16 Coole zwemdiploma cadeau ideeën!

zwemdiploma cadeau

Een zwemdiploma halen is voor iedere ouder een mooie mijlpaal. Je kunt het gerust naast de eerste schooldag en de eerste woordjes zetten. Bij zo’n mijlpaal hoort natuurlijk een mooi zwemdiploma cadeau.

In deze blog laten we 16 coole zwemdiploma cadeau ideeën zien. We kijken naar de beste cadeaus voor de verschillende diploma’s en laten zowel kleine als wat grotere cadeautjes zien.

Wat is een leuke beloning voor het behalen van je zwemdiploma?

Het afzwemmen is een groot feest. De kinderen worden helemaal in het zonnetje gezet en mogen hun kunsten vertonen voor hun ouders en andere familieleden. En dan moet het leukste nog komen, in de vorm van een zwemdiploma cadeau.

Je kunt denken aan een beloning in de vorm van snoep. Vergeet ook het strand niet. De kans is groot dat jullie vaker in de buitenlucht gaat zwemmen nu het zwemdiploma is gehaald. Hier kun je met leuke speeltjes voor op het strand mooi op inspelen, of buitenspeelgoed voor 7-jarigen.

16 zwemdiploma cadeau tips waar kinderen blij van worden!

We hebben 16 zwemdiploma cadeau tips voor je. Deze tips hebben we in vier delen gesplitst. We beginnen met de cadeautjes waar ieder kind blij van wordt. 

1: Zwemdiploma snoeptrommel 

Ieder kind is dol op snoep. Een mooi cadeautje voor het zwemdiploma is deze snoeptrommel. Het is een feestje om naar de snoeptrommel te kijken.

Er staan diverse leuke plaatjes en teksten op. Het is best een flinke trommel, met een doorsnede van 16 centimeter. Er zit trouwens geen snoep in, dus je kan nog even naar de Jamin gaan.


2: Boek Sam en Bennie en het zwemdiploma 

Lezen is goed voor kinderen, net als voorgelezen worden. In dit boek gaan Sam en Bennie op voor hun zwemdiploma. Of eigenlijk alleen Sam, want Bennie is de hond die al kan zwemmen.

Hoe het Sam vergaat, is natuurlijk nog een verrassing. Zoals altijd in kinderboeken komt het gelukkig helemaal goed. Sam en Bennie en het zwemdiploma is ook een prima cadeau voor een jongen van 5.


3: Glitter doucheschuim zwemdiploma 

Een klein cadeautje voor een kind dat een zwemdiploma heeft gehaald. Dat is dit setje glitter doucheschuim. Het is niet alleen feest in het zwembad, maar ook in de badkamer.

Het is een cadeaupakket dat helemaal klaar is. Het wordt ingepakt bezorgd, in een kartonnen doosje. De set bestaat uit een douchegel en een deodorant. Voor in bad zijn er bruishartjes.


4: Huldeschild 

Dit huldeschild is vooral ideaal als cadeau voor zwemdiploma A. Dat komt omdat dit een schild voor de allerkleinsten is. Het is eigenlijk één grote versiering.

Dit cadeau voor zwemdiploma A kan een mooie plek krijgen in de kamer van de pas geslaagde. En dan op naar het volgende diploma. Dit is een van de leukste kleinigheidjes voor 5 euro.


Origineel cadeau voor een zwemdiploma

Ieder cadeau is natuurlijk leuk, maar wat als je écht een origineel cadeau voor het zwemdiploma zoekt? Dan kijk je naar de vier ideeën die hieronder staan. Zeker weten dat ook jij gaat slagen!

5: Strandlaken meisje en jongen

Nederland is een land waar water een grote rol speelt. Dat geldt trouwens ook voor België. Het behalen van het zwemdiploma betekent dat jullie makkelijker naar het strand kunnen. Daar speelt dit origineel cadeau op in.

Eigenlijk zijn het er twee. We hebben namelijk een fraai strandlaken voor een meisje en een voor een jongen gevonden. Ze liggen heerlijk en gaan ongetwijfeld vaak gebruikt worden. Als cadeau voor kinderen van 7 zijn ze ook heel geschikt.


6: Zwemdiploma trofee B

Ook dit is een origineel cadeau voor het zwemdiploma. Het is een hele overwinning om het diploma te behalen. Daar past een mooie trofee bij. Als cadeau voor zwemdiploma B is er een speciale trofee.

Je kunt ook een beker bestellen voor het behalen van het A-diploma. Het leuke van dit soort cadeaus is dat ze ook 20 jaar later nog leuk zijn om te hebben.


7: Strandponcho met naam

We gaan weer naar het strand, waar kinderen die net hun diploma hebben lekker de hele dag in het water kunnen ravotten. Als ze eruit komen, wil je natuurlijk niet dat ze kou vatten. Daar past dit originele cadeau bij.

De strandponcho is ontworpen voor kinderen die hun A-diploma hebben. De poncho’s zijn lekker warm en staan bekend om hun grote gemak. Als je een cadeau voor een meisje van 5 zoekt, kan je de poncho zeker overwegen.


8: Sleutelhanger met naam 

Een sleutelhanger is voor iedere gelegenheid een mooi aandenken. Deze sleutelhanger is een mooie herinnering aan het behalen van het zwemdiploma. Je kunt dit cadeautje persoonlijk maken door de naam van de zwemkoning(in) erin te laten graveren.

Onder de naam staat het bekende teken van een zwembad. Het is een ideaal brievenbus cadeau en natuurlijk ook leuk om zelf te overhandigen.


Brievenbus zwemdiploma cadeaus 

We hadden het daarnet al over een brievenbus cadeau. Dit zijn de ultieme verrassingen, die in de postbus of op de deurmat worden gevonden. Deze vier zwemdiploma cadeaus passen makkelijk door de brievenbus.

9: Zwemdiploma medaille

We beginnen met de medaille voor zwemdiploma A en voor zwemdiploma B. Deze medailles zijn een eeuwig aandenken aan het behalen van het bekende papiertje.

Ben je op zoek naar een cadeau voor zwemdiploma C? Geen nood. De medaille kan ook voor dit diploma worden besteld. Het is een mooie beloning voor het harde werken.


10: Zwemdiploma brievenbus pakket

Op zoek naar een leuk cadeau voor zwemdiploma B, of voor A of C? Dit brievenbuspakket is ervoor gemaakt. Het is een klein doosje dat gevuld is met allerlei lekkers en wat te knutselen.

Een pakket is altijd leuk om te kopen. Bij winkels zoals de HEMA hebben ze vaak ook wel iets dergelijks, maar leuker dan dit pakket gaat het niet snel worden.


11: Zwemdiploma ketting 

Deze ketting koop je voor alle zwemkampioenen. Niet als ze Olympisch goud hebben behaald, maar wel als ze hun diploma krijgen. De ketting zit vol met mooie kralen en een felicitatie.

Bij die felicitatie kun je het juiste diploma aanvinken. Dus als je een cadeau voor zwemdiploma C zoekt, vink je dit aan en wordt de ketting op maat gemaakt.


12: Wenskaart zwemdiploma

Een wenskaart en een medaille voor zwemdiploma A in één. Daar doe je ieder kind een plezier mee. De kaart kun je volledig personaliseren. En de goudgekleurde medaille krijgt een mooi plekje in de kinderkamer.

Omdat je bij je bestelling alles al invoert, compleet met tekst, kan het zo naar het feestvarken worden gestuurd. Dat maakt het verrassingseffect alleen maar groter.


Klein cadeautje voor je zwemdiploma gehaald

Als je zomaar iets kleins zoekt, heb je allerlei keuzes. Bij bekende winkels zoals HEMA en Jamin slaag je waarschijnlijk wel. Ben je op zoek naar iets origineels? Check dan snel deze 4 tips.

13: Zwemdiploma mok

De cartoon mokken zijn echte eyecatchers. Ze hebben een ontzettend leuke opdruk. Dit model is gemaakt voor kinderen die hun zwemdiploma hebben gehaald en dat komt dan ook uitgebreid terug in de opdruk.

De mok heeft de standaard inhoud van 325 ml en is gemaakt van keramiek. Paper Dreams heeft meer van dit soort leuke mokken, voor verschillende thema’s.


14: Zwemdiploma cadeaublik 

Wat zou er in het cadeaublik zitten? Het oog valt natuurlijk als eerste op de mooie felicitatie aan de buitenkant. Maar de binnenkant mag er ook zijn. Er zitten snoepjes in, en nog hele lekkere ook.

Er zit namelijk een zak Tum Tum snoepjes in, van 240 gram. Dit blik is dan ook hartstikke leuk om te geven aan je neefje of nichtje, een vriendje van je kind of natuurlijk je eigen kind.


15: Tegeltje Hoera, je hebt je zwemdiploma!

Tegeltjes hebben een grote waarde. Je hangt ze op en wordt elke keer weer gegrepen door de tekst. Ook voor een kind dat net een zwemdiploma heeft gehaald, is er een mooi tegeltje.

Een beer met een duikbril feliciteert je zoon of dochter met het zwemdiploma. Ga alvast maar een goede plek voor het tegeltje zoeken.


16: Zwemkampioen ketting

We sluiten af met een kruising tussen een ketting en een medaille. Er is een zwemkampioen ketting voor jongens en een voor meisjes te koop.

De ketting heeft mooie kralen en aan de onderkant een medaille met opschrift ‘Zwemkampioen’. Je kunt kiezen voor het passende diploma (A, B en C).


Bekijk meer cadeau inspiratie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *