg gaat en kinderen iets kunt geven waar ze dagelijks gebruik van zullen maken. Dit heerlijke zeepje is ook nog eens vegan.


14: Duurzame Speelgoed set

Duurzame Speelgoed set

Twijfel je wat je moet geven aan een 1 jarige? Duurzaam speelgoed is altijd een goed idee, maar ook daarin heb je tal van keuzes. Deze set bevat 3 veel gebruikte speelgoed soorten waar kinderen uren plezier mee zullen beleven.

Dit montessori speelgoed is speciaal bedoeld voor deze leeftijdsgroep en zorgt er dan ook voor dat kinderen essentiële vaardigheden beter onder de knie krijgen. Daarbij is het speelgoed ook nog een duurzaam gemaakt en verpakt!


15: Loopwagen met Blokken

Loopwagen met Blokken

Wanneer kinderen 1 jaar worden kunnen ze vaak al lopen of net nog niet. Je wilt ze daarom stimuleren om dit zo snel mogelijk goed te leren. Met deze loopwagen kunnen ze elke dag oefenen om te lopen.

Deze loopwagen is in het thema van rupsje nooit genoeg, die we allemaal nog wel kennen van vroeger. In de bak bevinden zich blokken waar kinderen ook uren plezier mee kunnen beleven.


Natuur kado voor een kind

De natuur is belangrijk, en dit kan je het beste zo vroeg mogelijk meegeven aan je kind. Een kleinkind van 1 jaar krijgt zoveel cadeaus, maar veel mensen vergeten te denken aan het milieu. Deze originele duurzame cadeaus voor 1 jarige kinderen gaan jarenlang mee en zijn gemaakt van natuurlijke materialen waardoor je geen voetafdruk achterlaat.

16: Houten Rammelaar

Houten Rammelaar

Een rammelaar is een klassiek speeltje waar ieder kind vrolijk van word. Ze kunnen lekker oefenen met grijpen of erin bijten, maar ontdekken ook dat het geluid maakt als je ermee schudt!

Deze rammelaar is gemaakt van hout en ontworpen in felle kleuren. Dit trekt de aandacht van kinderen waardoor ze steeds opnieuw met dit geweldige duurzame speelgoed aan de gang willen.


17: Slabbetje

Slabbetje

Een slabbetje komt altijd van pas bij jonge kinderen. Ze zijn net aan het leren eten en knoeien hierbij erg veel. Het is belangrijk dat ze leren kauwen en proeven, ouders kijken daarom in eerste instantie niet naar de manieren.

Het is ook helemaal niet belangrijk of het netjes verloopt. Eten is nu eenmaal een rommeltje bij jonge kinderen, maar met dit slabbetje kun je wel een heleboel opruimwerk voorkomen!


18: Krokodillen tandendoosje

Krokodillen tandendoosje

Eerder deelde we al een mooi doosje om de melktandjes in te bewaren, maar deze heeft een bijzondere eigenschap. In dit tanden doosje vul je de bek van het nijlpaard met kindertandjes tot hij vol is!

Dit tanden doosje is een super origineel cadeau voor een baby van 1 jaar en zal een glimlach op zowel het gezicht van de ouder als het kind toveren. Gemaakt van hout en prachtig vormgegeven.


Nog geen duurzaam cadeau voor 1 jaar gevonden?

Bekijk meer cadeau inspiratie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *