22 Leuke spelletjes voor 2 personen!

spelletjes voor 2 personen

Het blijft altijd leuk om te doen, een spelletje. Vroeger deed je het als kind waarschijnlijk al veel met je ouders en als je volwassen bent, kun je hier lekker mee doorgaan. Als cadeau is het dan ook zeer geschikt. In deze blog maak je kennis met de 22 leukste spelletjes voor 2 personen.

Het zijn allerlei soorten spelletjes. Ze zijn erop gericht om met zijn tweetjes te spelen. Straks weet je perfect welk spelletje voor 2 personen je voor iemand gaat kopen, of voor jezelf.

Wat is leuk om te spelen met twee spelers?

Er zijn allerlei leuke spelletjes voor 2 personen. En het is een stuk breder dan je denkt. In de lijst ga je onder andere de volgende soorten spelletjes tegenkomen. 

  • Spellen met kaarten
  • Spelletjes voor 2 personen online
  • Dobbelspellen voor 2
  • Praat spelletjes 

Wat zijn leuke online spelletjes voor 2 personen?

En vergeet ook de digitale wereld niet. Met een online app kun je hartstikke leuke spelletjes doen. Ook voor 2 personen is er van alles te vinden. Je kunt deze online games zelfs op afstand van elkaar spelen. In de app store kun je diverse spelletjes voor 2 personen online vinden.

22 Geweldige spelletjes voor 2 personen

Van klassieke bordspellen tot innovatieve kaartspellen, en van tactische strategiespellen tot snelle actiespellen, de wereld van tweepersoonsspellen is verrassend divers en boeiend. In dit artikel duiken we in de wondere wereld van spelletjes speciaal ontworpen voor twee personen. We beginnen met de spelletjes die voor iedereen leuk zijn.

1: Twister

Als eerste een echte klassieker. Twister daagt de spelers uit om hun handen en voeten op verschillende plaatsen op de mat neer te zetten, zonder daarbij om te vallen. Je hebt er enige lenigheid voor nodig.

Het is een groepsspel, dat ook met meerdere volwassenen gespeeld kan worden. En met zijn tweeën kan het ook perfect. Voer de opdrachten uit en geniet van het spel en elkaar.


2: Linja

Ook Linja is een klassieker, maar heel iets anders dan Twister. Linja speel je met twee personen, niet meer en niet minder. Het speelveld bestaat uit zeven bamboestokken. Elke speler heeft een aantal stenen, die zo snel mogelijk de overkant moeten bereiken.

Om dat voor elkaar te krijgen is een slimme strategie nodig. Linja is een van de leukste spelletjes voor 2 personen. En het is ook erg uitdagend. Iedereen vanaf 9 jaar kan het spelen.


3: Piets Piazza

Piets Piazza klinkt als een ijssalon of pizzeria, maar is in werkelijkheid een leuk familiespel. Je speelt het met twee tot vier personen. Piets Piazza is gemaakt ter ere van de 150ste verjaardag van Piet Mondriaan.

In het spel toveren kunstenaars van over de hele wereld het Lieve Vrouwekerkhof in Amersfoort om tot het Mondriaanplein. Het is een spel dat draait om snelheid en inzicht.


4: Tic tac twist

Dit spelletje voor 2 personen is een variant op het beroemde Boter, Kaas en Eieren. En wat voor variant! Bij Tic Tac Twist gebruik je namelijk je hele lichaam. Het speelveld leg je op de grond of buiten en daarna kun je beginnen.

De blauwe en oranje banden kunnen worden vastgemaakt aan polsen en enkels. Je hand of voet plaats je naar het vak dat je speelt. Je mag omhoog, omlaag en diagonaal. Zolang je maar niet valt. Tic Tac Twist is een garantie op een uurtje hard lachen.


5: Regenwormen

Regenwormen klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar het is een van de leuke spelletjes voor 2 personen. In dit luchtige dobbelspel sparen de spelers voor een lekkere portie regenwormen.

Alle dobbelstenen met een gekozen symbool worden opzij gelegd om te sparen. Het leuke is dat een portie al door een andere speler gereserveerd kan zijn, zodat je deze kunt afpakken. Regenwormen duurt ongeveer een half uur en kan door iedereen worden gespeeld.


Bordspellen voor 2 personen

Het is tijd voor de bordspellen voor 2 personen. Met de opkomst van de digitale wereld waren sommige mensen bang dat bordspellen minder populair gingen worden. Het tegendeel is waar. Voor de leukste bordspellen kun je ook hier een kijkje nemen.

6: Duo keezbord 

Keezen is een combinatie van Mens Erger Je Niet en Pesten. De originele variant wordt gespeeld door 2 tot 8 personen. Het Duo Keezbord is echt voor twee personen gemaakt.

Het spel wordt gespeeld met 8 houten pionnen in 4 verschillende kleuren. En je hebt uiteraard het spel Keezkaarten nodig. Keezen is een van de leukste spelletjes voor 2 personen om thuis te spelen.


7: Levensweg Rivalen Editie

Levensweg is ook zo’n klassieker. De Rivalen Editie is ideaal voor 2 personen. Het doel van Levensweg is om de rit van je leven te rijden. Je krijgt de keuze om te studeren of meteen te gaan werken, en zo verdien je geld.

Onderweg kom je voor allerlei keuzes te staan. Wil je trouwen? En kinderen? Aan het einde van het spel ga je met pensioen en tel je het geld. De speler met het meeste geld heeft gewonnen.


8: Gappen en happen 

Ben je op zoek naar een leuk en strategisch bordspel voor thuis? Gappen & Happen kan gespeeld worden door kinderen en volwassenen. Het doel van het spel is om de meeste lekkernijen te verzamelen.

Gappen & Happen is een compact spel dat perfect op reis of op vakantie kan worden gespeeld. En het is ook hartstikke leuk om met je kinderen te spelen.


9: Rummikub bordspel

Misschien wel een van de bekendste spelletjes, Rummikub. Iedere speler krijgt 13 steentjes, waar nummers op staan. Het is de bedoeling om combinaties te maken. Die kunnen uit 3 dezelfde cijfers bestaan, maar ook uit oplopende reeksen.

Rummikub kan gespeeld worden door 2 tot 4 personen. En wil je een keer zonder materiaal spelen? Dan open je je smartphone, laptop of desktop. Rummy is namelijk ook een van de populairste spelletjes voor 2 personen online.


Dobbelspel voor 2 spelers

We gaan dobbelen. Een dobbelspel is eigenlijk altijd goed. Je hebt er weinig voor nodig en kunt het overal spelen. Als jullie thuis zijn, tijdens het wachten op Schiphol of op vakantie. Dit zijn 5 ontzettend leuke dobbelspelletjes voor 2 personen.

10: Chameleon

In Chameleon heb je geluk en tactiek nodig. De dappere kameleons gaan de strijd met elkaar aan. Ze kiezen in hun tropische woud 5 plekken om te jagen. Iedere plek laat ze van kleur veranderen.

De kameleon die de meeste tropische planten en bloemen heeft gegeten en de volste buik heeft, is de winnaar. Het geluk zit in het dobbelen, maar je hebt ook een strategie nodig.


11: Qwixx

Qwixx staat hoog op de lijst met leuke spelletjes voor 2 personen. De spelers hoeven namelijk niet op hun beurt te wachten. Iemand dobbelt en iedereen kan de worp benutten.

Hoe meer getallen op het scoreblad worden aangekruist, hoe meer punten het oplevert. Qwixx is eenvoudig om te spelen en blijft tot de laatste worp spannend. In het verleden heeft dit dobbelspel meerdere prijzen gewonnen.


12: Bommen en granaten

1000 bommen en granaten. Weet je nog van wie die uitspraak was? Er is een spel met dezelfde naam. Met 8 dobbelstenen probeer je zoveel mogelijk gelijke symbolen te dobbelen. Je mag zo vaak gooien als je wilt, maar schedels moet je opzij leggen.

Als je een derde schedel gooit, is je beurt meteen voorbij en scoor je geen punten. Het spel draait om lef en geluk. Wie als eerste een bepaald aantal punten heeft bereikt, wint 1000 Bommen en Granaten. Om met kapitein Haddock te spreken.


13: Keer op keer

Keer op Keer heeft niet voor niks deze naam gekregen. Het blijft namelijk iedere keer weer leuk om dit spel te spelen. Op je speelveld moet je zo snel mogelijk kolommen en gelijk gekleurde gebieden vullen.

Elke beurt kies je een gedobbelde kleur en een gedobbeld cijfer. Deze twee combineer je, waardoor je aangrenzende vakjes van de gekozen kleur mag aankruisen. Het spel is afgelopen als een speler 2 complete kleuren heeft aangekruist.


14: Clever

In Clever zijn de spelers constant bezig. Dat maakt dit snelle en slimme dobbelspel tot het einde spannend. Je rolt met dobbelstenen voor punten. Elke dobbelsteen heeft een eigen kleur, die overeenkomt met een categorie op je persoonlijke scoreblad.

De steen die je na het rollen kiest, vul je in. Per beurt rol je drie keer. Door combinaties te maken, scoor je meer punten. Clever is snel uitgelegd en blijft iedere keer weer leuk om te spelen.


Kaart spelletjes voor 2 personen

Kaartspelletjes zijn online hartstikke populair. Als je in de app store gaat zoeken, vliegen deze games je om de oren. Behalve met een app worden ze gelukkig ook nog met echte kaarten gespeeld.

15: Victory tank

In Victory Tank vechten twee legers om de heerschappij over het slagveld. Dat gaat gepaard met zwaar geweervuur en explosies. Tijdens het spel worden de geheimen van het slagveld in 7 ronden onthuld.

De speler die de meeste bunkers, grondstoffen en de Victory Tank heeft veroverd, is de winnaar. Het spel wordt gespeeld met diverse kaarten en pionnen.


16: Afritoria

Je hebt waarschijnlijk al een vermoeden waar Afritoria zich afspeelt. Het decor wordt gevormd door Afrikaanse wildparken. Wilde dieren zoeken naar een eigen territorium, waar genoeg voedsel moet zijn.

Als ze een stukje land hebben gevonden, moeten ze zichzelf nog tegen de jagers beschermen. Afritoria is een compact spel, dat ook prima op reis kan worden gespeeld.


17: Royals & Riots 

Royals & Riots is een van de leuke spelletjes voor 2 personen om thuis te spelen, zeker voor kinderen. Het is een kaartspel waarbij pesten de bovenhand voert. De koning regeert met ijzeren hand en is niet populair.

De charismatische prinsen proberen hem dan ook van de troon te stoten. Bij Royals & Riots is het de bedoeling om op slinkse wijze punten binnen te halen. Kijk wel uit voor de dief en de beul, die altijd willen toeslaan.


18: Sushi go

Sushi Go is geen online app om eten te bestellen. Het is een leuk spel voor 2 personen. In Sushi Go worden de kaarten doorgegeven. Je scoort bijvoorbeeld punten door de meeste maki rolls of een complete set sashimi te verzamelen.

Het is een ideaal cadeau en perfect om mee te nemen. Er zijn 2 varianten toegevoegd, waaronder een speciale versie om met zijn tweeën te spelen. Sushi Go is een voorbeeld van een spel dat ook met een app kan worden gespeeld. Je kunt dit trouwens gewoon op 1 telefoon doen.


Spelletjes voor 2 personen voor volwassenen

En als laatste hebben we spelletjes die door 2 volwassenen kunnen worden gespeeld. Je kunt ook altijd even de online opties bekijken. Deze games kun je zowel op 1 telefoon als op afstand spelen. En de spelletjes die hieronder staan, zijn uiteraard ook erg leuk om te doen.

19: Crazy dinner

Crazy Dinner is een creatieve manier van dineren voor 2 personen. Aan de hand van cryptische beschrijvingen stel je zelf de volgorde van een 6-gangen diner samen. Het leuke is dat ook het bestek in de omschrijvingen is verwerkt, waardoor je de vreemdste combinaties krijgt.

Zo kan het gebeuren dat je begint met een deel van het hoofdgerecht, dat verplicht met een lepel moet worden gegeten. Crazy Dinner is een grappig en smakelijk spel. En het is gezellig, waardoor je het zelfs tussen de praat spelletjes kan plaatsen.


20: Drinkspel boter, kaas en eieren

Van eten gaan we naar drinken. Dit is Boter, Kaas en Eieren voor volwassenen. Je speelt het met kleine shotglaasjes in twee kleuren, die je met dranken naar keuze mag vullen. Voor elk rondje bepalen jullie samen wie er moet drinken.

Dit spel speel je met zijn tweeën. Het is leuk om in de stemming te komen voor een feestje of om samen een wilde avond te beleven. De winnaar is degene die drie glaasjes op een rij heeft. Proost!


21: Escape room Familie geheimen

Escape Room Familie Geheimen is geen eenvoudig spel. Aan de hand van allerlei hints moeten jullie zien te achterhalen wat de familiegeheimen zijn.

Je zult moeten mailen, chatten, video’s bekijken en online puzzels maken. Escapemail heeft allerlei varianten. Dit is dus een van de moeilijkste. Daar zit dan ook meteen een mooie uitdaging in.


22: Hitster

Hitser is een van die spelletjes die je vrijwel zonder materiaal kunt spelen. Het is het perfecte partyspel. Je maakt de doos open, scant een muziekkaart en laat de muziek de rest doen.

Door de QR-code te scannen wordt het lied automatisch afgespeeld op Spotify. De spelers moeten raden wanneer het nummer is uitgebracht. Als het antwoord goed is, mag de kaart worden gehouden. Daarmee wordt de tijdlijn verder uitgebouwd.


Bekijk meer cadeau inspiratie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *