31x Cadeau idee 3 jaar | Voor plezier en ontwikkeling!

Kinder cadeautjes voor 3 jarigen.

Cadeautjes verzinnen voor kinderen is altijd moeilijk. De ontwikkelingen gaan zo snel en je kunt eigenlijk niet meer bijhouden waar kinderen zich tegenwoordig mee bezighouden. Wat wij op jonge leeftijd leuk vonden is nu ouderwets, op deze pagina vindt je het leukste kinder cadeau voor 3 jaar!

Of het nu voor een verjaardag, behalen van een diploma, overgaan naar de volgende klas of een andere gelegenheid is. Je vindt hier allerlei verschillende soorten kindercadeaus voor 3 jarigen. Zowel educatief als cadeaus voor plezier. We hebben alle cadeaus voor je op een rijtje gezet.

De ontwikkeling vanaf 3 jaar

Kinderen van 3 hebben al een heleboel vaardigheden ontwikkeld. Waarschijnlijk kunnen ze zich al aardig verstaanbaar maken in 3 of meer woorden zinnen. Ze kunnen al lopen en rennen en beginnen echt een eigen karakter te ontwikkelen.

Wanneer kinderen 3 jaar worden zullen ze over het algemeen meer bewustzijn ontwikkelen. Ze gaan de vaardigheden die ze al hebben uitbreiden en worden zich meer bewust van hun relatie met anderen. Het is daarom heel goed om rekening te houden met cadeaus die deze vaardigheden trainen, of cadeaus die samenwerking met andere kindjes stimuleren.

Kinderen van deze leeftijd zijn ook druk bezig met het ontwikkelen van hun inzicht vermogen, daarom genieten ze over het algemeen van alles wat rond kan rijden. Auto’s, racebanen en andere voertuigen doen het daarom altijd goed. Ook knuffels zijn nog steeds een hit, want door het bewustzijn dat steeds groter wordt kan ook angst optreden. Een knuffel geeft een veilig en herkenbaar gevoel.

Educatief kinder cadeau 3 jaar

Kinderen ontwikkelen zich razendsnel en vanaf 3 jaar gaan ze als een speer. Inzicht, bewustzijn, praten, herkennen en ga zo maar door. Allemaal eigenschappen die van groot belang zijn. Daarom zijn dit soort educatieve cadeautjes altijd goed voor een kind van deze leeftijd. De ouders zullen je ook dankbaar zijn voor mooie cadeaus waar hun kind echt wat aan heeft. Lees ook: Leuke kinder cadeautjes

1: Kwartet

PAW patrol kwartet

Kwartet is een klassiek spel dat iedereen kent. Het voordeel aan dit cadeau is dat het buitenom super leuk is om te spelen, ook nog eens leerzaam is. Kinderen trainen hun geheugen en krijgen meer inzichtsvermogen.

Dit kwartetspel is helemaal in het thema van de populaire kinderserie PAW patrol. Alle kinderen van 3 jaar zullen gigantisch blij zijn met dit cadeautje! Ook de ouders zullen je dankbaar zijn omdat het een spel is die de ontwikkeling zal stimuleren.


2: Vormen en Kleuren leren

Vormen en Kleuren leren

Met dit spelletje leren kinderen vormen en kleuren beter kennen. Veel kinderen kunnen dit nog niet goed op 3 jarige leeftijd, als de kindjes het al wel kunnen dan kun je het spelletje moeilijker maken door de kleuren bijvoorbeeld in het engels te leren.

Het is de bedoeling dat alle vormpjes in de juiste vakjes worden geplaatst. Hiermee trainen kinderen hun inzicht. Daarna leggen ze de bijpassende kleuren bij elkaar. Dit spel is ook een ideaal sinterklaas cadeau vanaf 3 jaar.


3: Interactief speelgoed: Ijskar

Een ijskar waar kinderen mee kunnen spelen.

Met deze ijskar leren kinderen spelenderwijs kleuren, smaken, rekenen en nog veel meer! Kinderen leren dat je geld kunt verdienen, maar dit ook moet betalen voor bepaalde diensten en producten. Dit is een perfect groot cadeau vanaf 3 jaar voor je zoon of dochter.

Daarbij leren kinderen zelfstandig te spelen omdat de ijskar zelf tegen ze praat. Je kunt er uiteraard ook samen mee spelen. Dit is een van de leukste kindercadeaus vanaf 3 jaar!


4: Letters leren

Letters leren

Met dit spelletje leren kinderen in een mum van tijd alle letters van het alfabet! Het spel bestaat uit 2 delen, de letters en de voorwerpen die met de letter beginnen. Het is aan de kinderen de taak om de juiste letter bij het juiste voorwerp te zoeken.

De letters zijn gekleurd waardoor je ook nog eens een stukje kleurtjes kan leren. Kinderen kunnen oneindig spelen en vergroten ook hun woordenschat, omdat ze gelijk een woordje leren die bij die letter hoort. Dit cadeau is geen speelgoed, dat krijgen kinderen op deze leeftijd al genoeg.


5: Kleurentorentjes bouwen

Kleurentorentjes bouwen

Deze torentjes zijn speciaal ontwikkeld om kinderen vanaf 3 jaar kleuren aan te leren. Naast het leren van kleuren, krijgen ze ook meer inzicht omdat ze de balletjes op elkaar moeten stapelen.

Dit spel is erg leuk om te doen samen met je kind, maar kinderen kunnen zich ook heerlijk alleen vermaken door lekker te stapelen en te oefenen. Zowel ouder als kind zal erg blij zijn met dit cadeautje! Dit is ook te vinden bij de intertoys.


Verjaardag cadeau 3 jaar

Kinderen van deze leeftijd zijn altijd graag creatief bezig. Lekker kliederen met klei en verf of iets in elkaar knutselen wat tot hun verbeelding spreekt. Niets is leuker dan lekker creatief bezig zijn met kinderen. Deze verjaardag cadeau tips voor 3 jaar zorgen ervoor dat kinderen al hun creativiteit kwijt kunnen.

Een creatieve activiteit is niet alleen heel erg leuk maar kan voor kinderen ook erg rustgevend werken. Ze kunnen hun gevoelens bijvoorbeeld projecteren op een tekening of kunnen zich terug trekken en een mooie kleurplaat maken. Pas wel op dat ze binnen de lijntjes kleuren en niet per ongeluk op de muren of de meubels!

6: Viltstiften

Viltstiften

Een goede set aan viltstiften komt van pas in elk gezin. Veel kinderen krijgen goedkope viltstiften, die na een aantal keer leeg zijn of snel uitdrogen wanneer ze de dop er vergeten op te doen.

Deze Viltstiften van Stabilo zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen en drogen dus niet uit als je de dop vergeet of kwijt raakt! Ze blijven tot 8 weken goed zonder dop, heerlijk toch?


7: Knippen, Prikken en Mozaïeken

Knippen, Prikken en Mozaïeken

Met dit spelletje zullen kinderen uren zoet zijn. Ze leren zowel knippen, prikken als mozaïeken en zullen daarom naar plezier beleven ook nog ontwikkelen! Waarschijnlijk zullen de ouders blij zijn met dit cadeau omdat het hun kind verder helpt.

Kinderen vanaf 3 jaar zijn graag creatief bezig. Dit spelletje is de perfecte combinatie van creatief bezig zijn en nieuwe dingen leren. Daarom is dit het perfecte kinder cadeau voor 3 jaar!


8: Afbakklei

Afbakklei

Wil jij een leuk en origineel kinder cadeau geven aan iemand van 3 jaar? Met deze afbakklei zal ieder kind een gat in de lucht springen. Ze kunnen al hun creativiteit kwijt door lekker te kleien en alle vormen en kleuren te maken die ze zelf willen.

Je kunt kleuren met elkaar mengen om nieuwe tinten te ontdekken en de klei in alle vormen kneden. Zodra je tevreden bent over de vorm kun je de klei afbakken en wordt het keihard! Zo heb je voor altijd een herinnering aan je kindertijd.


9: Schilderen met water

Schilderen met water

Wil jij graag een creatief cadeautje geven, maar ben je bang dat kinderen van 3 alle meubels en muren onder zullen kliederen? Dan is dit kleurboek de ideale oplossing. Een geweldig verjaardag cadeau vanaf 3 jaar.

Met dit kleurboek heb je alleen water nodig om de tekeningen in te kleuren! Onder het papier zit namelijk magische inkt die tot uiting komt wanneer het nat wordt. Geef kinderen wat water en een kwast en ze kunnen aan de slag.


10: Sieraden maken Kralen set

Sieraden maken Kralen set

Deze kralen set is leuk voor zowel kinderen als volwassen. Kinderen van 3 zullen ook wel wat hulp nodig hebben om de sieraden te maken, maar ze zullen wel de grootste lol beleven. Deze cadeau tip is ook geschikt als sinterklaas cadeau voor kinderen van 3 jaar.

Vol trots zullen de hun zelfgemaakte sieraden dragen en cadeau geven aan vriendjes en familie. Kralen rijgen is een taakje waar je geduldig van leert te worden en de fijne motoriek helemaal onder controle krijgt.


Kinder cadeau vanaf 3 jaar (geen speelgoed)

Kinderen vanaf 3 jaar vinden het geweldig om zich te verkleden. Het liefst als hun favoriete tekenfiguur of een prins of prinses. Wil jij een leuk cadeau aan een 3 jarige geven? Bekijk dan eens deze ideetjes voor verkleed kleding waar ze helemaal wild van zullen worden. Ze kunnen het dragen naar feestjes of als ze een rollenspel spelen.

11: Spiderman verkleed pak

11: Spiderman verkleed pak

De meeste jongens van deze generatie zijn helemaal weg van spiderman. Spiderman is altijd al hip geweest, maar is nu populairder dan ooit. Alle jongen van 3 tot 10 jaar vinden dit figuur geweldig en zullen dan ook graag verkleed gaan als hun favoriete held.

Dit spiderman kostuum is speciaal ontwikkeld voor kinderen. Het is dus lekker flexibel en ademend zodat het comfortabel zit en de kinderen er moeiteloos uren in kunnen spelen! Dit is een extra leuk cadeau voor een 3 jarige zoon.


12: Elsa Jurk

Elsa Jurk

Bijna alle meisjes zijn helemaal fan van Elsa. Elsa is een prinses uit de Disney film Frozen. Je hebt vast wel eens van deze film gehoord, maar onder kinderen leeft dit sprookje meer dan ooit. Dit is vooral leuk voor 3 jarige dochter!

Veel meisjes houden kinderfeestjes in dit thema of willen zich net zo mooi voelen als prinses Elsa. Ze zullen daarom zo blij als wat zijn met dit geweldige cadeau en zullen zich elke dag willen verkleden. Vooral jouw dochter van 3 jaar vindt deze jurk prachtig.


13: Brandweer set

Brandweer set

Kinderen van 3 gaan zich vaak bezig houden met de toekomst. Wat willen zij later worden als ze groot zijn? Veel kinderen verzinnen daar een heldhaftig verhaal bij zoals een brandweerman!

Wil jij kinderen lekker in hun fantasie laten en een cadeautje geven waarvan zij het gevoel zullen hebben dat ze een echte brandweerman zijn? Met deze set hebben ze alles wat ze nodig hebben om deze fantasie na te spelen. Een origineel en leuk cadeau voor een 3 jarige.


14: Bumba Verkleed pak

Bumba Verkleed pak

Bumba is nog een populair kinder figuur die elk kind van 1 tot 6 wel bezig weet te houden. Het is een schattig clowntje die kinderen de basis vaardigheden aan leert via de televisie. Heb jij een 3 jarige dochter? Zij gaat dit pak nooit meer uit willen trekken.

Het leuke aan dit pak is dat hij voor zowel jongens als meisjes geschikt is. Daarbij kun je lang van het pak genieten omdat het een jurk is en je er dus lang in kunt blijven groeien!


15: Kokskleding

Kokskleding voor kinderen

Ken jij kinderen van 3 jaar of ouder die het leuk vinden om koekjes te bakken? Dan is dit verkleed pak een geweldig cadeau! Ze zullen elke keer wanneer ze gaan helpen in de keuken dit pak aantrekken en zich een echte professional voelen.

Naast kokskleding is deze set ook voorzien van een paar uitsteek vormpjes voor koekjes. Je kunt dit cadeautje dus leuk combineren met het bakken van koekjes.


Knuffel kinder cadeau idee 3 jaar

Ouders vragen wel eens om geen speelgoed cadeau te geven, omdat ze hier veel te veel van krijgen. Kinderen van 3 zijn nog steeds helemaal verzot op knuffels. Ze begrijpen beter wat de vorm van een knuffel betekend, of het bijvoorbeeld een dier of een pop is, en kunnen hier nu gesprekken mee voeren. Daarom is een knuffel ideaal als je geen speelgoed wilt geven. Lees ook: De leukste Pokemon knuffels

Kinderen hebben vaak meerdere knuffels waar ze helemaal mee in een fantasie wereld leven. Weet je nog dat je zelf vroeger dacht dat je knuffels in de nacht tot leven kwamen? Met een leuke knuffel geef je niet alleen een knuffel cadeau, maar ook een gevoel van veiligheid en plezier. Kinderen hebben het gevoel dat hun knuffels hun beste vrienden zijn, een beter cadeau bestaat niet.

16: Dikkie Dik knuffel

Lees jij nog steeds verhaaltjes voor van Dikkie Dik? De meeste kinderen vinden deze verhaaltjes geweldig en houden hierdoor heel veel van katten. Hoe leuk is het om deze Dikkie Dik knuffel cadeau te doen?

Veel kinderen willen graag een huisdier, maar dat is nogal een grote stap om te nemen. Laat ze eerst kennismaken met deze knuffel kat zodat dit hun beste vriendje kan worden.


17: Bumba knuffel

Bumba knuffel

Zoals al eerder benoemd is Bumba een heel populair poppetje onder de kinderen. Hij is veel te zien op televisie en op youtube en laat kinderen lachen terwijl ze zich ontwikkelen.

Alle kinderen kennen dit grappige clowntje en zullen je eeuwig dankbaar zijn voor dit leuke cadeau. Ze zullen hun diepste geheimen aan hem vertellen en hem niet meer weg kunnen denken uit hun bed.


18: Knuffelpop

Knuffel pop

Een pop is een ouderwetse knuffel die ieder meisje wilde. Nog steeds zijn poppen populair omdat meisjes dan het gevoel hebben dat ze een vriendinnetje hebben.

Ze kunnen hun haren mooi maken, borstelen en in staartjes doen. Je kunt zelfs poppenkleding aandoen. Dit bijzondere popje heeft ook nog een aapje vast waardoor je eigenlijk 2 knuffeltjes in 1 hebt.


19: Buurman en Buurman knuffels

2 knuffel voor de prijs van 1. daar wordt toch iedereen vrolijk van? Deze knuffeltjes zijn vooral leuk voor kinderen die al een broertje of zusje hebben, omdat ze dan samen met de mannetjes kunnen spelen.

Kinderen vinden het leuk om afleveringen uit de populaire serie na te spelen met de poppetjes en kunnen ze vervolgens meenemen naar bed om samen te slapen. Het worden vrienden voor het leven en ze beleven samen veel lol.


20: Pokemon Knuffel

Pikachu knuffel

Pokemon is een andere animatie serie die populair is bij alle kinderen. In de wereld van Pokemon lopen overal verschillende soorten pokemons rond, die je beste vriend kunnen worden.

Al deze Pokemons hebben hun eigen krachten en kwaliteiten. Je kunt dan ook van veel verschillende Pokemons een knuffel vinden. Deze Pikachu knuffel is toch nog steeds het meest populair.


Buitenspeelgoed cadeau voor 3 jarigen

Kinderen die de leeftijd van 3 bereiken zijn vaak enorm gefascineerd door alles wat op zichzelf kan bewegen. Denk hierbij aan auto’s, fietsen en boten. Ze vinden het daarom geweldig om met auto’s te spelen op een racebaan of gewoon los. Bekijk hier de leukste auto cadeau inspiratie wat perfect functioneert als buitenspeelgoed voor 3 jarigen!

21: Mario Kart auto

Mario kart

Alle kinderen zijn helemaal gek op Mario en zijn vrienden. Er zijn vele spelletjes van Mario, maar de meest bekende is toch wel Mario kart, waarbij je kunt racen tegen elkaar met de verschillende karakters.

Er zijn dan ook heel veel verschillende soorten auto’s te kopen met elk hun eigen karakter. Weet je niet zeker welk karakter je moet hebben, ga dan voor veilig en kies voor Mario of Luigi, dat is altijd goed.


22: Houten Rollerbaan

Rollerbaan

Een rollerbaan is een klassiek spelletje die we allemaal wel kennen van vroeger. Hierbij zet je een auto bovenop de baan en zal hij van boven naar beneden rijden.

Het bijzondere aan deze rollerbaan is dat hij is voorzien van auto’s die van beide kanten kunnen rijden. Het is bijzonder om te zien hoe ze zichzelf omdraaien om zo goed op de andere baan te kunnen rijden.


23: Politie Auto

Politie auto

Tatuu tatuu tatuu! Daar komt de politie! Kinderen vinden het geweldig om agentje te spelen, hoe leuk is het als ze dan een echte politieauto hebben? Hier zullen ze uren zoet mee zijn. Dit is een super leuk cadeau voor je zoon van 3 jaar.

Deze auto is erg gedetailleerd en zorgt ervoor dat kinderen leren hoe een echte politie auto eruit ziet. Zo zullen ze deze sneller herkennen zodat ze weten waar ze moeten zijn als ze hulp nodig hebben. Dit cadeautje is ook beschikbaar in de intertoys.


24: Bumba Auto

Bumba auto

Daar is hij weer, het clowntje Bumba. Ook in een auto is hij super schattig en zorgt hij bij alle kinderen voor een veilig gevoel van herkenning. Dit clowntje is bekend bij jong en oud en zal zeker voor een lach op ieders gezicht zorgen!

Nu kunnen kinderen Bumba overal mee naartoe nemen omdat hij met de auto is. Ze kunnen zich uren vermaken met het rijdende clowntje en zullen samen de grootste lol beleven.


25: Cars Auto

Cars Auto

Bliksem McQueen is waarschijnlijk de beroemdste auto die er bestaat. Deze auto speelt de hoofdrol in de bekende kinderserie en films Cars. Dit gaat over auto’s die kunnen praten en leven uit zichzelf.

Deze grappige serie trekt enorm veel publiek. Jouw zoon van 3 jaar kent deze serie en is daarom enorm blij om de hoofdpersoon Bliksem McQueen cadeau te krijgen!


26: Houten Ark van Noah

Houten Ark van Noach

Het verhaal van de ark van Noah is een bijzonder verhaal wat geweldig is om te delen met kinderen. Ze zullen aan je lippen hangen wanneer je dit verhaal verteld en vinden het nog mooier als je het beeldend kunt maken.

Met deze prachtige houten boot kun je samen met kinderen het verhaal van de ark van Noah naspelen. Kinderen kunnen de dieren op het dek of in het ruim van de boot doen om ze te redden.


Muziekaal kinder cadeau 3 jaar

Zoek jij een cadeautje voor een klein muziek talent? Een kind die het nu al leuk vindt om te trommelen, trompet te spelen of een ander instrument te bespelen en daar intens gelukkig van wordt? Of een kind die graag in de schijnwerpers staat?

Wij hebben een aantal leuke cadeaus bij elkaar verzameld voor kleine artiesten die hun talenten verder kunnen ontwikkelen. Of de ouders zo blij zullen zijn met deze cadeaus weten we niet, want het zal voor veel herrie zorgen in huis. De kleine zal in elke geval de tijd van zijn of haar leven hebben.

27: Ukelele

Ukulele

Een Ukelele is een heel leuk instrument dat voornamelijk wordt bespeeld in Hawaï. Zoek jij een origineel cadeautje voor een muziekliefhebber met kleine handjes? Dan is dit het ideale cadeau.

Een Ukelele is eigenlijk een mini gitaartje, waardoor hij handig is voor kinderen vanaf 3 jaar om te leren met dit instrument om te gaan. Het formaat is ideaal en ze kunnen erachter komen of ze muzikaal aangelegd zijn.


28: Xylofoon

Moest je vroeger ook tijdens de muziekles op een xylofoon leren spelen? Dit was toch wel zo ontzettend leuk dat ieder kind dit moet meemaken. Dit instrument is ook makkelijk om te leren bespelen.

Met een xylofoon kun je snel en makkelijk deuntjes leren spelen. Hier krijgen kinderen vaak zelfvertrouwen van omdat ze het gevoel krijgen dat ze er echt heel goed in zijn!


29: Groot cadeau vanaf 3 jaar

Piano speelmat

Wil jij kinderen laten dansen op muziek? Dan is dit keyboard het perfecte interactieve cadeau. Dit is een zachte speelmat die je op de grond legt en hij maakt muziek als je op de toetsen gaat staan. Een perfect groot cadeau als je kind 3 jaar wordt!

Je kunt dus wilde dansjes doen of samen met vriendjes of familie over de toetsen heen dansen en zo de leukste melodieën maken. Kinderen kunnen uren zoet zijn met deze speelmat.


30: Mondharmonica

Harmonika

Een mondharmonica is echt een klassiek instrument. Het enige wat je nodig hebt is je lippen en je adem. Blaas op de harmonica en er zal geluid uit komen. Een leuk cadeau idee vanaf 3 jaar.

De ouders van de kinderen waar je dit cadeau aan geeft, zullen waarschijnlijk niet zo blij met je zijn. Er is wel hoop want oefening baart kunst. Als je veel oefent kun je prachtige muziek maken met dit compacte instrument.


31: Bumba Trommel

Bumba Trommel

De laatste cadeautip van onze kleine vriend Bumba. Kinderen van 3 zullen het leuk vinden dat ze een instrument krijgen in het thema van Bumba, omdat ze nu eenmaal erg gehecht zijn aan herkenning en thema’s.

Met deze trommel zullen kinderen leren om ritme te maken en leren ze ook dat hoe harder je slaat hoe meer geluid je zal krijgen. Een geweldig cadeau voor kinderen, die iets minder leuk zal zijn voor de ouders…


Nog niet gevonden wat je zocht?

Bekijk meer cadeau inspiratie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *