23 Originele huwelijkscadeaus voor het bruidspaar!

huwelijkscadeaus

Een bruiloft is een magisch moment. Het markeert het begin van een nieuw hoofdstuk in het leven van twee mensen, die ervoor kiezen om hun leven samen door te brengen. Het vinden van de perfecte huwelijkscadeaus om deze bijzondere gelegenheid te vieren kan echter een uitdaging zijn. Je wilt iets geven dat zowel betekenisvol als nuttig is, en dat zich onderscheidt van de gebruikelijke huwelijksgeschenken.

In dit artikel gaan we je helpen met een verzameling van originele huwelijkscadeaus voor het bruidspaar. Elk van deze geschenken is ontworpen om een blijvende indruk te maken en zal een mooie herinnering zijn aan hun speciale dag. Dus, of je nu een vriend, familielid of gewoon een gelukkige gast bent, lees verder om het perfecte huwelijkscadeau te vinden.

Wat zijn originele huwelijkscadeau ideeën?

Het vinden van een origineel huwelijkscadeau kan moeilijk zijn. Vooral als je wilt afwijken van de traditionele geschenken zoals keukengerei of beddengoed. Een gepersonaliseerd kunstwerk, bijvoorbeeld een schilderij of een geïllustreerde kaart van de plek waar het paar elkaar heeft ontmoet, kan een uniek en sentimenteel cadeau zijn. Een andere optie is een ervaring, zoals een kookles, wijnproeverij, of zelfs een luchtballonvaart. Dit zijn ook prachtige jubileum cadeaus, zoals bij mensen die 25 jaar getrouwd zijn.

Als het paar graag reist, zou een wereldkaart waar ze hun avonturen kunnen markeren een leuke touch zijn. Of wat dacht je van een luxe picknickmand voor romantische uitjes? Denk bij het kiezen van een huwelijkscadeau aan de interesses en hobby’s van het paar, en je zult ongetwijfeld een origineel en memorabel geschenk vinden.

Lees ook -> Gezamenlijk cadeau voor bruidspaar

Persoonlijke huwelijkscadeaus

In deze paragraaf gaan we een reeks persoonlijke huwelijkscadeaus verkennen. Deze cadeaus gaan het bruidspaar verrassen en hun speciale dag nog gedenkwaardiger maken. Deze persoonlijke  cadeau-ideeën zullen zeker een blijvende indruk achterlaten.

1: Sculptuur oneindige liefde 

Het geven van een infinity beeldje als huwelijkscadeau kan een krachtige boodschap overbrengen aan het pasgetrouwde paar. Het vertelt hen dat je gelooft in hun liefde en toewijding aan elkaar, en dat je wenst dat hun huwelijk net zo eeuwig en onveranderlijk zal zijn als het symbool zelf.

Dit cadeau kan ook dienen als een blijvende herinnering aan hun trouwdag. Elke keer als het paar naar het beeldje kijkt, zullen ze worden herinnerd aan hun beloften aan elkaar en de liefde die ze op hun huwelijksdag hebben gedeeld.


2: Wensballon

Deze luchtballon, gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal, wordt verlicht door een kleine vlam die ze de lucht in stuurt. Het bruidspaar kan een persoonlijke wens of bericht op de ballon schrijven voordat ze deze loslaten, wat een mooie symboliek biedt voor hun nieuwe reis samen. 

Het is een prachtig gezicht om te zien hoe de wensballon opstijgt naar de hemel, terwijl hij de hoop en dromen van het pasgetrouwde paar met zich meedraagt. Dit cadeau is niet alleen leuk en anders, maar zorgt ook voor een onvergetelijk moment dat het paar altijd zal koesteren.


3: Bucketlist boek voor koppels 

​​Dit boek moedigt het pasgetrouwde stel aan om nieuwe ervaringen te creëren en samen herinneringen te maken. Het kan hen helpen hun gedeelde dromen en avonturen in kaart te brengen, van reizen naar exotische bestemmingen tot het leren van nieuwe vaardigheden. 

Een bucketlist boek kan ook fungeren als een liefdevolle tijdcapsule, waar ze hun voortgang kunnen bijhouden, foto’s kunnen plakken en notities kunnen maken over hun avonturen. Dit is ook een leuk cadeau voor 25 jaar getrouwde ouders.


4: Battle boek voor koppels 

Het “Battle Boek voor Koppels” is een innovatief en leuk huwelijkscadeau dat steeds populairder wordt. Dit boek bevat 99 battles of uitdagingen die ontworpen zijn om koppels dichter bij elkaar te brengen en hen beter te laten kennen door middel van speelse competitie. 

Het boek kan ook gepersonaliseerd worden met de namen van het koppel, een foto en een persoonlijke boodschap, waardoor het een extra persoonlijk tintje krijgt


5: Pop-up kaart

Een romantische trouwkaart kan een onvergetelijk en persoonlijk cadeau zijn voor het aanstaande bruidspaar. Het schrijven van een hartverwarmende boodschap die de liefde en bewondering voor het paar uitdrukt, kan hen echt laten zien hoeveel je om hen geeft. 

Deze luxe pop-up kaart laat gegarandeerd een blijvende indruk achter en zorgt ervoor dat het bruidspaar zich nog specialer voelt op deze mooie dag.


Traditionele huwelijkscadeaus

Traditionele huwelijkscadeaus hebben de tand des tijds doorstaan en blijven een populaire keuze voor veel gasten. Deze geschenken zijn vaak praktisch van aard en bedoeld om het pasgetrouwde paar te helpen bij het opbouwen van hun nieuwe leven samen.

6: Just married droogboeket

Een ‘Just Married’ droogboeket is een prachtig en duurzaam cadeau-idee voor een pasgetrouwd stel. Deze boeketten zijn gemaakt van gedroogde bloemen, die hun schoonheid en kleur gedurende vele jaren behouden, in tegenstelling tot traditionele verse bloemen. 

Het geven van een ‘Just Married’ droogboeket is dus een prachtige manier om het pasgetrouwde stel te feliciteren en hen iets te geven dat ze als decoratie in hun nieuwe huis kunnen gebruiken.


7: Mokken just married 

Dit cadeau is bijzonder omdat hij dagelijks kan worden gebruikt, waardoor het pasgetrouwde paar elke ochtend wordt herinnerd aan hun speciale dag. De mokken kunnen gepersonaliseerd worden met de namen van het bruidspaar of de datum van hun bruiloft. Dit is een mooi persoonlijk cadeau voor het bruidspaar. 

Ze zijn ook versierd met leuke en liefdevolle ontwerpen, zoals harten of ringen. Of het paar nu geniet van hun ochtendkoffie of een gezellige avondthee, deze “Just Married” mokken bieden een liefdevolle herinnering aan hun verbintenis en de vreugde van hun huwelijksdag.


8: Dienblad just married 

Het geven van een dienblad als traditioneel huwelijkscadeau is een tijdloos gebaar dat zowel praktisch als stijlvol is. Dienbladen zijn veelzijdige geschenken die in bijna elk aspect van het huiselijk leven kunnen worden gebruikt, van het serveren van ontbijt op bed tot het organiseren van kleine items op een koffietafel. 

Het kiezen van een dienblad dat de esthetiek van het paar weerspiegelt, of het nu modern chic, rustiek, of klassiek is, toont aandacht voor detail en zorgvuldige overweging.


9: Droogbloemen groot 

Een groot boeket droogbloemen als huwelijkscadeau is een prachtig gebaar dat zowel schoonheid als duurzaamheid symboliseert. In tegenstelling tot traditionele verse bloemen, behouden droogbloemen hun vorm en kleur gedurende vele jaren, waardoor ze een blijvende herinnering aan de grote dag van het paar vormen. 

Bovendien zijn droogbloemen zeer onderhoudsarm, wat ze tot een ideaal cadeau maakt voor drukke nieuwe echtgenoten.


10: Boekenlegger

Als het pasgetrouwde stel van lezen houd, is dit het perfecte huwelijkscadeau. Het is een kleine, maar betekenisvolle manier om het gelukkige paar te herinneren aan hun speciale dag elke keer dat ze een boek openen. 

Deze boekenleggers kunnen worden gepersonaliseerd met hun namen, de datum van de bruiloft of zelfs een kort citaat dat hun relatie symboliseert. De tekst ‘Just Married’ kan worden afgedrukt in een elegant lettertype om het nog specialer te maken.


Leuke huwelijkscadeaus

Het geven van een huwelijkscadeau is een geweldige manier om je vreugde en geluk voor het pasgetrouwde paar te uiten. Maar wie zegt dat huwelijkscadeaus altijd serieus moeten zijn? Soms kan een cadeau dat een glimlach op hun gezicht tovert, net zo waardevol zijn. In de volgende paragraaf gaan we verschillende leuke en creatieve huwelijkscadeau-ideeën verkennen. We bekijken cadeaus die niet alleen nuttig zijn, maar ook een vleugje humor en plezier aan de vieringen kunnen toevoegen. Deze cadeaus zijn ook leuk voor vrienden die 25 jaar getrouwd zijn.

11: Rose bear in giftbox

Een beer gemaakt van rozen als huwelijkscadeau is een uniek en romantisch geschenk dat de liefde en genegenheid tussen het pasgetrouwde paar prachtig weerspiegelt. Deze schattige beren zijn kunstig vervaardigd uit tientallen zachte, levensechte rozen.

Ze komen in verschillende kleuren, wat betekent dat je kunt kiezen voor traditioneel rood voor romantiek, wit voor puurheid of zelfs een kleur die past bij het thema van de bruiloft. In tegenstelling tot een boeket echte rozen, zal deze rozenbeer niet verwelken of vergaan.


12: Grachtenpand met licht: Cheers 

Het idee hierachter is dat de wijn wordt gepresenteerd in een speciale verpakking die eruitziet als een traditioneel Nederlands grachtenpand. Dit soort geschenken zijn niet alleen leuk om te geven, maar ook om te ontvangen, omdat ze naast de heerlijke wijn ook een decoratief element toevoegen in huis. 

De verpakking kan later worden hergebruikt als opbergdoos of decoratief item, waardoor het cadeau een blijvende indruk achterlaat.


13: Just married autoballon 

Deze ballon is ontworpen om aan de auto van het pasgetrouwde paar te worden bevestigd, wat een leuke en feestelijke manier is om hun grote nieuws te vieren. 

Het is een geweldige verrassing voor het paar als ze de trouwlocatie verlaten, en het zorgt ook voor fantastische foto’s. Na de trouwdag kan het stel nog van de ballon genieten in huis.


14: Stickerframe foto’s

Dit is een bijzonder attent geschenk. Deze fotolijst brengt het stel de mogelijkheid om hun favoriete foto van hun speciale dag in te lijsten. 

Het frame kan worden versierd met stickers die gerelateerd zijn aan bruiloften en liefde, zoals ringen, harten, duiven en natuurlijk de woorden ‘Just Married’. Dit geeft het frame een feestelijke en vrolijke uitstraling.


15: Bagagelabels 

Gepersonaliseerde bagagelabels als trouwgeschenk zijn een doordachte en praktische keuze, vooral voor stellen die van reizen houden. Deze labels kunnen worden gegraveerd of bedrukt met de namen van het bruidspaar en hun huwelijksdatum, waardoor ze een persoonlijk tintje krijgen. 

Ze kunnen ook worden aangepast aan de kleuren of het thema van de bruiloft. Bovendien zijn deze labels niet alleen esthetisch, maar ook functioneel.


Grappige huwelijkscadeaus

Terwijl sommige mensen de voorkeur geven aan traditionele of sentimentele geschenken, zijn er ook die houden van het idee om het bruidspaar te laten lachen op hun grote dag. Grappige huwelijkscadeaus kunnen een onvergetelijke draai geven aan het evenement. Ze zorgen voor hilarische herinneringen die nog jarenlang gekoesterd zullen worden.

16: Just married spaarpot 

Een spaarpot als huwelijkscadeau kan een grappige en toch praktische keuze zijn. Het symboliseert het begin van het nieuwe financiële leven samen voor het pasgetrouwde stel. 

Dit cadeau laat niet alleen zien dat je een gevoel voor humor hebt, maar ook dat je nadenkt over hun toekomst samen. Het is een leuke manier om het paar aan te moedigen om te sparen voor hun dromen en doelen.


17: Knuffels just married ezels 

Deze set van twee pluchen ezeltjes, gekleed in bruid en bruidegom outfits, is een leuke manier om de pasgetrouwden te feliciteren. Ze kunnen worden gebruikt als decoratie op de huwelijksdag zelf of als een blijvende herinnering aan hun speciale dag.

De ezeltjes kunnen ook dienen als een symbolisch geschenk. In veel culturen staan ezels bekend om hun hardwerkende en loyale aard, wat een mooie parallel kan zijn met de kenmerken van een sterk huwelijk.


18: Car decorating kit 

Het versieren van de trouwauto is een geliefde traditie bij veel bruiloften. Het geeft het pasgetrouwde stel een feestelijke en opvallende manier om hun huwelijkslocatie te verlaten en hun nieuwe leven samen te beginnen. 

Het belangrijkste is dat de decoraties veilig zijn en het zicht van de bestuurder niet belemmeren. Dit is een leuke en creatieve manier om de vreugde en opwinding van de speciale dag te uiten, en het biedt ook geweldige fotomomenten.


19: Grappig beeldje just married 

Een grappig beeldje kan een geweldig huwelijkscadeau zijn, vooral als het paar een goed gevoel voor humor heeft. Dit kan variëren van karikaturen van het bruidspaar tot symbolische figuren die liefde en huwelijk vertegenwoordigen, zoals deze koeien.

Het doel is om hen te laten lachen en hen iets te geven dat ze jarenlang zullen koesteren. Een grappig beeldje is niet alleen een cadeau, maar ook een blijvende herinnering aan hun speciale dag.


Gepersonaliseerde huwelijkscadeaus

Gepersonaliseerde huwelijkscadeaus zijn een uitstekende manier om de speciale band tussen het bruidspaar te vieren. Ze bieden een unieke kans om een persoonlijk tintje aan het geschenk toe te voegen en laten zien dat je extra moeite hebt gedaan. Van ingegraveerde sieraden tot op maat gemaakte kunstwerken. Deze cadeaus zijn niet alleen memorabel, maar ook blijvende herinneringen aan hun bijzondere dag. 

20: Spaarpot met namen en harten

Een gepersonaliseerde spaarpot kan een charmante en praktische herinnering zijn aan hun speciale dag. Deze spaarpotten kunnen worden aangepast met de namen van het paar, de trouwdatum, of zelfs een speciale boodschap. 

Ze kunnen ook worden ontworpen om bij het thema van de bruiloft te passen of om iets te weerspiegelen dat uniek is voor het paar, zoals hun favoriete hobby’s of gedeelde interesses. 


21: Recept goed huwelijk

Een “recept voor een goed huwelijk” kan een prachtig en persoonlijk trouwcadeau zijn. Dit kan worden gepresenteerd in de vorm van een mooi handgeschreven brief, maar is nog leuker op deze houten snijplank.

Dit ‘recept’ kan worden aangepast aan het paar, hun smaak en hun relatie. Het is een symbolische manier om hen te herinneren aan de belangrijke elementen die bijdragen aan een gelukkig en succesvol huwelijk. 


22: Geldcadeau met naam 

Geld geven als huwelijkscadeau is een veel voorkomende traditie in veel culturen en kan zeer gewaardeerd worden door het bruidspaar. Het biedt hen de flexibiliteit om het te gebruiken voor wat ze het meest nodig hebben of willen.

Een creatieve manier om geld te geven, is door het op een unieke manier te verpakken. Dit kan zo eenvoudig zijn als het plaatsen van het geld in een mooie kaart met een handgeschreven boodschap, of in deze mooie cadeau verpakking.


23: Fuck it list book koppels (trouwcadeau met een knipoog)

In plaats van een traditionele bucketlist, moedigt een “fuckit list” mensen aan om dingen los te laten die hen niet gelukkig maken, of hun tijd en energie niet waard zijn. Voor koppels kan dit een leuke manier zijn om samen na te denken over wat echt belangrijk is in hun leven.

Bovendien kan het invullen van het boek een leuke activiteit zijn voor het paar om samen te doen. Het kan leiden tot interessante gesprekken en nieuwe inzichten.


Bekijk meer cadeau inspiratie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *